Autor Wątek: Najlepsze żarówki do 125p/Poloneza.  (Przeczytany 4558 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Najlepsze żarówki do 125p/Poloneza.
« dnia: Grudzień 20, 2009, 09:56:27 am »

bing17

• Gość
Witam.
Jakie polecacie żarówki do 125p/Poloneza. Reflektory mam te nowsze, pod H4. Będę musiał wymienić stare reflektory, ponieważ miałem żółte R2, a od Nowego Roku wchodzi ustawa o zakazie stosowania żółtych żarówek. Czy są jakieś kombinacje z H1 albo z czymś innym ?? Jeśli polecacie H4, to jakie dokładnie ?? Które najlepiej świecą ?? Jakie do mijania, a jakie do drogowych ??
Pozdrawiam bing17.

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2009, 10:47:05 am »

Offline Jaro

• Sympatyk
  • Ukryta opcja niemiecka
    • Caro Orciari OHV
Sraj na te zidiociałe przepisy, jeśli przed 1.01.010 miałeś żółte żarówki, to raczej mogą Cię tylko cmoknąć.

Z pół roku minęło, a dalej nie mogę się nadziwić debilizmowi urzędasów smażących te przepisy :?
LOW & SLOW

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2009, 15:24:52 pm »

Browser

• Gość
Prawo nie działa wstecz. i tyle :)

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2010, 21:21:30 pm »

Grejfrut

• Gość
ja polecam BOSCH longlife +60% oooooo są mocno ok. ani dresiarskie fiolety ani zółte.... pprostu białe mocne i nie na tydzień

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 04, 2010, 21:49:46 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Ja mam General Electric +30%. Ale każde żarówki będą świeciły porządną bielą jak to będą markowe egzemplarze zamontowane w dobrych reflektorach i jak instalacja elektryczna od nich będzie w dobrym stanie.
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 05, 2010, 02:12:45 am »

Offline HARNAŚ

• Sympatyk
    • Lexus GS300 2JZ
(prawie) Każde żarówki będą świecić śnieżnobiale jak są nowe, po paru mc intensywnego użytkowania po prostu słabną i niech to będą nawet Philipsy po 100zł, co nie zmienia faktu że warto zainwestować w dobre żarówki, ale miejmy tez na uwadze czystość lamp jak i stan odbłyśnika, o napięciu tez nie zapominajmy ;)

Tak trochę off topowo, to nawet palniki ksenonowe się z biegiem tysięcy kilometrów wypalają, stwierdzenie że ich żywotność równa się żywotności samochodu jest błędne, nawet jak nie zdechną, to po przykładowo 100tyś/km świecą już naprawdę znacznie słabiej, wszystko jest dobre jak są nowe i niewypalone odbłyśniki, śmiem stwierdzić że często  lepsze są lampy halogenowe z dobrym odbłyśnikiem, żarówkami i napięciem niż ksenon z kilkuletniego auta i znacznym przebiegu, choć nie umniejszam ich zalet, bo jak się dogląda stanu oświetlenia to może to świecić naprawdę zacnie:)

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 05, 2010, 07:51:07 am »

Offline Multec

• Sympatyk
    • E46 325Ci | ROVER 45 1.8 | C+ 98 | Caro 1996 1.6 16V
Cytat: "HARNAŚ"
o, to nawet palniki ksenonowe się z biegiem tysięcy kilometrów wypalają, stwierdzenie że ich żywotność równa się żywotności samochodu jest błędne, nawet jak nie zdechną, to po przykładowo 100tyś/km świecą już naprawdę znacznie słabiej, wszystko jest dobre jak są nowe i niewypalone odbłyśniki, śmiem stwierdzić że często  lepsze są lampy halogenowe z dobrym odbłyśnikiem, żarówkami i napięciem niż ksenon z kilkuletniego auta i znacznym przebiegu, choć nie umniejszam ich zalet, bo jak się dogląda stanu oświetlenia to może to świecić naprawdę zacnie:)

I tu się nie zgodzę. Miałem wypalone odbłyśniki w soczewkach oraz zużyte palniki to i tak świeciły lepiej jak nowe żarówki w nówkach reflektorach. Zużyty xenon można poznać po tym, że kolor światła jest różowawy.
"JAZDA PRÓBNA" c.d nastąpi...