Autor Wątek: -= Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... Część VI =-  (Przeczytany 637226 razy)

-= Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem... Część VI =-
« Odpowiedź #1980 dnia: Sierpień 04, 2010, 22:18:24 pm »

Offline Ukash

• Sympatyk
Panowie OLO i Major987, nie ma się co rozpisywać o tych wygłuszeniach. Kupujemy takie  i takie  maty, zrzucamy deskę i upychamy gdzie się da (najpierw ta mata bitumiczna, potem gąbka). Ja ponaklejałem wszędzie gdzie się dało na ścianę grodziowa, w słupkach, osłonach lusterek, a także pod nogi pasażera (bo mnie denerwował kabel o kompa :wink: ). Ot, cała robota  :wink:  Jak się ktoś pospieszy to w 2 dni powinien się uporać  :wink:

PS. Jak ktoś ma $$$ i czas to może się pokusić o dodatkowe wygłuszenie dachu, podłogi, drzwi itp. Wtedy dopiero efekt musi być porażający  :wink:
Było: Atu+ 1.6 GSi 97'; Atu+ 1.4 GTi 16v turbo; Peugeot 208
Jest: Nissan Qashqai ; Fiat 126p 1977r ; Komar "sztywniak" ; Skoda Favorit

Morał taj bajki jest krótki i niektórym znany, jak nie ma warunków, nie zaiwaniamy... :D

« Odpowiedź #1981 dnia: Sierpień 04, 2010, 22:26:38 pm »

Michau

• Gość
No ładnie to rozklejanie wyszło ;) Ja ciąłem boszówką i w rogach lutownicą ;) ale będę robił nowe klosze, bo same kierunki mam eleganckie ;)

« Odpowiedź #1982 dnia: Sierpień 04, 2010, 22:44:09 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
GSi :Wymienione lozyska polosi tylnego mostu,przy okazji szczeki hamulcowe, bendix i automat w rozruszniku.Wczoraj dostal nowy katalizator.
GTi: Przerejestrowany,ubezpieczony.Szykuje sie do zakupu/zmiany olejów. Co polecacie do niskoprzebiegowego K16 ?oczywiscie z 10W40 .Kasa sprawa drugorzedna ,chce wlac cos dobrego
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

« Odpowiedź #1983 dnia: Sierpień 04, 2010, 23:07:30 pm »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
Po ostatnich uwagach Kolegi jimo#1921 nt. mojego wydechu, jakiś ku^&s dopełnił masakry i stuknął mnie w tłumik pod firmą :evil: wydech walnął na kolanie nad mostem. Dzisiaj wszystko pospawałem i zamontowałem. Zeszło się 3 godziny :)
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

« Odpowiedź #1984 dnia: Sierpień 04, 2010, 23:28:05 pm »

Barnii

• Gość
Cytat: "misiek_staszic"
Cytat: "RafałFSO"
xiw, witam Kolegę z Legnicy :) wkońcu ktoś z okolicy się pojawił na forum :D

misiek_staszic, jak otwarłeś oryginalne kierunki ? :)

A moim pojechałem dziś do pracy i wróciłem :P

Opalarka ustawiona na 450*C, żyletka, i duuuuuużo czasu. Podgrzewasz miejsce, wbijasz żyletkę, wyciągasz i czekasz aż ostygnie. I potem znów podgrzewasz miejsce obok, i cykl się powtarza. Około dwóch - dwóch i pół godziny na jeden migacz. Ale opłaciło się bo efekt jaki uzyskałem mi się bardzo podoba. W połączeniu z czarnymi lampami wyląda zacnie.

Nie prościej kupić rzemieślnicze kierunki i rozkleić je w 10 sekund ?

« Odpowiedź #1985 dnia: Sierpień 04, 2010, 23:59:39 pm »

Offline Jaro

• Sympatyk
  • Ukryta opcja niemiecka
    • Caro Orciari OHV
Cytat: "Barnii"

Opalarka ustawiona na 450*C, żyletka, i duuuuuużo czasu. Podgrzewasz miejsce, wbijasz żyletkę, wyciągasz i czekasz aż ostygnie. I potem znów podgrzewasz miejsce obok, i cykl się powtarza. Około dwóch - dwóch i pół godziny na jeden migacz. Ale opłaciło się bo efekt jaki uzyskałem mi się bardzo podoba. W połączeniu z czarnymi lampami wyląda zacnie.

