Autor Wątek: Polonez Caro 1.6 GLI - świecąca się kontrolka "check en  (Przeczytany 10490 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Polonez Caro 1.6 GLI - świecąca się kontrolka "check en
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 03, 2008, 22:23:26 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
masz Igen
jak nikt ci nie odcial CE to bedzie sie swiecilo od czasu do czasu
problemem jest brak emulatora sondy lambda ,bo brak emulatora wtryskiwacza to akurat nie problem dla abimexa
czyli wlasciwie nie masz podowdow do niepokoju - sprawdz jednak bledy ,czy przypadkiem cos innego nie szwankuje

bledy  sondy lambda beda dotyczyly gazu i tymi nie masz co sie przejmowac
zeby pozbyc sie swiecenia CE to musisz albo zrobic przekaznik na lampke ,albo kupic emulator sonndy lambda (na allegro byly po 42pln)
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #21 dnia: Luty 05, 2008, 20:02:10 pm »

krzysancz

• Gość
Mi też zapalała się dioda po około 5km założyłem nową sonde lambda, ale to nie do końca zadziałało poniwarz na wolnych obrotach gasła a na wysokich się zapalała check engine. Pomógł mi dopiero emulator sondy lambda, auto jest żwawsze zarówno na gazie jak i benzynie a spalanie nie przekracza 10litrów.

« Odpowiedź #22 dnia: Luty 05, 2008, 20:07:47 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
A co ma ten emulator do pracy na benzynie? Spalanie spadło może raczej przez to, że podczas pracy na Gazie komp nie łapie żadnych błędów.
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)