Autor Wątek: nasze komputery.  (Przeczytany 178493 razy)

nasze komputery.
« Odpowiedź #140 dnia: Grudzień 21, 2008, 11:33:53 am »

e_gregor

• Gość
Opera jest nadal spoko :D

nasze komputery.
« Odpowiedź #141 dnia: Grudzień 22, 2008, 22:40:11 pm »

Offline -Marcin-

• Sympatyk
    • PN 3.0 24v, PN Truck 1.6E
Cytat: "mati_lecha"
Mam mały problem z przeglądarką Mozilla Firefox. Po ostatniej aktualizacji przestała pytać czy wznowić przerwaną sesję czy rozpocząć nową. Od razu rozpoczyna nową co jest uciążliwe  :(  Da się to jakoś zmienić?

No i strasznie głupio zmienili historię, jakoś nieczytelna jest  :?

sprobuj tego:
narzedzia->opcje->główne->"Po uruchamianiu programu Firefox" wybierz z listy "wyswietl okna i karty z poprzedniej sesji"
Powinno zadzialac.

Co do historii to fakt, do dupy jest.
to ja, byly Marcin#839

nasze komputery.
« Odpowiedź #142 dnia: Grudzień 29, 2008, 09:12:07 am »

Offline Mynx

• Sympatyk
Siostra ma problem z kompem. Ma takiego staruszka (Athlon 1.7 o ile dobrze pamiętam), ale działa. Wiem już, że dysk jest na pewno do wymiany, nawet się go sformatować nie da. A jak go wyjąłem, to okazało się, że jest taśmą klejącą poklejony :roll:  Muszę jej znaleźć coś z 40-50 GB na allegro.... Ale, mniejsza z tym. Większym problemem jest to, że ten komp się nie wyłącza :?  Windows się niby zamyka i w momencie, gdy zasilacz powinien odciąć prąd, ten się ponownie załącza... Dopiero odcięcie przełącznikiem na zasilaczu go wyłącza. Mam zatem pytanie, czy to na pewno wina zasilacza, czy może być jakaś inna przyczyna?
Polonez - just drive and relax....

www.histmag.org - portal nie tylko dla humanistów

nasze komputery.
« Odpowiedź #143 dnia: Grudzień 29, 2008, 12:06:42 pm »

marcij

• Gość
Nie wiem czy dobrze Cie rozumiem , ale z tego co piszesz , to moze byc poprostu blad windowsa. Widzialem takie akcje , ze zamiast wylaczyc sie , on sie restartowal. Sprawdz na jakims innym systemie , jak masz pod reka.

nasze komputery.
« Odpowiedź #144 dnia: Grudzień 29, 2008, 12:10:10 pm »

Offline Mynx

• Sympatyk
Ok, to zacznę od wymiany dysku i postawienia Windowsa. Zobaczymy, jak się będzie zachowywał

nasze komputery.
« Odpowiedź #145 dnia: Grudzień 29, 2008, 14:06:23 pm »

Offline maciejowski

• Sympatyk
    • 125p '75 | 125p '78 | 125p '80 | 125p '90 | 126p '78 | caro '96 x2 |
Mynx, a to nie jest płyta asusa przypadkiem?

edit: spróbuj przywrócić domyślne ustawienia biosu.
Cytat: KGB
wtedy moze okazac sie ,ze pelno Nm ,a jakoby zadnego nie bylo - jedna malutka przekladnia ,tak wiele ubylo ...

nasze komputery.
« Odpowiedź #146 dnia: Grudzień 30, 2008, 01:54:43 am »

Offline mati_lecha

• Sympatyk
Cytat: "-Marcin-"
Cytat: "mati_lecha"
Mam mały problem z przeglądarką Mozilla Firefox. Po ostatniej aktualizacji przestała pytać czy wznowić przerwaną sesję czy rozpocząć nową. Od razu rozpoczyna nową co jest uciążliwe  :(  Da się to jakoś zmienić?

