Autor Wątek: OT Jesień/Zima  (Przeczytany 238262 razy)

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #520 dnia: Grudzień 08, 2010, 20:06:23 pm »

Offline Excalibur#1937

• Administrator
    • Kilka ich było ;)
    • http://www.intermediaservice.pl
Cytat: "mirekpsary"
Cytat: "Excalibur#1937"
Zdajesz sobie sprawę ILU KLIENTÓW ma najmniejsza choćby firma po 5 LATACH(!) istnienia na rynku? Wątpię.

Jo wiym.
Wszystkich pozbierali chłopaki co poniżej kosztów robią,ale juz im się zapomogi z Urzędu pracy pokończyły - i od Wiosny powalczymy o zlecenia,ja wiem gdzie są klienci a Oni niech wiedzą jak to jest jak Ci Ktoś koło dupy robi.
Życie-raz na wozie raz pod... :P

Ja to chyba postawię na stażystów. Sporo udogodnień ostatnio UP oferuje, łącznie z ZUS - może się trafi ktoś naprawdę kumaty, warty przeszkolenia...

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #521 dnia: Grudzień 08, 2010, 20:15:55 pm »

Offline mirekpsary

• Sympatyk
  • Jo jest Jo!
    • PoldoFord 2.0 '91 - Tayniak
    • http://www.bruk-miko.psary.net.pl
Zdajesz sobie sprawę ILU KLIENTÓW ma najmniejsza choćby firma po 5 LATACH(!) istnienia na rynku? Wątpię.

Jo wiym.
Wszystkich pozbierali chłopaki co poniżej kosztów robią,ale juz im się zapomogi z Urzędu pracy pokończyły - i od Wiosny powalczymy o zlecenia,ja wiem gdzie są klienci a Oni niech wiedzą jak to jest jak Ci Ktoś koło dupy robi.

Ja to chyba postawię na stażystów. Sporo udogodnień ostatnio UP oferuje, łącznie z ZUS - może się trafi ktoś naprawdę kumaty, warty przeszkolenia...

Właśnie,dlatego szwagrów namawiam niech biją po kasę do UP,do tego po 2 stażystów,i możemy se spokojnie pracować.  :D
''W życiu piękne są tylko chwile"

tel.603476262

www.bruk-miko.psary.net.pl

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #522 dnia: Grudzień 08, 2010, 20:44:15 pm »

Offline junior

• magDaymnVE
  • Nowicjusz
DaMaGe#1954,  gratuluje zakupu, miałem kiedyś Carusa w tym samym kolorze :)

:)  Naprawiony zerwany gwint na 4 cylindrze :D   i nic już nie syczy :D  :D

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #523 dnia: Grudzień 08, 2010, 21:58:33 pm »

Offline Excalibur#1937

• Administrator
    • Kilka ich było ;)

Jo wiym.

Właśnie,dlatego szwagrów namawiam niech biją po kasę do UP,do tego po 2 stażystów,i możemy se spokojnie pracować.  :D

Ale szwagry już mają firmy? Z tego co wiem działalność ileś musi trwać zanim można będzie o stażystę się starać. Inna sprawa, że na nową firmę obecnie idzie wyrwać 15 koła. Kwota warta zainteresowania. Jak pomyślę jaki sprzęt mógłbym za to kupić a zwróciłby się po chwili to głowa boli.

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #524 dnia: Grudzień 08, 2010, 23:36:08 pm »

Offline zimnylech

• Sympatyk
    • Polonez Atu+ 00' Subru OUT H4
Michau, a to już osobna kwestia  :D

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #525 dnia: Grudzień 08, 2010, 23:52:44 pm »

Offline DaMaGe

• Sympatyk
    • PN C+ 1.6 GLI `2000
Cytat: "junior"
DaMaGe#1954,  gratuluje zakupu, miałem kiedyś Carusa w tym samym kolorze :)

:)  Naprawiony zerwany gwint na 4 cylindrze :D   i nic już nie syczy :D  :D

to sie okaze czy zakupu:P   "bedzie"

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #526 dnia: Grudzień 09, 2010, 09:35:28 am »

Offline mirekpsary

• Sympatyk
  • Jo jest Jo!
Ale szwagry już mają firmy? Z tego co wiem działalność ileś musi trwać zanim można będzie o stażystę się starać. Inna sprawa, że na nową firmę obecnie idzie wyrwać 15 koła.

