Nie musisz przerejestrowywac auta w ciagu 30 dni bo nie obowiazuje za to zadna kara to raz, dwa policja nie moze ci nawet dowodu zabrac wtedy.. bo "jakbys mal go przerejestrowac bez dowodu" ?
Hmm Stingerek, z całym szacunkiem - nie pisz głupot! To, że ludzie tak robią to nie znaczy, że wszyscy mają tak robić. Chłopak zapytał się jak należy przerejestrować auto, wg. litery prawa postępuje się tak jak napisałem wyżej (o tej skarbówce zapomaniałem ;P aczkolwiek sam zainteresowany o to nie pytał). Ustawowo masz 30 dni, to że nie ma kary nie zwalnia Cię z nie przestrzegania tego przepisu!
Wk*rwia mnie to dzisiejsze cwaniactwo, każdy kombinuje szczędzie, zawsze i permanentnie, bo przecież każdy jest najmądrzejszy z swojej wsi, ale potem wszyscy się dziwią, że jest tak a nie inaczej. ;l
Stingerek na przyszłość uważaj na to co piszesz na forum bo to już nie pierwszy raz kiedy wpierw napiszesz a potem pomyślisz nad tym co napisałeś.
Przerejestrować i tak musisz i tak.. więc po co to odwlekać? Chyba, że auto chcesz po tygodniu sprzedać. Wyobraź sobie, że uczestniczysz w kolizji po jakimś czasie i nie masz auta przerejestrowanego, ciekawe (osobiście nie wiem - mogę sobie jedynie to wyobrazić) jak komplikuje się wyjaśnianie sprawy z policją jeśli chodzi o dokumenty wozu.