No i strasznie głupio zmienili historię, jakoś nieczytelna jest  :?

sprobuj tego:
narzedzia->opcje->główne->"Po uruchamianiu programu Firefox" wybierz z listy "wyswietl okna i karty z poprzedniej sesji"
Powinno zadzialac.

Co do historii to fakt, do dupy jest.

Zadziałało, ale teraz to od razu wyświetla poprzednią sesję i nie zapyta nawet skubany czy chcę.

nasze komputery.
« Odpowiedź #147 dnia: Styczeń 17, 2009, 14:18:33 pm »

Offline Mynx

• Sympatyk
No i znowu mam problem :|  Wymieniłem dysk, wsadziłem mu nową pamięć, czyli troszkę kasy poszło. Pochodził kilka tygodni i...znowu to samo. Jak tylko dłużej na nim popracuję, potem nie da się go wyłączyć/uruchomić. Zawiecha na ekranie "Zapraszamy", czasami przechodzi dalej, ale nie ma mowy, żeby pokazał ikonki na pulpicie. A już myślałem, że będę miał z tego kompa pociechę. Jedyne, co przychodzi mi jeszcze do głowy to zasilacz....

nasze komputery.
« Odpowiedź #148 dnia: Styczeń 17, 2009, 15:09:53 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
A u mnie się wydało co było nie tak. I nie chciało mi się wierzyć. Komputer wieszał RAM. Po wymianie wszystko jak ręką odjął. Wymień się z kimś na próbę.
A ciekawe było to, że na starym Ramie nie chciał się uruchomić, ale za 3 dni się włączył. Pochodził nieraz kilka dni, nieraz tydzień, a czasami 2 godziny.
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

nasze komputery.
« Odpowiedź #149 dnia: Styczeń 17, 2009, 15:49:04 pm »

Offline Mynx

• Sympatyk
Ram mam nowy, na starym było to samo. Zasilacz mam za to bardzo stary - Megabajt 300W. To chyba niezbyt dobra marka. Spróbuję wymienić na Deltę 300W. Jak to nie pomoże, to chyba sprzedam go na części

nasze komputery.
« Odpowiedź #150 dnia: Styczeń 17, 2009, 16:31:26 pm »

Eddek

• Gość
Dla megabajta robili zasialcze w chinach z resztek makaronu ;) Od biedy mozesz przypolowac na Procompa. Kolo 35-40zl na alledrogo chodza. Kiedys kupilem, bo megabajt mi 2 HDD zjaral i sie wkur... i w sumie smiga do dzis (jakies 2,5 roku), a moj komp tendencyjnei chodzi 24/7 i jeszcze z procem 2,66 ustawionym na 3,39GHz ;)

nasze komputery.
« Odpowiedź #151 dnia: Styczeń 17, 2009, 17:36:55 pm »

Offline Mynx

• Sympatyk
Zdecydowałem się już raczej na Deltę 300W. Teraz napięcie +12V pokazuje 11.46, +5V tez dolną granicę tolerancji. To chyba nie za ciekawie. Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące kwestii podstawowego i pomocniczego kanału IDE. W obu przypadkach pokazuje PIO i nie chce zmienić na DMA, nawet po odinstalowaniu. Na jednej taśmie jest podpięty dysk i DVDRW... Jak to zmienić? Dodam, że komp w trybie awaryjnym uruchamia się normalnie...

nasze komputery.
« Odpowiedź #152 dnia: Styczeń 17, 2009, 17:45:30 pm »

Offline Piotrek#1923

• Klubowicz
    • FSO 1.4_1.6_1.8

nasze komputery.
« Odpowiedź #153 dnia: Styczeń 17, 2009, 17:52:59 pm »

Offline Mynx

• Sympatyk
Chyba taki sobie zafunduję. Na moje potrzeby i do procka 2,4 GHz wystarczy. Poza tym, to chyba Delta robi/robiła zasilacze dla Chiefteca :? Chociaż, nie jestem pewien

nasze komputery.
« Odpowiedź #154 dnia: Styczeń 17, 2009, 18:04:38 pm »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
Cytat: "Piotrek#1923"
http://www.allegro.pl/item524565218_super_chieftec_360_watt_faktura_gwarancja_wroclaw.html
Ja mam dokładnie taki i od ok. 4 lat jest bezproblemowo.

