Autor Wątek: Białystok  (Przeczytany 338028 razy)

Białystok
« Odpowiedź #720 dnia: Luty 16, 2010, 21:57:37 pm »

Offline GRAND

• Nowicjusz
A ja się wczoraj wkur***em.
Kupiłem u gościa w sklepie kostkę od stacyjki, bo moja mi się spie****iła, nowo kupiona miała zje*any gwint, a gość mi powiedział - gdy przyniosłem mu na reklamację - że ja ją zepsułem.
Ostatni raz coś tam kupowałem. :/

Białystok
« Odpowiedź #721 dnia: Luty 17, 2010, 16:00:37 pm »

Offline ARTUROO

• Sympatyk
    • audi 80 b4 2,3 , seat alhambra 1,8 20vt , honda cbr 600f
a jak ja się wkur***em jak mi dzis facet pierwszenstwo wymusil  :evil: prawy róg do roboty a rzeczoznawca bedzie dopiero w piątek

Białystok
« Odpowiedź #722 dnia: Luty 17, 2010, 17:42:23 pm »

pi3cka

• Gość
A wiec nadszedl dzien ze moge sie czyms pochwalic  ;p a wiec Do dziela Oto pare fotek mego nabytku :)

Zapewne padnie pytanie jaka cena :P wiec z gory odpowiadam 3+ ale oplacalo sie za Groki w takim stanie   :twisted:

Białystok
« Odpowiedź #723 dnia: Luty 17, 2010, 18:28:48 pm »

Artur 1990

• Gość
noo stan widac ładny :D

[ Dodano: 17 Lut 2010 18:29 ]
ja mam swoje kubły i leżą juz w piwnicy i jakoś niemoge sie przymiezyc i ich wstawic moze je sprzedam i kupie IG

Białystok
« Odpowiedź #724 dnia: Luty 17, 2010, 20:50:50 pm »

zyzio

• Gość
to frajer rozbił ci ładnego polda cwel  :evil:

Białystok
« Odpowiedź #725 dnia: Luty 17, 2010, 21:24:26 pm »

Offline GRAND

• Nowicjusz
Mi cipele z miasta też dwa razy próbowali wjechać do środka. ;/

Białystok
« Odpowiedź #726 dnia: Luty 18, 2010, 06:57:44 am »

pi3cka

• Gość
mam mam szyny ;] a odkrecone zeby ladniej staly do foto ;p

Białystok
« Odpowiedź #727 dnia: Luty 18, 2010, 19:51:41 pm »

Offline ARTUROO

• Sympatyk
    • audi 80 b4 2,3 , seat alhambra 1,8 20vt , honda cbr 600f
ja już zakupiłem akcesoria do naprawy poloneza  :mrgreen:  zderzaki z plusa wrzuce od skoro mam już wymieniać

Białystok
« Odpowiedź #728 dnia: Luty 18, 2010, 23:36:25 pm »

Offline xmaniekx

• Macher
  • Sympatyk
    • C+ pinto turbo
Dzisiaj przez własną głupotę zaraz po odpaleniu ruszyłem gwałtownie (zapomniałem, że stał na biegu i gwałtownie puściłem sprzęgło). Auto zgasło. Potem nie chciał odpalać ani na gazie, ani na benzynie. Kody usterek 17 i 44, 45 (te dwa ostatnie to sondy, olać). Nie sprawdziłem, czy daje iskrę, bo już nie miałem nerwów po całym dniu w garażu. Ma ktoś jakieś koncepcje poza rozrządem?
Ciekawostka: Od tego czasu nie za każdym razem po przekręceniu kluczyka świeci się lampka oleju  :roll:

Białystok
« Odpowiedź #729 dnia: Luty 18, 2010, 23:51:06 pm »

Offline GRAND

• Nowicjusz
Co do lampki oleju to może to być czujnik, który raz kontaktuje, a raz nie.
Kto wie - może też maczał w tym palce ten pierwszy kod usterek?

Sprawdź iskrę. Jak jej nie będzie to trzeba szperać z elektryką (wątpię, że to stacyjka, bo sytuacja z zerwaniem po odpaleniu na to nie wskazuje, ale wykluczać tego też nie można), albo komputer odpie_dziela jakieś zwody.
Wina świec? Nie wiem - sprawdź je koniecznie.
Cewka?
Bezpieczniki?
Pęknięty przewód wysokiego napięcia? Co jeszcze, co jeszcze, hmmm...