Jeszcze nie,U Nas jest 18 koła na start,za jakiś czas można wyrwać chyba z 20 ze środków unijnych i 12 na staż.

tel.603476262

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #527 dnia: Grudzień 09, 2010, 17:30:40 pm »

addy

• Gość
Jakoś wraz z pierwszym śniegiem, spontanicznie z rana wyskoczyłem sobie na pobliski parking :) filmik w całkiem spoko jakości, więc postanowiłem wrzucić ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=w5mkkCyRTZ8

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #528 dnia: Grudzień 09, 2010, 18:24:43 pm »

Maniac1

• Gość
Odnośnie stażystów, to - zaznaczam - "w moim" UP dawno skończyły się na nich pieniądze. Poza tym myślenie od razu o dwóch stażach uważam za śmieszne, biorąc pod uwagę tak prozaiczną kwestię jak konieczność zadeklarowania dalszego zatrudnienia (oczywiście pod warunkiem, że stażysta jakiejś maniany nie odwali).

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #529 dnia: Grudzień 10, 2010, 00:41:49 am »

Offline Excalibur#1937

• Administrator
    • Kilka ich było ;)
Póki profilu nie uzupełnisz to nie włączaj się w dyskusję na ten temat - wujek google pisze swoje, zycie mówi coś innego - NIE MASZ RACJI z tym zatrudnieniem... Więcej z Tobą nie gadam, chyba że wiek zobaczę. Pzdr.

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #530 dnia: Grudzień 10, 2010, 01:29:29 am »

Maniac1

• Gość
Myślisz że jesteś pierwszy cfaniak we wsi i wymyśliłeś że sobie stażystę za free weźmiesz? Czy może wpadłeś na genialny pomysł zgarnięcia kasy za stworzenie stanowiska pracy? Wydaje ci się, że UP tak szasta na lewo i prawo kasą na stażystów bez perspektyw zatrudnienia? Weźmiesz jednego, może przejdzie, o ile będzie to ktoś znajomy i pozwoli sobie na wpisanie za 6 miesięcy że jest idiotą i nie ma dla niego miejsca w tym zawodzie. Ale na tym będzie koniec mistrze, czarna lista UP wita. I to jest 32 latku życie, nie wujek google.

edyta:

A co do pisania na forum, to weź panie wpisz sobie na czym piszesz (podpowiem - F.O.R.U.M), bo chyba w szkole uczyli. Póki nie obrażam nikogo, to możesz mi wiesz co <jump> :D

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #531 dnia: Grudzień 10, 2010, 01:48:06 am »

Offline Młody#

• To jest bardzo ładny polonez
  • Sympatyk
    • 1.5C / 125p
Cytat: "Maniac1"
Myślisz że jesteś pierwszy cfaniak we wsi
hamuj troche...

[ Dodano: 10 Gru 2010 01:58 ]
Jezdzi :D Tylko po zrobieniu głowicy po dłuzszym postoju az ostygnie to klepie hydropopychacz, dodam gazu problem znika.. Ten typ tak ma..

Poloneza, za milion czterysta?

