Autor Wątek: Popychacze?  (Przeczytany 3986 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Popychacze?
« dnia: Lipiec 15, 2008, 00:12:16 am »

Grzesiek

• Gość
Witam otóż przyjechałem poldem z Legnicy lecz,gdy go odpaliłem nie trzymał obrotów potrzymałem go na gazie i się wkóżyłem się dałem na ssanie wziąłem od brata dokumenty i wyłączyłem ssanie i trzymał obroty lecz chodził na 2 cylindry dziwne wykręcam świece suche zamieniałem na odpalonym silniku kable z 1 na 2 bo 3 i 4 pracował to zero reakcji żeby coś się poprawiło lub pogorszyło,więc odkręcam świecę i o dziwo świeca ma iskrę bardzo mocną ,więc jechałem na 2 cylindrach do Wrocka miałem kłopot z wjechaniem na 2 wielkich górkach wrocławiacy wiedzą o jakie chodzi ta 2km od trzebnicy i ta z trzebnicy.Mi się już 1 kończyła ale wjechał i przejechałem nim 100km aby go do domu dowieść i słyszałem że chodził jak czołg i był głośny i dosyć metaliczne dźwięki było słychać jakby coś z zaworami lecz był jeden znajomy odkręcił korek oleju mówił ze gdy go kręciłem to normalnie to chodziło lecz taki dźwięk rozrusznika był wysoki nie taki basowy świece były suche i iskra była chodził jak zalany co to może być silnik ma koło 10kmm po remoncie max 10kkm.Brat mówił ze nagle zaczął z niczego mu tak chodzić za co się brać na początek co sprawdzać.?NIe chodzi tylko 1 i 2

Popychacze?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 15, 2008, 00:45:35 am »

Offline maciejowski

• Sympatyk
    • 125p '75 | 125p '78 | 125p '80 | 125p '90 | 126p '78 | caro '96 x2 |
może uszczelka poszła między 1 i 2 cylindrem?
Cytat: KGB
wtedy moze okazac sie ,ze pelno Nm ,a jakoby zadnego nie bylo - jedna malutka przekladnia ,tak wiele ubylo ...

Popychacze?
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 15, 2008, 01:02:55 am »

Grzesiek

• Gość
Kurcze na wiosnę zmieniałem uszczelkę może są inne wyjścia? bo w ogóle nie chodzą te 2 cyl nawet jakim nawzajem zmienię kable to też zero reakcji.Sprawdzałem czy coś od gaźnika puchy nie wpadło pusto w komorze spalania i nic nie brakuje w osprzęcie.

[ Dodano: 15 Lip 2008 16:37 ]
Twoja teoria wydaje być się słuszna nie bierze wody podnosiłem pokrywę zaworów wszystko ok nawet luzy ma idealne ech jutro sprawdzę sprężanie

Popychacze?
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 16, 2008, 23:03:38 pm »

sobi

• Gość
..moim zdaniem uszczelka pod głowicą tak się zdarza nawet po remontach. W zeszłym tygodniu miałem takie same objawy z Poldkiem wujka identyczne było to uszczelka pod głowicą. Może też poszła głowica i trzeba będzie planować to też może być...lub kuriozalna rzecz choć trudno w to uwierzyć kopułka, i palec rozdzielacza np..gdybam..

Popychacze?
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 16, 2008, 23:21:56 pm »

Grzesiek

• Gość
Wszystko prócz uszczelki jest ok luzy też dobre jak głowica pójdzie weżnę od df ma kanały większe splanuje ją na fula i przerobie odrazu

[ Dodano: 18 Lip 2008 01:44 ]
No miałeś racje uszczelka teraz już ją skoczyłem splanowałem powiększyłem o połowę kanały i spasowałem z kolektorami nie zapominając o pełnej gładkiej polerce i prze polerowaniu komory spalania i szarpnąłem się na nowe świece :D
Foto uszczelki:

Popychacze?
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 18, 2008, 08:26:41 am »

sobi

• Gość
..no i dobrze najważniejsze dobrze złożyć i na początku nie zarżnąć silnika. Do 700 km jeździj  ekonomicznie i delikatnie.  Wbrew pozorom to bardzo ważna rzecz...pozdro i szerokiej drogi

Popychacze?
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 18, 2008, 12:35:38 pm »

Offline maciejowski

• Sympatyk
    • 125p '75 | 125p '78 | 125p '80 | 125p '90 | 126p '78 | caro '96 x2 |
moje na wierzchu. :P
Cytat: KGB
wtedy moze okazac sie ,ze pelno Nm ,a jakoby zadnego nie bylo - jedna malutka przekladnia ,tak wiele ubylo ...

Popychacze?
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 18, 2008, 13:01:17 pm »

Offline wrb#1974

• Klubowicz
    • Polonez Caro 1993. FIAT DOHC 1,6 "kwadrat". poległ w mojej obronie, w walce z przeważającymi siłami wroga.
tak się dzieje bo producent uszczelki zrobił saterunek ze złej blachy. zbyt twarda blaszka nie podda się zgniataniu tylko popęka. uszczelka morpak którą założyłem po remoncie zdechła już po 6tkm. po zdjęciu głowicy okazało się, że saterunek popękał w okolicy kanału cieczy chłodzącej. po jakimś czasie układ chłodzenia zaczął się zapowietrzać a gdy płomienie całkowicie przepaliły materiał uszczelki wypompowało mi płyn do zbiornika wyrównawczego. kupiłem i założyłem Goetza.
Świat dla wszystkich, Polska dla Polaków. to nie rasizm, to prawo do bycia Panem we własnym Domu.

Popychacze?
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 18, 2008, 18:36:56 pm »

Offline mareks#1181

• Klubowicz
    • Atu+ GSI
Nie żebym krakał ale jak coś takiego mi się trafiło to następne uszczelki niewiele wytzrymywały, nie pomagało planowanie głowicy.Dopiero planowanie bloku położyło kres problemom.A to dlatego,że w tym miejscu blok spuchł.Jak położyłem nowa uszczelkę to w tym miejscu zawsze była cieńsza i padała.Co prawda ja przejechałem z tak uwaloną uszczelką 50 km i może dlatego tak się stało.

Popychacze?
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 18, 2008, 23:14:58 pm »

Grzesiek

• Gość
U mnie to pierwszy raz padłą uszczelka kupiłem już porządną miedziaka  130zł ale myślę ze wytrzyma podobno dosyć trale

Popychacze?
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 21, 2008, 22:12:34 pm »

niuton21

• Gość
Cytat: "Grzesiek32211"
porządną miedziaka 130zł

Czy mozesz powiedziec coś więcej o tej uszczelce?? fabryczna czy dorabiana na zamówienie??? Masz jakieś jej fotki?? Chętnie bym ją obejrzał....

Popychacze?
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 25, 2008, 09:35:26 am »

Grzesiek

• Gość
Tą uszczelkę ktoś zamówił ale nie odbierał od 1 miecha wiec odkupiłem bo była zamawiana!
Miałem i tak farta bo takich już nie sprowadzają to była tylko jedna bo ktoś się tam z nimi jakoś umawiał.Fot nie mam niestety choć sprawdzę wieczorem kom może coś mam :wink: