Autor Wątek: wystająca butla gazu - nierówne dno bagażnika  (Przeczytany 8479 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wystająca butla gazu - nierówne dno bagażnika
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 30, 2007, 11:27:31 am »

Offline Alien#174

• Mój Polonez - jako JEDYNY od początku w PTK
  • Klubowicz
  • ***$karbnik PTK ***
    • PN CARO 1.6GLE MR'91
może pokombinować z czymś innym - bo ja wiem... jedź do jakiejś Castoramy i porozglądać się za czymś takim - np akumatę rozłozyć na blasze i na to dopiero wykładzina ( ale to byłbyło trochę za miękkie ) może jakieś ploczki z prasowanego styropianu ? albo po prostu jedziesz na szrot i z normalnego nieodchudzonego przez skośnych, poloneza targasz ten oryginalny styropian ( + wykładzinkę ) i gra  :wink:
Minister Zdrowia ostrzega! Polonez uzależnia!
PN Caro - burgundowe cacuszko 92' ( Polina )

« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 30, 2007, 14:20:28 pm »

Boczek

• Gość
Cytat: "Lupo#1891"
Ty to masz zdziwiona mine jak leci na Ciebie poldek i miga swiatlami

Byłem w szoku i myślałem że ktoś jedzie ślizgiem, ale później zobaczyłem nalepkę z Czerniewic i wszysko jasnę.

« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 31, 2007, 09:02:55 am »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
Proponuję zrobić dokładnie jak mówił alien. Udać się na szrot i wyjąć te styropiany. No chyba że któryś kolega ma do odstąpienia.

Co do twardości tego styropianu to nie wiem jak się ma bagażnikowy do podsufitkowego ale jak wycinałem w swoim carusie dziurę na szyberek to nie szło tego styropianu ciąć nawet ostrym cienkim nożem. Brat o mało sobie palca nie uciął jak mu się nóż omsknął.

A zastosowanie akumaty ma jedną zaletę. Powinno być nieco ciszej ;). no i jak przyciśniesz to do podłogi za pomocą jakieś pilsni czy sklejki i wkrętów to powinno być i ciszej i twardziej. Jak bym miałsię w to bawić to zrobiłbym tak:
- w sklepie z materiałami drzewnymi kupił jakąś pilśnię wiekości mniej więcej bagażnika
- cały bagaznik wszystkei możliwe wnęki również wokół butli utkał akumatą tak żeby lekko wystawała ponad butlę
- potem na całość rzucił odpowiednio dociętą płytę  dokręcił do blach podłogi wkrętami tak aby uzyskać równą i twardą podłogę.
- na to wszystko rzucił wykładzinę oryginalną albo lepiej jakiś kawałek podłogowje ze sklepu coby nie mieć garba po kole w wykładzinie;).

TYlko trzeba zostawić okienko inspekcyjne do butli tak na wszelki wypadek ;).
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.