Autor Wątek: pytanko co do elektryki gazu przy gsi  (Przeczytany 3141 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pytanko co do elektryki gazu przy gsi
« dnia: Listopad 24, 2008, 20:06:18 pm »

driftpol

• Gość
mianowicie koledzy chodzi mi czy osprzet elektryczny ktory znalazlem na allegro bedzie dobry do poloneza jak w temacie gsi ponizej podam linki jesli mogli byscie skometowac byl bym wdzieczny a dodam reduktorm mam landirenzo do 150hp

Emulator 4 kanałowy

CENTRALKA WTRYSK LECHO WR  lub CENTRALKA WTRYSK STAG2-W

a i dodam ze regulacja dawki gazu bedzie na srube to czy to ustrojstwo bedzie na sto potrzebne????
EMULATOR SONDY LAMBDA 0-1V

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2008, 20:42:05 pm »

Barnii

• Gość
Ja w Roverku mam tylko ten emulator wtrysków który podałeś i centralne STAG2 i działa. Emulatora sondy nie mam, wiec myślę ze w GSI powinno tak samo działać. Dawke gazu reguluje tym:
http://www.allegro.pl/item481225466_register_regulacja_przeplywu_gazu_metalowa.html

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 24, 2008, 21:32:00 pm »

driftpol

• Gość
no wasnie piszac srobe mialem na mysli ten regulator na mysli tylko wlasnie sie zastanawiam jak nie bedzie emulatora sondy czy komp nie bedzie wymyslal jakis bledow???

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 24, 2008, 21:37:45 pm »

Barnii

• Gość
U mnie nic nie wywala wiec u Ciebie też nie powinno :)

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 24, 2008, 21:56:01 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
a nie mozesz dolozyc 100pln i kupic sobie normalny komputer zamiast centalki gaznikowej i kichowatego emulatora lambdy ?
na STAG-50 ustawisz sobie emulacje tak ,zeby wtrysk nie lapal bledow ,krokowiec bedzie ci pilnowal skladu mieszanki ,a przelacznik to bedzie maly przycisk zamontowany np. w zaslepce elektrycznych lusterek

emulator wtryskow spoko - dobrze ,ze z wtyczkami ,bo szkoda ciac kable dla 20pln oszczednosci

roverkowcow nie sluchaj - oni maja jakas podpierdulke a nie kompa wtrysku  :P  - w GSI siedzi normalny wielopunkt 8)
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 25, 2008, 15:42:30 pm »

driftpol

• Gość
tylko kolego wlasnie 100zl to jest troszke problemu do mnie go jestem uczniem i nie pracuje nigdzie hm a nie pomyslales czemu takiego skladaka robie bo nie stac mnie na zalozenienormalnie po ludzku gazu a wiec zobacze narazie na tych skladakach a moze pozniej jak kasa sie znajdzie to zaloze kompa z silniczkiem krokowym

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 25, 2008, 20:27:35 pm »

marcij

• Gość
Jak jedziesz po kosztach , to moze warto rozgladnac sie za jakas uzywana , ale za to lepsza elektronike ? Niech wypowie sie ktos kto lepiej zna gsi , moze tam nie jest potrzebny emulator wtryskow , a wystarczy zwykly przekaznik. Moze nie jest potrzebny emulator lambdy ?  Pamietaj tylko , ze musisz miec na wezu gazowym , conajmniej atrape silniczka krokowego, takie sa przepisy.

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 26, 2008, 10:26:07 am »

driftpol

• Gość
wczoraj zakupilem emulator i przelacznik a co do ich wytrzymalosci to w serwisie lpg powiedzieli mi ze sa dobre i sami takie zakladaja i praktycznie nie ma do nich zastrzezen a co do atrapy silniczka krokowego to po co instalacja i tak na lewo jest zakladana wiec przepisy juz tu sa inne wiec wiesz kolego i tak on nic nie uratuje a moze ktos wie jak by to cale ze tak powiem zalegalizowac????

