Autor Wątek: wycieraczki  (Przeczytany 4283 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wycieraczki
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 17, 2009, 23:30:22 pm »

wegrzyn32

• Gość
Witam. Jestem tu nowy więc wybaczcie jak zrobie coś nie tak. Mój problem dotyczy tylnej wycieraczki w poldku. Mianowicie nie działa wogóle. Sprawdziłem włącznik i jest dobry, kostka przy silniczku w klapie również jest dobra bo kupiłem nową. Doszukałem się dwóch przerwanych przewodów które są na zgięciu klapy. połączyłem je ze sobą i tu problem powinien zniknąć lecz teraz cały czas pali mi bezpiecznik. Myśle że przyczyną będzie nieprawidłowe podłączenie kabelków w tej kostce przy silniczku. Nie mam pojęcia jak one były wcześniej więc prosiłbym o jakąś podpowiedź może rysunek badź schemacik jak to powtykać a może problem jest w czymś innym.......????

wycieraczki
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 18, 2009, 17:12:26 pm »

Offline FaZi

• Sympatyk
    • Polonez, Mercedes, Fiat 125p
Cytat: "wegrzyn32"
Doszukałem się dwóch przerwanych przewodów które są na zgięciu klapy. połączyłem je ze sobą i tu problem powinien zniknąć lecz teraz cały czas pali mi bezpiecznik.

Moze polaczyles na odwrot je. I dlatego pali bezpieczniki...

wycieraczki
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 18, 2009, 17:24:28 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Albo są podłączone na odwrót, albo jak było zwarcie to się nadtopił (jak u mnie) wyłącznik krańcowy i teraz już zawsze będzie zwierać. Weź schemat i sprawdź kolory przewodów na wszelki wypadek.
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap