Witam,
Mam wrazenie ze silnik opadl a skrzynia tez sie troche przekrzywila i chcialbym wymienic mocowania silnika i skrzyni biegow, bo zaczyna juz nawet sprzeglo szarpac od tego. Poprzednio mechanik wymienil te poduszki itd i pomoglo (objawy identyczne). Jak sie do tego zabrac i co jest potrzebne? Dysponuje kanalem, podnosnikiem warsztatowym i ogolnie calym warsztatem po znajomosci. Jakie czesci kupic i jak to wszystko razem zestawic? Pacjent: Atu Plus 1.6 GSI. Pisze, gdyz zaczyna sie takie "poszarpywanie" przy jezdzie na 2 biegu oraz przy wrzucaniu 2 biegu, sprzeglo jest nowe (10.000 km na nim), a poprzednio wlasnie taki efekt byl spowodowany opadnieciem silnika. Oczywiscie dochodzi rowniez pytanie, jak to wszystko ladnie poskladac i czy musze rozlaczac skrzynie z silnikiem w celu wymiany tych mocowan, czy tez nie. Musze to zrobic we wlasnym zakresie, gdyz jestem w Danii i musze zrobic jeszcze z 5.000 km zanim wroce do PL z autem. Warsztat mam do dyspozycji, narzedzia - tylko nie wiem jakie czesci sprowadzic i jak sie do tego zabrac

Pozdrawiam