Tylko na tych, które zrobił swoją bardzo staranną metodą kolega misiek_staszic nie widać większych śladów masakrowania a potem lepienia do kupy, krótko mówiąc- wyjątkowo zamiast szpecić jak większość ulepów, ozdobią auto.

Chociaż moim zdaniem i tak najlepiej wyglądają krawędzie kierunków przejechane czarnym szprajem, nie gryzie się to tak z przyciemnieniem jak jasne, klejone krawędzie.
LOW & SLOW

« Odpowiedź #1986 dnia: Sierpień 05, 2010, 00:05:10 am »

misiek_staszic

• Gość
Cytat: "Barnii"

Nie prościej, bo trzeba je kupić. A oryginalne z demontażu można mieć za darmo, tak jak ja miałem. Tak więc modyfikacja wyniosła mnie 0 zł, bo szpreja miałem. Poza tym oryginały mają homologację i znaczek FSO.

A jak mi się nie uda to pójdę na jakiś parking i wyciągne sobie ile chcę migaczy - po ostatnich kradzieżach bocznych migaczy z mojego Poloneza, oraz tylnej wycieraczki (nie wyrwana - ładnie odkręcona), jestem skłonny to zrobić bo już mam dość Polaczków. Zdecydowanie ktoś to wziął bo potrzebował do swojego. Ta Polska mentalność. Mam ochotę stłuc porcelankę ze starych świec i powybijać komuś szyby. Wstajesz rano, do pracy chcesz jechać, a tu nie masz migaczy i szlag Cię trafia. Takie rzeczy to tylko w Polsce. Tak jak kradzież radia "Pionier" kupionego na targu za 60 zł nowe w pudełku, na kasetę bez autorewersu, z analogowym strojeniem, bez wyświetlacza. To tylko u Nas się to kradnie, i po takie radio rozwierca nieudolnie zamki oraz wybija szyby. Nie wierzycie? Tak było, miałem takie radyjo w 1.9 GLD, i mi je skradziono. Ciekawe za ile je sprzedali, za paczkę fajek? Wiem jestem zły i gadam głupoty, nie komentujcie.

« Odpowiedź #1987 dnia: Sierpień 05, 2010, 07:50:43 am »

Offline michal235c

• Sympatyk
    • Polonez Atu 1.6GLI 1997r.--> (Polonez Atu "Orciari" 1.6 GLI 16V) Polonez Atu Plus 1.4 GTI 16V 1997r.
Chciałem rano jechac na zakupy, a tu niespodzianka, akumulatorek (6letni) zrobił dowidzenia i sie rozładowal :evil: , i teraz czekam az sie na ładuje.
Jest Atu  ?.? GLI ?V :d, jest i Atu Plus K16 :d, było Caro ale się rozpadło :P
http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polon

« Odpowiedź #1988 dnia: Sierpień 05, 2010, 10:44:44 am »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
BX przeszedł przegląd i kupiona nowa gaśnica do niego :) Polonez odpoczywa :)
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

« Odpowiedź #1989 dnia: Sierpień 05, 2010, 10:50:48 am »

Offline show

• Sympatyk
    • FSO 1500
Cytat: "SeBa"
Co polecacie do niskoprzebiegowego K16 ?

Patrz na klase lepkosci tj np. SJ , SL druga litera im wieksza (zgodnie z alfabetem ) tym lepsza klasa ,teraz najlepsze to bodajze SL, a co polecic to kazdy swoje chwali ,ja jezdze na elf

« Odpowiedź #1990 dnia: Sierpień 05, 2010, 11:15:11 am »

Offline Marcinie

• Nowicjusz
Dołożyłem 3 brakujące owiewki heko.. Niestety tylna na klapę pękła podczas przesyłki niby ją pokleiłem ale i tak pękła podczas montażu. Wyrównałem coby była na równo ale to nie jest to co powinno być  :roll: Nowej nie opłaca mi sie zamawiać bo 50 zł może sie przydać na inne cele. Jak by kto miał na zbyciu tą na klape to chętnie odkupie.

« Odpowiedź #1991 dnia: Sierpień 05, 2010, 11:15:38 am »

Offline GRAND

• Nowicjusz
LPG - full tank. ;D
Będzie trzeba odżałować trochę grosza i Pb98 chlapnąć, bo na zakrętach i na starcie spod sygnalizacji na mieście rezerwa do mnie oczko puszcza. :mrgreen:
No i akumulatorek po 10 latach będzie niebawem na wylocie, bo słabo już prąd przyjmuje, ale do września na luzie pociągnie. :D

« Odpowiedź #1992 dnia: Sierpień 05, 2010, 11:32:32 am »

Offline Przem

• Sympatyk
  • PN Atu 97r 1.8 GLI 16V L128
Zgubilem owiewke kierowcy;/, moze ma ktos na zbyciu?