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 26, 2008, 12:39:32 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
nie masz kontrolowania skladu mieszanki to instalacja nie jest legalna
uzywany komp II gen mozna zalegalizowac - to co kupiles nie mozna
jak cykasz sie o 100pln to chyba nie stac cie na jazde samochodem
jak jedziesz po kosztach to trzeba bylo na przekazniku za 3pln zmasowac sonde odciac wtryskiwacze ,,zrobic resetowanie kompa ,a wlaczanie elektrozaworow zrobic na wlazniku za 2pln
calosc by kosztowala 20pln ,a nie 140pln i bylaby rownie skuteczna  :lol:
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 26, 2008, 16:11:17 pm »

Barnii

• Gość
Cytat: "KGB"
nie masz kontrolowania skladu mieszanki to instalacja nie jest legalna
uzywany komp II gen mozna zalegalizowac - to co kupiles nie mozna

To jest Polska, tutaj się wszystko da. Mam dokładnie to samo założone co kolega wyżej napisał i gaz mam normalnie wbity w dowodzie :)

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 26, 2008, 16:51:56 pm »

driftpol

• Gość
no tak tylko kotedzy nie mam do tego zadnego papieru zero chomologacji itp sam to zakladam zadna firma nikt mi chomologacji nie wystawi a  wy jak to zalatwiliscie a i moj brat tez ma  roverka i tak samo jest zrobione tzn na srobe i ma w dowodzie wybity gaz wiec jaki problem a i mam jeszcze jedno pytanko bo mam regolator z regulacja podcisnieniowa tzn wychodzi werzyk z reduktora i musi byc podpiety za przeplywomierzem to czy moge np dac trojnik w miejsce gdzie jest wyprowadzone do tych czujnikow??????

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 26, 2008, 19:27:51 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
czlowieku ,gdzie ty w polonezie przeplywomierz widziales ?
jezeli masz parownik od gaznika ,to go rozkrec i wyjmij sprezynke z ukladu odcinajacego i nie bedziesz musial podlaczac wezyka

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 26, 2008, 20:04:44 pm »

driftpol

• Gość
Cytat: "KGB"
czlowieku ,gdzie ty w polonezie przeplywomierz widziales ?

hm nie wiem jak to ustrojstwo dokladnie sie nazywa a jedynie co mi przyszlo na mysl to to czym sie  sugerowalem a jeszeli jestes madzejszy to sie podziel wiedza i powiedz jak sie nazywa ta przepustnica przy gsi a i dziekuje za rade z reduktorem

« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 26, 2008, 21:22:41 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
ta przepustnica to - przepustnica
to nad przepustnica to silniczek krokowy

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 26, 2008, 21:37:56 pm »

driftpol

• Gość
aha to to nad przepustkica to silniczek krokowy ja cie nie moge a myslalem ze to taki swoisty rozrusznik ale dziekuje za wytlumaczenie ze ta przepustnica to przepustnica i ze ten rozruszniczek to silniczek krokowy zebys mi nie powiedzial ze to silniczek krokowy to niedlugo bym przy nim zaczol wymieniac tulejki a i co nie musisz tak dokladnie tlumaczyc jaka jakiemus debilowi troszke wiem ze sil krok to sil krok ale dzieki kolego

« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 26, 2008, 21:57:53 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
poprostu na zdjeciach ,ktore pokazales ,byla tylko jedna przepustnica ,wiec ...
gdybys jakos opisal o ktory element ci chodzi to bym ci powiedzial to czego nie wiesz ,a tak przeciez nie bede opisywal kazdego weza odzielnie ,bo z tego dlugi opis wyjdzie

« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 27, 2008, 18:20:50 pm »

driftpol

• Gość
no rozumiem cie kolego dzieki za cierpliwosc a wiec powracajac do tematu dzis a wlasciwie przed chwila odpalilem go na gazie chodzi jest ok wszystko sie przelancza jak powinno nie robi zadnych problemow i co z rady kolegi KGB nie skorzystalem zrobilem po swojemu trojniczek(wolalem nie rozkrecac reduktora zeby mebran nie rozwalic kto wie w jakim stanie sa) i wszystko jest ok na bezynce smiga i na gazie tez a i mial bym jeszcze jedno pytanko co do regulacji moze przedstawie co i jak bo wolne obroty sa ok troszke ponirzej 1000rmp tylko jak doloze gazu ostro to sie przydusi oraz jak jade i doloze to tak jak by chcial a nie mogl czym wyregolowac to sroba na wezu czy na reduktoze przykrecic czy odkrecic????

« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 27, 2008, 20:33:04 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
ustaw standardowo parownik i srube
jak dalej cos bedzie nie tak to sprawdz czy nie ma lewego powietrza i przy okazji sprawdz mikser
jezeli dalej jest nie tak to parownik szwankuje ,czyli jednak bedziesz go musial rozkrecic

P.S.
wlasnie dlatego przydaje sie normalny komp - podlaczasz laptopa i patrzysz co sie dzieje z mieszanka w czasie zaduszen
ale da sie to jeszcze sprawdzic podlaczajac sie z miernikiem napiecia pod sonde lambda