Zobacz, czy masz paliwo w filtrze paliwa. Może zawór przełączający paliwo-gaz się spie_dolił i nie chce zatrybić. Omiń go i podłącz od razu do filtra i odpalaj na benzynie.

Nic więcej mi do bani nie przychodzi jak na razie...  :idea:

Białystok
« Odpowiedź #730 dnia: Luty 19, 2010, 00:25:41 am »

Offline xmaniekx

• Macher
  • Sympatyk
    • C+ pinto turbo
Przewody pęknąć nie mogły, na pewno nie wszystkie, nie przesadzajmy :D Zmieniane ze świecami jakieś 3 tys km temu. Bezpieczniki, ogólnie elektrykę mam zamiar jutro sprawdzić, dolać wachy i męczyć dziada. Pierwsza rzecz to chyba sprawdzić iskrę, jeśli nie ma to jesteśmy w domu, jeśli jest - dać plaka. A jeśli nie zatrybi na plaku, to nie widzę innych rozwiązań poza rozrządem ?

Białystok
« Odpowiedź #731 dnia: Luty 19, 2010, 00:52:01 am »

Offline GRAND

• Nowicjusz
Zobacz, czy zawór Ci działa, bo jak to tylko to proste gówno to nie ma sensu grzebać się przy rozrządzie.  Jak pasek je_nął to wtedy może być naprawdę problem, czy czegoś nie uszkodziło.

Białystok
« Odpowiedź #732 dnia: Luty 19, 2010, 14:48:04 pm »

Offline Łukasz!842!

• Sympatyk
    • FSO POLONEZ 2000/TC/MPI
    • http://www.fso.ptk.prv.pl
bierz klucz auto na luz i kręć silnikiem powinieneś wyczuć na każdym garze sprężanie mógł się rozrząd przestawić ale raczej wątpię obstawiał bym elektrykę, moim zdaniem to znak że już czas zmienić silnik  :mrgreen:   roztopy są czuć w powietrzu wiosnę nie ma co czekać trzeba zmieniać   :twisted:

Białystok
« Odpowiedź #733 dnia: Luty 19, 2010, 16:18:07 pm »

zyzio

• Gość
gdzie kupiles i po ile???

Białystok
« Odpowiedź #734 dnia: Luty 19, 2010, 16:37:38 pm »

Offline GRAND

• Nowicjusz
Gadałem ze znajomym - równie dobrze pasek rozrządu mógł przeskoczyć i nie podaje iskry w odpowiednim momencie.

Białystok
« Odpowiedź #735 dnia: Luty 19, 2010, 19:39:14 pm »

Offline xmaniekx

• Macher
  • Sympatyk
    • C+ pinto turbo
A przyczyna była prozaiczna. Właściwie dwie możliwe. W każdym razie rano odpalił, jak mu dałem z dwóch akumulatorów.
1. Zalałem gada.
2. Coś świruje z prądem i się "samo naprawiło" przez noc, jak to mają takie motywy w zwyczaju.

Łukasz, silnik zmienię tak czy siak. Najpierw bym najchętniej budę do tego przygotował, bo zima zaczyna zbierać swoje żniwo na niezabezpieczonym podwoziu. Jak gdzieś wpadnie Ci w oko ładny nabój z Forda albo dobry mechanicznie rover to pisz, przyczynisz się do swapa :)
A poza tym zaraz kończy się sesja i znowu trzeba brać się do nauki, niestety, i czas na grzebanie w autach się ograniczy.

Białystok
« Odpowiedź #736 dnia: Luty 19, 2010, 22:58:05 pm »

Offline Łukasz!842!

• Sympatyk
to co ja mam powiedzieć jak ja studiuje i pracuje ;P a Ford to co dokładnie ohc z sierry ?

Białystok
« Odpowiedź #737 dnia: Luty 20, 2010, 00:08:48 am »

Offline xmaniekx

• Macher
  • Sympatyk
    • C+ pinto turbo
Pewnie ohc ze sierry, nie orientowałem się, czy dohc się zmieści i jak się zgrywa ze skrzynią n9. Póki co to w ogóle w tym temacie nie drążyłem, bo bardziej nastawiam się na remonty blacharki :) Ale jak masz jakieś informacje, to się nimi podziel.
zdr

Białystok
« Odpowiedź #738 dnia: Luty 20, 2010, 09:14:49 am »

Offline Łukasz!842!

• Sympatyk
zapraszam do działu technika a dalej artykuły tam masz wszystko napisane odnośnie silników montowanych w FSO  :wink:

Białystok
« Odpowiedź #739 dnia: Luty 20, 2010, 10:35:52 am »