Autor Wątek: Słaby silnik na gazie  (Przeczytany 2246 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Słaby silnik na gazie
« dnia: Czerwiec 20, 2007, 21:24:22 pm »

dresik

• Gość
Witam,
mam problem z silnkiem, ponieważ jest bardzo słaby, nie da sie auta wyprzedzić, na benzynie dzieje sie tak samo,  filter od gazu był wymieniany, auto spala 11l/100km, kontrolka od alternatora gaśnie przy 1500 obr/min. Może ktoś wie co sie dzieje?
Oraz mam pytanie jakie przerwy mają być na świecach i jakiej firmy najlepiej używać.

Silink 1.6 GLI + GAZ (wtrysk jednopunktowy)

Słaby silnik na gazie
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2007, 23:28:20 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Filtr powietrza wymienic.
Swiece najlepiej nowe zalozyc, polecam NGK, wszelkie wynalazki z napisem GAS sobie odpuscic bo roznia sie tym ze maja delikatnie wieksza przerwe niz benzynowe albo niczym sie nie roznia, taki "kłyt matetindowy"

Pasek klinowy wymienic.
Wyregulowac instalacje gazowa.
Sprawdzic sprezanie na cylindrach.

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

Słaby silnik na gazie
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2007, 00:01:37 am »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
Cytat: "Stingerek"
wszelkie wynalazki z napisem GAS sobie odpuscic bo roznia sie tym ze maja delikatnie wieksza przerwe niz benzynowe albo niczym sie nie roznia, taki "kłyt matetindowy"

mniejsza przerwe jakby co
maja tez inny material elektrody ,wytrzymalszy na temp. i skorygowana cieplote - tak deklaruje producent i dopoki sie nie udowadni ,ze jest inaczej ,to nie ma podstaw mu  nie wierzyc
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

Słaby silnik na gazie
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 21, 2007, 00:23:26 am »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Poprostu... nie widac roznicy miedzy swiecami gazowymi a zwyklymi...
Wiec jesli ktos mialby doplacic do gazowek.... to nie warto..
Inna sprawa ze ten samochod zostal stworzony do jezdzenia na benzynie .. a nie na gazie...

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

Słaby silnik na gazie
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 21, 2007, 01:33:55 am »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
jak wkrecisz swiece o innej cieplocie ,to tez nie zobaczysz roznicy ,ale to nie znaczy ,ze swiece sa takie same (np. w GLI 65PS ,a w GSI 85PS)

tak zgadza sie - silnik byl zaprojektowany do jazdy na benzynie ,dlatego ,zeby jezdzic na gazie trzeba zalozyc instalacje zasilania gazem ,a zeby jezdzic na etanolu trzeba dac inny program kompa
nic odkrywczego

dresik,
tak odchodzimy od tematu ,a pytales o cos
do GLI przerwa na swiecach powinna wynosci 0.8mm ,teraz najczesciej sprzedaja 0.7mm i tez beda dobre
oznaczenie swiec Iskry to 65PS (serynie na klucz 21 ,czyli FE65PS)
JA polecam swiece ISKRA
co do lampki alternatora ,to masz cos z nim nie tak - sproboj na poczatek naciagnac pasek klinowy
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.