skoro oferujesz pomoc to przedstawie Ci moja sytuacje , silnik byl gle , teraz zakupilem (tanio) osprzet do gli a to w celu odpalenia samochodu , samochod stoi w moim rodzinnym miescie a ja dziennie studiuje wiec jak wracam na weekend to za wiele nie moge zrobic , dlatego chcialem miec rownolegle dwa sterowaina i wtrysku i zaplonu zeby moc kombinowac w wolnym czasie w ciagu tygodnia , na poczatek kontrola samego wtrysku by starczyla to mniejwiecej wiem jak zrobic a tego tematu z zaplonem z linku nie rozkminialem , co to za modol , wiadomo cewki sa dwie takie jak w abimexie ok ale modol skad wziac do tego . Ogolnie to juz wszystko bylo zamontowane na samochodzie wyrzezbiony kolektor pod wielopunkt , listwa , przepustnica , wszystkie czujniki skalibrowane itd ale mialem problemy bo flansza od kolektora byla nie rowna , bylo lewe powietrze i nie chcial wogole odpalic potem przez zwarcie na ktorejs z kostek wtryskiwacza spalila sie jedna nozka procesora i tak sie to wlecze do tej pory. Dlatego doszedlem do wniosku ze nie ma co sie porywac z motyka na slonce lepiej to zrobic powoli sukcesywnie opanowujac ten temat . Zaraz po swietach postaram sie odpalic samochod na abimexie i zabrac ze soba w najblizszym czasie na studia a rownolegle wpiac ms bo jest juz gotowy caly i dziala