Ja kupowalem ponad rok temu i wtedy sklepy internetowe byly tansze niz allegro. I to sporo. Polecam ceneo , skapiec itd. Jesli bedziesz duzo liczyl , to odradzalbym celerona. Mialem porownianie , co prawda w starszym laptopie , ale zmienilem celerona na Pentium3 o takie samej czestotliwosci i byla widoczna roznica w szybkosci , zuzyciu pradu i grzaniu. Sam mam Pentium dual core 2x2.0 i mnozenie macierzy 100k x 100k idzie od reki. Jak z grafika to nie wiem , mi to nigdy potrzebne nie bylo i nie zwracalem na to uwagi. Nie patrz tak specjalnie na ilosc pamieci ram. Kosci sa tanie , i za rok , jak Ci sie skonczy gwarancja to za 50zl podwoisz sobie ilosc pamieci. Zreszta w czasie gwarancji tez podobno mozna. Jesli bierzesz pod uwage Acera , to ja generalnie jestem ze swojego zadowolony. Co prawda po okolo 10 miesiacach , zalamala mi sie gdzies tasma od matrycy i czasem nie swiecila , nie kontaktowalo mi tez gniazdo kabla sieciowego. Jednak serwis trwal niecale 2 tygodnia , od drzwi do drzwi. MSI to bardzo dobra firma , nie ma sie co obawiac.