witam serdecznie, caro plus 1998 gsi 1.6 w calosci lub czesci
http://www.fotosik.pl/u/tomaszmarton/album/1782251/1 60xxxxxx7 racławówka - rzeszów
na wstepie opisze co go boli najbardziej na wstecznym cos nadupca mechanicznie z tylu, podczas jazdy puszczam sprzeglo zmieniajac bieg/dodaje gazu na biegu slychac mechaniczne przylozenie metal/metal wał wali w uuuja albo most ( most wyje od chyba 70-80 tys przebiegu obecnie poldek ma 106 tys ) codziennie robie przynajmniej 90 km od 3 miesiecy wiec huk i nadupcanie z tylu jest niedopuszczalne.
silnik w tamtym roku rozdzieralem z telefoniczna pomoco Pedra głowica splanowana, uszczelniona dalem 160 zl + uszczelki, w ostatnim roku (nowy bak paliwa 120, pompa paliwa 80), alternator ze zlomu 60 zl + regeneracja 80 zl+ regulator 25 zl tarczo bebny tyl przejechaly moze 10 tys w tym samym czasie nowa linka recznego (cylinderki do tylu dorzuce L+P - zadupcone przewody hamulcowe korozja nie dalem rady odkrecic bez napierdalania i podgrzewania)
silnik ciagnie jak zloto ostatnio ze mnie smiali jak mnie nagrali ze wyprzedzalem 3x mlodsze mitsubishi przy 124 km/h benzyna gaz dziala ładnie cos ostatnio sie podupcylo na swiatlach czasem mam 800, czasem 1300 a czasem pod 2000 tys obrotow, nie wiem co to pozostaje do rozkminy, blacharsko wykatowany z kazdej strony chyba nie ma miejsca ładnego, instalacja gazowa jednopunktowa, nie mialem sytuacji ze cos sie popierniczylo, w tamtym roku regulowana po chyba 40 tys bezproblemowej jazdy + filterek nowy(wczesniejn go przedmuchiwalem ale nie bylo z czego [ tankuje na orlenie tylko b+gaz]) butla 40 l w bagazniku po miescie jakies 230 km na butli w trasie 300-350
spawana zwrotnica lewy przod rozcialem na szerokosc tarczy zeby wybic sworzen - jezdze tak 2 lata
cały jak stoi powiedzmy 1600-1700 zł ( dorzucam felgi stalowe, zwykle fotele z zagłówkami tyl, jakies szpargaly do niego z drugiego garazu)
jesli nie bedzie chetnego do powiedzmy 2 tygodni chetnie sie pozbede czesci
fotele z kanapa powiedzmy 300 zł ( kierowcy w złym stanie wizualnym 6 dziur po papierosie + 2 od wciskania sie )
felgi 14 z oponami 400 zł( tylne continentale w gtamtym roku na jesien za 200 kupilem stan dobry) bez 300-350 zł (brak jednego dekielka w sumie mozna by bylo wypiaskowac i pomalowac na upartego )
graty z instalacji gazowej powiedzmy 200 zł + papiery
na złomie dostane 700 zł za kompletnego wiec moglbym sie powymieniac czesciami sprawne za nie sprawne + jakas symboliczna doplata, wyjatkiem jest alternator mam stary na sztuke.
ubezpieczenie 5.7.15 przeglad tech 1.9.15 oprocz huku jezdzi i pali ładnie, szkoda mi jak pieron na złom oddawac jesli komus spasuje na upartego wymienic most czy co tam generuje dyskomfort i mozna szurac - cieknie z pompy wody chyba zlozylem bez uszczelki bo wczesniej nie cieklo
telefon 6xxxxxx7
galeria zdjec :
http://www.fotosik.pl/u/tomaszmarton/album/1782251/1