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #532 dnia: Grudzień 10, 2010, 05:02:36 am »

Offline fafik

• ostroyebak okolosyberyjsky
  • Sympatyk
  • nASO DREAM TEAM
    • caro gld
    • http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polonez_ATU/104429
No i Modemu do szczescia doszlo+100 :D Kurde ale sypalo w nocy;/ wracajac z sosnowsi wycieraczki na katowicach nie wyrabialy, tak jak zimowe gumy z reszta ;/
http://www.polskajazda.pl/Samochody/FSO/Polonez_ATU/104429
Mój polonez jest jak maybach- ręcznie składany :]
Gdyby w samochodach europosłów zamontować blokadę antydebilizmu z czujnikiem wykrywającym procent absurdu w procesie myślenia, musieliby wszędzie, biedactwa, zasuwać z buta.

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #533 dnia: Grudzień 10, 2010, 07:38:13 am »

Offline mirekpsary

• Sympatyk
  • Jo jest Jo!
biorąc pod uwagę tak prozaiczną kwestię jak konieczność zadeklarowania dalszego zatrudnienia (oczywiście pod warunkiem, że stażysta jakiejś maniany nie odwali).

Kto nie ryzykuje,w kiciu nie siedzi!
 :P

[ Dodano: 10 Gru 2010 07:49 ]
Myślisz że jesteś pierwszy cfaniak we wsi i wymyśliłeś że sobie stażystę za free weźmiesz? Czy może wpadłeś na genialny pomysł zgarnięcia kasy za stworzenie stanowiska pracy? Wydaje ci się, że UP tak szasta na lewo i prawo kasą na stażystów bez perspektyw zatrudnienia? Weźmiesz jednego, może przejdzie, o ile będzie to ktoś znajomy i pozwoli sobie na wpisanie za 6 miesięcy że jest idiotą i nie ma dla niego miejsca w tym zawodzie. Ale na tym będzie koniec mistrze, czarna lista UP wita. I to jest 32 latku życie, nie wujek google.

edyta:

A co do pisania na forum, to weź panie wpisz sobie na czym piszesz (podpowiem - F.O.R.U.M), bo chyba w szkole uczyli. Póki nie obrażam nikogo, to możesz mi wiesz co <jump> :D

Każdy sposób jest dobry żeby kasę wyciągnać,ajak mi ktoś da 10 koła na stworzenie stanowiska pracy to stworzę ich spokojnie 20,i będę tak długo ciągnął aż mnie konkurencja zabije. :P

Póki nie obrażasz-a zaczynasz powoli,jesteś na dobrej drodze do Naszej Czarnej Listy  :mrgreen:  czyli dostaniesz bana za cfaniakowanie,trybis troska? :P

Weź popatrz i pomyśl Kto na Tym Forum jest od rządzenia,i tak jest na każdym etapie życia-ZAWSZE JEST KTOŚ PONAD TOBĄ!  8)

tel.603476262

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #534 dnia: Grudzień 10, 2010, 14:49:47 pm »

addy

• Gość
Cytat: "Młody#1955"
Jezdzi :D
no i juz Cie chyba dzisiaj widzialem :)

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #535 dnia: Grudzień 10, 2010, 14:55:18 pm »

Offline fafik

• Sympatyk
  • nASO DREAM TEAM
    • caro gld
Cytat: "addy"
Cytat: "Młody#1955"
Jezdzi :D
no i juz Cie chyba dzisiaj widzialem :)
Znajac zycie tak bo juz sie chwalil mi ile km zdarzyl zrobic  przez jeden dzien ;)
Gdyby w samochodach europosłów zamontować blokadę antydebilizmu z czujnikiem wykrywającym procent absurdu w procesie myślenia, musieliby wszędzie, biedactwa, zasuwać z buta.

