Witam
Dziś wyczaiłem którędy mi sp... olej, całkiem przypadkowo zachoczyłem katem o "coś" w chodniku, nie bacząc na ewentualne skutki zapaliłem fołna i sprawdzam czy wszystko oki, kat jest cały, ale może miska poszła, patrzę jest cała tylko że od przodu puszcza uszczelka miski olejowej. Czy jestem to we własnym zakresie zrobić, bo niedługo robię zmianę oleju i by się dobrze złożyło.
Co do ubytku płynu chłodzącego to zauważyłem pocenie się wężyka, na łączeniu z trójnikiem od chłodnicy do parownika (chyba) lub odwrotnie. Spróbuję wymienić wężyk i obadam dalej.
Jeszcze powiedzcie mi odnośnie tej uszczelki...
Pozdro
PS
Pytanko odnośnie klucza dynamometrycznego, lepiej kupić wychylny czy ten ustawiany? Wychylny tańszy, ale czy ustawiany aż taki super że ma wyższą cenę??
[ Dodano: 18-04-2007, 15:26 ]Mam jeszcze pytanie
Dzwoniłem o uszczelkę pod miskę i koleś mi powiedział ze były dwa rodzaje, pod śruby 8 i 10. jak to jest?
Pozdro
[ Dodano: 22-04-2007, 09:59 ]Pojechałem po uszczelkę koleś się nachylił, obadał swym "srawnym" okiem i stwierdził że jest na śrubę 8 . po czym ja wczoraj spędziłem prawie całą sobote na wymianie uszczelki. Dlaczego mi nikt nie powiedział z jakimi trudnościami mogę się liczyć
? Chociaz by tego że nie wyciągnę miski olejowej... Dziś popatrzyłem i juz chyba coś wykombinuję, ale na nowej uszczelce na śruby 10. Okazało się ze uszczlkę mi ten koleś złą wcisnoł ! ale co tam tylko 70 PLN w tył. Dzieki za cierpliwość.
Pozdrawiam