Autor Wątek: strzela przy odpalaniu  (Przeczytany 3406 razy)

strzela przy odpalaniu
« dnia: Grudzień 16, 2008, 16:38:29 pm »

Kenor18

• Gość
witam jak odpalam z rana samochód czy benzyna czy gaz dociskam dosłownie z 1cm gazu i potrafi strzelic auto jest na wtrysku.mechanicy uwazaja ze takie zjawisko na wtrysku nie powinno byc.co moze byc nie tak??

strzela przy odpalaniu
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 05, 2009, 21:23:06 pm »

Artek824

• Gość
a swieczki i kabelki wymieniales??sprawdz cewki

strzela przy odpalaniu
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 05, 2009, 23:46:26 pm »

Kenor18

• Gość
nie wymieniałem kupiłem go od dziadka mowił ze ok

strzela przy odpalaniu
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2009, 00:55:04 am »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99
Cytat: "Kenor18"
mowił ze ok

Mówić można różne rzeczy a sprawdzić nie zaszkodzi.
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

"simple and clean look will never go out of style."    Elvis Skender

strzela przy odpalaniu
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 11, 2009, 23:18:18 pm »

vakir

• Gość
Właśnie kolego jak znajdziesz rozwiązanie problemu to podrzuć :D Ja mam tak ale powyżej 5 tys. Przy strzale wskazówka od obrotów też Ci tak dziwnie skacze ? ( do końca licznika albo w przeciwną stronę?)

Tak wiem już słyszałem o latających tłokach przy takich obrotach ;p Ale czasem się by przydało ;p

strzela przy odpalaniu
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 19, 2009, 14:01:25 pm »

Maniek

• Gość
No a wg mnie to albo masz przedmuch w wydechu w okolicy sondy i zle zapodaje inf. odnosnie spalin i pozostalosci wahy strzelaja w katalizatorze, albo swieczka badz kabelek nie domaga i nie przepala zapodanej mu wahy. Wtedy waszka tez wendruje do kata badz w wydech i strzela.  Ja mialem u siebie przedmuch na uszczelce przy kolektorze przed sama sonda i czasem jak pier....ol to ludzie od razu gleba :P :mrgreen:  Najgorsze to wiadukty albo tunele :P Czasem przy przystanku jak dal to hohooo :P

:mrgreen:

strzela przy odpalaniu
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 20, 2009, 20:41:18 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Jak mój Bosch strzelał, problemem okazał się być regulator napięcia.

strzela przy odpalaniu
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 20, 2009, 21:15:22 pm »

vakir

• Gość
Rozmawiałem dziś z mechanikiem, powiedział, że miał taki przypadek ze przy odpalaniu strzelał i okazało się, że to wina modułu. No i sprawdź kable WN i świece. Kupiłem ostatnio kable nowe i "ch*"ostwo ma przebicia zal.pl ;/