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #536 dnia: Grudzień 10, 2010, 17:15:37 pm »

Offline DaMaGe

• Sympatyk
    • PN C+ 1.6 GLI `2000
http://moto.allegro.pl/polonez-caro-ladny-1-5-lpg-tanio-i1363481132.html

to juz wiem kto mi zwinal poldka sprzed nosa:/   ten sam handlarzyna co tego rovera z dabrowy co z mirkiem ogladalimy:/   kupil za 600, sprzedaje za 1500 :D

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #537 dnia: Grudzień 10, 2010, 19:14:01 pm »

Michau

• Gość
Cytat: "DaMaGe#1954"
to juz wiem kto mi zwinal poldka sprzed nosa:/ ten sam handlarzyna co tego rovera z dabrowy co z mirkiem ogladalimy:/

po prostu chwaliłeś dzień przed zachodem słońca :) Szukaj roverka lepiej i na wiosne bedziesz mial dawce :)

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #538 dnia: Grudzień 10, 2010, 19:14:51 pm »

Offline Excalibur#1937

• Administrator
    • Kilka ich było ;)

edyta:

Miałem z Tobą nie gadać ale ustosunkuję się do tego co napisałeś.

Problem z tym, że:
Cytuj (zaznaczone)
Póki nie obrażam nikogo, to możesz mi wiesz co <jump>

właśnie to zrobiłeś, ale o tym później.

Jakbyś czytał ze zrozumieniem (a nie wybiórczo) to dojrzałbyś posta, w którym napisałem do mirka, że planuję stażystę PRZESZKOLIĆ.

Dokładnie tu:
Cytuj (zaznaczone)

Nie wiem gdzie widzisz cwaniakowanie (do tego określenia jeszcze wrócę). Brać kogoś i szkolić to chyba naturalne, że w celach późniejszego zatrudnienia.

Kolejna sprawa to kasa za stworzenie miejsca pracy - nie wiem gdzie Ty widzisz w tym coś złego? Przedsiębiorcy w Polsce mają przesrane i UP doskonale o tym wie, dofinansowując firmy, które chcą ludzi zatrudniać. Dzięki temu w perspektywie czasu UP oszczędza kasę bo nie musi sponsorować bezrobotnym szkoleń, płacić zasiłków i innych pierdół. Ja idę im na rękę - oni mnie. Wszystko legalnie.

W UP debile nie pracują więc zakładam, że nie podeślą mi człowieka po LO czy TG (gastronomicznym) do pracy w mojej branży. Jeśli to będzie człowiek, który będzie CHCIAŁ się NAUCZYĆ a potem PRACOWAĆ w zawodzie to byłbym skończonym kretynem, gdybym wyszkolonego człowieka wywalił na bruk w imię kolejnej kasy za stworzenie następnego miejsca pracy. Myśl logicznie.

Na czarną listę UP nie da się dostać jeśli się legalnie prowadzi biznes i gra fair. Koniec i kropka. Szczycę się tym i będę się szczycił, że prowadzę biznes w 100% zgodnie z literą prawa, jak również tym, że moi klienci chodzą zadowoleni i polecają mnie dalej. Tak, chwalę się - wolno mi.

Wracając do cwaniakowania - użycie tego określenia w Twoim poście jednoznacznie wskazuje, że tak właśnie mnie określiłeś. Pomijam fakt, że nie zadałeś sobie trudu aby na wikipedii sprawdzić jak duże jest moje MIASTO - tak, MIASTO. Więc określenie "cfaniak we wsi" biorę do siebie podwójnie. Zachowałeś się jak cham i prostak nie mogąc sklecić żadnych konkretnych argumentów w całość. User może się poskarżyć Moderatorowi lub Administratorowi, że został obrażony - ja nie muszę. Takie zachowanie zawsze starałem się tępić więc i w tym wypadku muszę zareagować - otrzymujesz ode mnie nagrodę w wysokości 2 punktów. Ponadto czekam na przeprosiny (mogą być w prywatnej wiadomości). Jeśli w ciągu 7 dni ich nie zobaczę - nagrodzę ponownie.

OT jesień/zima 2010
« Odpowiedź #539 dnia: Grudzień 10, 2010, 19:51:18 pm »

Offline fafik

• Sympatyk
  • nASO DREAM TEAM
    • caro gld
no i z przytupem mu mentholnal :D