Autor Wątek: Polerowanie KLOSZY LAMP  (Przeczytany 7388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 01, 2010, 20:12:22 pm »

Offline karpiu19_88

• http://tom-blach.cba.pl/
  • Sympatyk
    • BYŁ - Polonez Atu Plus 1.4 GTI 16V jest Polonez Przejściówka 1.5 SLE 91.r polonez kombi 1.6 99 r
    • Kompleksowe remonty dachów
dostałem od waldi919,  fotki z pozwoleniem zamieszczenia ich na forum to tez właśnie czynie i proszę o nie wyśmiewanie się ani pisania tupu druciarstwo bo to były próbne lampy zrobione na spróbowanie :D
a tu fotki ;

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 01, 2010, 21:03:46 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Zdecydowanie fajnie to wygląda. Lampy od Caro z racji dużej ilości miejsca za szkłem aż się proszą o przerobienie na coś takiego.
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 01, 2010, 21:56:19 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
Wygląda cacy.
Sam bym sobie takie trzasnął...

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 01, 2010, 22:01:15 pm »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
apropo polerki szkla -polecam lekture wujka google na temat czegos co sie zwie- tlenek ceru ;)
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 01, 2010, 23:04:56 pm »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
A jakby tak podgrzał klosz palnikiem ? :) Nie zrobi się gładszy ?

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 02, 2010, 07:58:23 am »

Offline karpiu19_88

• Sympatyk
    • BYŁ - Polonez Atu Plus 1.4 GTI 16V jest Polonez Przejściówka 1.5 SLE 91.r polonez kombi 1.6 99 r
SeBa, już czytałem o tym tlenku ceru ale z tego co się orientuje to on jest do końcowego polerowania czyli na błysk a nie do zlikwidowania tego całego szkła co rozprasza światło. Wiec trzeba najpierw czymś zetrzeć to wszystko w środku a później bawić się w dokładna polerkę

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 02, 2010, 15:47:35 pm »

Offline waldi919

• Sympatyk
    • Polonez Atu+ 2.0 GSI PN 81r :-)
ja już o tym pisałem... :)
Atu+2.0 DOHC:
Klima
4x el szyby
Webasto
el lusterka

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 02, 2010, 19:37:17 pm »

Offline Pudzian#1942

• Klubowicz
  • Tył napęd rządzi :D
    • C+, Omega BFL, Borat TDI XD
Cytat: "waldi919"
ja już o tym pisałem... :)

Bardyo fajnie wzgldaj Twe lampocki... Jak kiedyś dorwę soczewki to pewnie też się zabiorę za polerkę... Ładnie się soczewka w Twoich prezentuje a z czego to taka?? A to było pod zenon czy pod żarówkę??
Jest C+ 1.6 GLI "97 :D
Full opcja bez skóry, klimy, grzanych foteli.
Opel Omega
B FL 2.5td Caravan
Borat 1.9 TDI

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 02, 2010, 21:18:20 pm »

Offline waldi919

• Sympatyk
Pod zenon:-)  a dokładnie bizenon:-) na żarniki d2s. Soczewki są z jakiegoś nowego BMW i naprawdę świetnie świeciły,a długie to poprostu bajka :lol:  mam porównanie bo w Audi też mam biksenon i jest słabo. Na mokrej drodze miałem biało przed samochodem a w Audi światło tak jakby się wtapiało w asfalt ale da się jechac:-) Teraz pracuję nad soczewkami ale troszeczkę w innej wersji... Jak coś wyskrobie to się pochwalę:-) jeśli tylko będzie czym...
Atu+2.0 DOHC:
Klima
4x el szyby
Webasto
el lusterka

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 03, 2010, 10:30:02 am »

Offline Pudzian#1942

• Klubowicz
Pod zenon:-)  a dokładnie bizenon:-) na żarniki d2s. Soczewki są z jakiegoś nowego BMW i naprawdę świetnie świeciły,a długie to poprostu bajka :lol:  mam porównanie bo w Audi też mam biksenon i jest słabo. Na mokrej drodze miałem biało przed samochodem a w Audi światło tak jakby się wtapiało w asfalt ale da się jechac:-) Teraz pracuję nad soczewkami ale troszeczkę w innej wersji... Jak coś wyskrobie to się pochwalę:-) jeśli tylko będzie czym...

Dokładnie bizenon ;) BMW faktycznie nieźle wyglądały... Jestem Ciekaw czy dalej jeździ poldon?? A bizenon był na przesłonie czy na ruchomym żarniku??
Opel Omega
B FL 2.5td Caravan
Borat 1.9 TDI

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 03, 2010, 11:24:52 am »

Offline Multec

• Sympatyk
    • E46 325Ci | ROVER 45 1.8 | C+ 98 | Caro 1996 1.6 16V
Cytat: "Pudzian#1942"

Dokładnie bizenon ;) BMW faktycznie nieźle wyglądały... Jestem Ciekaw czy dalej jeździ poldon?? A bizenon był na przesłonie czy na ruchomym żarniku??