« Odpowiedź #1993 dnia: Sierpień 05, 2010, 12:34:39 pm »

Offline Mardas#1946

• Witajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Klubowicz
    • ATU + GSI 1,6,2000 r. LPG-AL 700,70U,klimatyzacja Fab. kontrolka AFR
Cytat: "shov"
Cytat: "SeBa"
Co polecacie do niskoprzebiegowego K16 ?

Patrz na klase lepkosci tj np. SJ , SL druga litera im wieksza (zgodnie z alfabetem ) tym lepsza klasa ,teraz najlepsze to bodajze SL, a co polecic to kazdy swoje chwali ,ja jezdze na elf

Dlaczego 10W/40 ? Nie może być wyższej klasy ? Ja na przykład ,jeżdżę swoim GSI na MOBIL 1 0W/40,i chwalę go sobie.Rozrząd cicho chodzi ,i.t.p.Teraz we wrześniu mam zamiar spróbować pojeżdzić na 0W/30,już mam pewien olej na oku,ale jeszcze szukam coś innego,na  necie.
Mardas- Jimi wiecznie żywy !!!!!!!!!!!! ,a moje ATU nie do zdarcia !!!!!!

http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polonez_ATU/108123

« Odpowiedź #1994 dnia: Sierpień 05, 2010, 13:10:28 pm »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
Ja miałem zalany midland 5w40 i jedna szklanka mi dość mocno klepała jak się pocisnęło. Ostatnio zmieniłem na 10w40 castrola magnateca i ta nieszczęsna szklanka się uciszyła. Od zmiany zrobiłem może z 800km i jedyny raz jaki się przydarzyło to na na/po sprawnościówce w czerneiwicach. Czy to wina tego castrola czy samego świeżego oleju to nie wiem ale z pewnością jest różnica in plus.
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

« Odpowiedź #1995 dnia: Sierpień 05, 2010, 18:07:55 pm »

Offline show

• Sympatyk
    • FSO 1500
Założyłem ze starszym nowy tłoczek w zacisku u niego w hondzie, z drugiej strony tez sie szykuje na wymianę, teraz zostalo nam dojsc czemu za cholere nie ma wolnych obr na lpg, wogole zadnej reakcji na krecenie sruba reg. aj japonce ,strasznie trudne do naprawy sa :P

« Odpowiedź #1996 dnia: Sierpień 05, 2010, 18:44:36 pm »

Offline Ukash

• Sympatyk
Umyłem Poldka  :P
Było: Atu+ 1.6 GSi 97'; Atu+ 1.4 GTi 16v turbo; Peugeot 208
Jest: Nissan Qashqai ; Fiat 126p 1977r ; Komar "sztywniak" ; Skoda Favorit

Morał taj bajki jest krótki i niektórym znany, jak nie ma warunków, nie zaiwaniamy... :D

« Odpowiedź #1997 dnia: Sierpień 05, 2010, 18:55:37 pm »

Offline michros

• Sympatyk
Wymieniłem kostkę stacyjki i jestem biedniejszy o 39 zł :P

« Odpowiedź #1998 dnia: Sierpień 05, 2010, 19:58:33 pm »

Offline michal235c

• Sympatyk
    • Polonez Atu 1.6GLI 1997r.--> (Polonez Atu "Orciari" 1.6 GLI 16V) Polonez Atu Plus 1.4 GTI 16V 1997r.
Gdy akumulatorek sie ładował, siedzialem obok poldka i myslalem co, tu z nim zrobic dalej :) , mysle ze w gril orciari wkomponuje napis fso z kiery od 125p 8) , podłubalem troche przy halogenach, stwierdzam ze je trzeba wymienic ,bo wyglada jak by ktos mu oko podbil :P
Jest Atu  ?.? GLI ?V :d, jest i Atu Plus K16 :d, było Caro ale się rozpadło :P
http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polon

« Odpowiedź #1999 dnia: Sierpień 05, 2010, 21:01:32 pm »

zyzeq

• Gość
też umyłem za 7zł na bezdotykowej :D