Mam taki sam i o trzech lat spokój, do tego już raz mi kompa przy skoku napięcia uratował.
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

nasze komputery.
« Odpowiedź #155 dnia: Styczeń 18, 2009, 10:57:33 am »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Chieftec to już nie to co kiedyś drodzy koledzy a siedze w tym ilesjużlat :D
Jesli chcecie tanio i dobrze zasilacz kupić, to poszukajcie na allegro Fortrona.
Lub Amacrox. Dla entuzjastów i ludzi ktorzy nie idą na komppromisy: TAGAN.

A co do zasilacyz od delty... onarobiła zasilacze dla chiefteca... i dla każdeog kto im zapłacił... oczywiście robiła takie zasilacze jaka miałabyć ich cena..

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

nasze komputery.
« Odpowiedź #156 dnia: Styczeń 19, 2009, 09:55:10 am »

Offline Mynx

• Sympatyk
Stingerek wymieniałem już kilka rzeczy w kompie, ale zasilacza nigdy. Poradzę sobie z tym, czy lepiej nie eksperymentować i zanieść do serwisu? Aha, wiesz może, co zrobić z tym trybem PIO zamiast DMA? Odinstalowywałem podstawowy i pomocniczy kanał, ale nie pomogło...

nasze komputery.
« Odpowiedź #157 dnia: Styczeń 19, 2009, 10:09:39 am »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Mynx, akurat wymiana zasilacza to jedna z prostszych rzeczy :P
Jedna wtyczka w płytę główną, jedna w CD, jedna w HDD i jedna w FDD, przy czym są one na tyle różne, że da się je wcisnąć tylko w jeden sposób ;)
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

nasze komputery.
« Odpowiedź #158 dnia: Styczeń 19, 2009, 20:12:28 pm »

Offline Osfald

• Sympatyk
    • JAGUAR XJL 3.0 Supercharged 380KM
Cytat: "matucha#1931"
Jedna wtyczka w płytę główną, jedna w CD, jedna w HDD i jedna w FDD

3 w plyte glowna, jedna w karte graficzna, dwie w napedy, jedna na sledzia SATA, jedna na panel przedni i 3-ci wiatrak, jedna do flopa, jedna do kieszeni HDD EIDE, dwie do HDD.... a wszystko pieknie ulozone i pozapinane :) jakbym mial to ruszac to serce z miejsca pekloby mi ;D na szczecie NeoTEC daje rade od kilku lat choc do najcichszych nie nalezy  :roll:

Cytat: "Mynx"
wymieniałem już kilka rzeczy w kompie, ale zasilacza nigdy.

byc moze jest to objaw braku wymiany zasilacza  :mrgreen:

z doswiadczenia powiem, ze.... najwiecej badziewia (czytaj: tanie konfiguracje)sprzedajemy z modecomem, delta i tym z pronoxu... procompem... z reguly w 70% wytrzymuja okres gwarancyjny

nie oszukujmy sie! cena tanich zasilaczy dobrze mowi o ich jakosci (nie odnosi sie to wogole do zasilaczy drogich... mozna kupic droga tandete)
FSO Car Team
12 lat przejeździłem wyrobami FSO. Są powody do dumy :)

nasze komputery.
« Odpowiedź #159 dnia: Styczeń 19, 2009, 20:15:45 pm »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
a ja dzisiaj obczailem probram RMClock :D
i już mi tak wiatrak nie naparza cały czas, przy czym komp się mniej grzeje, a bateria na dłużej wystarzcza ;).

Dodatkowo rozkręciłem bydlaka i odkurzyłem wiatrak i tą fajfę od chłodzenia ;)
  • Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;