Raczej na przesłonie, bo ruchomy PALNIK to mają zestawy pod H4, etc.
"JAZDA PRÓBNA" c.d nastąpi...

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 03, 2010, 11:57:38 am »

Offline karpiu19_88

• Sympatyk
znalazłem na alledrogo cos takiego
 http://moto.allegro.pl/item1031489103_soczewka_soczewki_przerobka_bixenon_ringi_oryg.html#gallery  

według mnie to był by dobry pomysł zamontować takie coś w poldzie :D:D
albo takie coś
 http://moto.allegro.pl/item1057566793_angel_eye_soczewki_ringi_bixenon_h1_h7_h4_okazja.html

co Wy na to  :?:

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 03, 2010, 12:17:18 pm »

Offline Rafał

• Sympatyk
    • Renault Laguna I phII 1.9 dTi RXE+
A ja Wam powiem tak... Według mnie soczewki jakoś nie pasują do Poloneza, jest to zbyt nowoczesne do tego auta. Xenon mi się podoba, ale rozwiązany w taki sposób jak w Lagunie I i II, że lampa wygląda jak normalna, bez żadnych soczewek. Jeśli coś takiego dałoby radę skonstruować w Polonezie to sam bym chętnie pomyślał na xenonami :D
Były: Caro: 1.6 GLI Bosch, 1.4 GLI 16V, 1.4 GTI 16V, 1.6 GTI 16V, 1.6 GTC 16V 1997; Atu: 1.6 GLI Bosch 1997, Peugeot 106 1.0 Itinea 1997
Jest: Renault Laguna I phII 1.9 dTi 1999 RXE+

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 03, 2010, 12:32:24 pm »

Offline karpiu19_88

• Sympatyk
RafałFSO,  wiesz każdy ma inne gusta ;) jednemu się podobają rybki a drugiemu akwarium z tym jest tak samo jednemu soczewka w głowie a drugi by zostawił tak jak jest bo fabryczne :D

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 03, 2010, 12:57:27 pm »

Offline waldi919

• Sympatyk
Na przesłonie. To były ori soczewki biksenonowe z BMW, nie pamiętam juz dokładnie ale chyba z nowej serii 5 lub 7. Mają jedną wadę- są duże ale świecą świetnie.
Atu+2.0 DOHC:
Klima
4x el szyby
Webasto
el lusterka

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 03, 2010, 14:25:19 pm »

Offline Jaro

• Sympatyk
  • Ukryta opcja niemiecka
    • Caro Orciari OHV
Zawsze mnie na drodze ślepią jakieś lepione po stodołach soczewki w Golfach mk.III, jeśli to tak samo genialny patent który na każdej dziurze wali kierowcę z naprzeciwka po oczach oślepiającym słupem światła to gratuluję i nie omieszkam przy spotkaniu na drodze poczęstować długimi+halogeny :?

No chyba, że to jest zrobione do porządku to przepraszam, ale naprawdę pomyślcie czasami o innych użytkownikach dróg jak cudujecie ze światłami :)
LOW & SLOW

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 03, 2010, 22:01:02 pm »

Offline Pudzian#1942

• Klubowicz
Na oryginalnych lampach xenon ma zrobiony HOMZIK ma do tego układ samopoziomujący, do tego ma spryski ale pracował nad tym rok i do tego żeby linia światło cienia była dobra ma naklejkę na lampie i na kloszu nawet ma napis homologowany H/ HR chyba  :P

Jeżeli chcesz siedzieć jak Homzik rok i dłubać to wolałbym na soczewicy, ładnie soczewica wygląda przy bad look i przy polerowanych kierunkach jak ma MarcinOBR
Opel Omega
B FL 2.5td Caravan
Borat 1.9 TDI

Polerowanie KLOSZY LAMP
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 03, 2010, 22:05:45 pm »

Offline Multec

• Sympatyk
    • E46 325Ci | ROVER 45 1.8 | C+ 98 | Caro 1996 1.6 16V
Cytat: "Pudzian#1942"
Na oryginalnych lampach xenon ma zrobiony HOMZIK ma do tego układ samopoziomujący, do tego ma spryski ale pracował nad tym rok i do tego żeby linia światło cienia była dobra ma naklejkę na lampie i na kloszu nawet ma napis homologowany H/ HR chyba  :P

Jeżeli chcesz siedzieć jak Homzik rok i dłubać to wolałbym na soczewicy, ładnie soczewica wygląda przy bad look i przy polerowanych kierunkach jak ma MarcinOBR

Ma przyklejony na lewej lampie kawałek blaszki aluminiowej żeby linia światłocienia była równa.
Oznaczenie jakie posiada na lampie to DC/R - czyli homologacja do palnika xenonowego.
Oryginalne HC/R zostało usunięte.
"JAZDA PRÓBNA" c.d nastąpi...