Autor Wątek: Fabryka  (Przeczytany 136385 razy)

Odp: Fabryka
« Odpowiedź #200 dnia: Kwiecień 24, 2011, 10:32:27 am »

Offline Marcin.

• Sympatyk
  • Peloponez
    • Fso Polonez Caro 1,6GLI L98
W czwartek jadąc Jagiellońską  Przy FSO  spotkałem Poloneza Trucka czerwonego wyglądał na bardzo nowego na drzwiach miał napisane POLSKA FABRYKA SAMOCHODÓW  i był na próbnych numerach skręcił w ul Kotsisa ktoś wie o co w tym może chodzić ??
Renault Safrane 3,0 V6 Baccara Automat
Renault Megane 2,0 RTE Automat
Ford Transit 2,0 TDDI 
Daewoo Leganza CDX 2,0

« Odpowiedź #201 dnia: Kwiecień 24, 2011, 12:34:58 pm »

Offline Rysiob

• Sympatyk
Gdyby nie to, że pozbyto się wytłoczek do produkcji karoserii pomyślalbym, że kombinują coś z reaktywacją Trucka... Ale nawet jeśli to jeden z ostatnich Trucków już z FPSu, to po jaką cholerę mu próbne numery... Chyba że to jakiś muł, który pod blachą ma zupelnie coś innego... Szkoda, że nie cykłes fotki...

« Odpowiedź #202 dnia: Kwiecień 24, 2011, 18:58:56 pm »

Offline leonidasso

• Nowicjusz
Nadszedł czas...
... By cieszyć się życiem. :( hasło reklamowe ze strony fso szkoda, że nie możliwe do zrealizowania u nas w kraju.
Cytat: volant
Romantyczne jest wspólne łapanie stopa, a nie chlamydii

« Odpowiedź #203 dnia: Kwiecień 24, 2011, 19:37:19 pm »

Offline Sławek#1978

• Partacz
  • Klubowicz
    • Caro '96 OHV Turbo +1?? KM?? & Fiat Croma 1.9 JTD '09 120 KM - Holownik & Volvo V70 2.4T AWD '01 200 KM - "TurboŁoś"
W czwartek jadąc Jagiellońską  Przy FSO  spotkałem Poloneza Trucka czerwonego wyglądał na bardzo nowego na drzwiach miał napisane POLSKA FABRYKA SAMOCHODÓW  i był na próbnych numerach skręcił w ul Kotsisa ktoś wie o co w tym może chodzić ??
Coś ktoś chyba kombinował bo w goglach można coś znaleźć.
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/b-stylecolor-ab0300rusza-polska-fabryka,388138  jednak tym portalom średnio wierzę w sprawach polskiej motoryzacji.
Może ktoś coś więcej wie?
Im dalej w blachę tym więcej rdzy...

« Odpowiedź #204 dnia: Kwiecień 24, 2011, 19:41:19 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Tak ja wiem: To jest news z 2003 roku. I ten zakład komornik rozwalił za niezapłacony czynsz tuż przed rozpoczęciem produkcji na którą były zamówienia!

Precyzyjna informacja którą podam dalej jest wątpliwa bo z pamięci ale coś czytałem że mieli zamówienie na ok. 400 Trucków do Francji.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2011, 19:59:07 pm wysłana przez BXMaster »
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.
Kupię części nadwozia Polonez Plus kolor 44E

« Odpowiedź #205 dnia: Kwiecień 24, 2011, 19:43:20 pm »

Offline Grzech#1938

• Klubowicz
    • GSI, GLI, GLE
Przecież nie bez powodu. Szkoda pisać.
Mój system to linux: https://www.opensuse.org/#Leap

« Odpowiedź #206 dnia: Kwiecień 24, 2011, 20:22:46 pm »

Offline Rysiob

• Sympatyk
Jeśli czerwony Truck (pomijam news z 2003 r., jeśli ktoś go widział TERAZ, to zmienia nieco postać rzeczy) jest zwiastunem reaktywacji PN w kierunku rynku dostawczego - super. To może być oczywiście tylko jeden z samochodów należących do kogoś pracującego w FSO... ale po jaką cholerę trzymałby naklejki firmy, która nie istnieje (FPS)? Z technicznego punktu widzenia zastanawiam się, jak by oni ominęli Euro5. Bo homologację by po prostu wznowili - w końcu to wznowienie produkcji, a nie całkiem nowy model. Ale silniki? Jeśli interes ubiją z TATĄ, to będa mieli dostęp do fiatowskich silników 1.4/77 i 1.3 JTD/70 KM (ironia losu - silnik pierwotnie dla Bielska, produkowany też w Indiach i stąd by improtowano :P). No cóż, pomarzyć można.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2011, 11:20:53 am wysłana przez BARTEK#1925 »

« Odpowiedź #207 dnia: Kwiecień 25, 2011, 10:18:43 am »

Offline Mariusz

• Sympatyk
    • 1.5 GLE
Czerwony trak regularnie parkuje na Pradze Północ między blokami i w zeszłym roku gdy go pierwszy raz spotkałem również był na próbnych numerach. To raczej pozostałość po PFS.

« Odpowiedź #208 dnia: Maj 17, 2011, 21:19:58 pm »

« Odpowiedź #209 dnia: Maj 19, 2011, 08:18:19 am »

Offline SeBa

• Sympatyk
  • FSOAK
    • Polonez 1.4 GTi 16V'97 i 2.0 GLI'95
    • http://www.fsoautoklub.pl
niestety
Cytat: Szymon
Rover ma jedną zasadniczą przewagę, jak po pijaku dasz w pizdę na zlocie na jakimś kretowisku to będziesz miał szacun, a z OHV cię wyśmieją, żeś wieśniak i biedak.

Auto Detailing-info PW

« Odpowiedź #210 dnia: Czerwiec 01, 2011, 22:58:01 pm »

Offline martinez#1970

• Klubowicz
Czerwony trak regularnie parkuje na Pradze Północ między blokami i w zeszłym roku gdy go pierwszy raz spotkałem również był na próbnych numerach. To raczej pozostałość po PFS.
Wczoraj wieczorem obczaiłem tego Trucka, stał w Śródmieściu na ulicy Jasnej. Foto zrobione mydłem bo nic innego nie mam.

Cytat: Macki
Nieuchronnie nadchodzą czasy, kiedy to Poldasy bardziej spawać niźli ciąć opłacać będzie się... :]

« Odpowiedź #211 dnia: Czerwiec 01, 2011, 23:03:17 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Jak nowy, to on raczej nie wygląda. Może jedynie młody rocznikiem.

« Odpowiedź #212 dnia: Czerwiec 01, 2011, 23:33:34 pm »

Offline martinez#1970

• Klubowicz
Nie, oczywiście nie jest nowy. Zdjęcia chyba tłumaczą wszystko, PFS zmontowało jeden egzemplarz i wysłało do ITS-u. Dalej mogło być tak: jeszcze zanim auto dostało homologację, pomysł wznowienia produkcji upadł. A ktoś nadal jeździ sobie "prototypem".

Wrzuciłem to jako ciekawostkę dla potomności... Być może to jedyny pojazd wypuszczony przez firmę Polska Fabryka Samochodów SA, jeżeli jest z 2003 roku to także najmłodszy istniejący Truck. I ostatni wyprodukowany egzemplarz tego auta <smutny>
Cytat: Macki
Nieuchronnie nadchodzą czasy, kiedy to Poldasy bardziej spawać niźli ciąć opłacać będzie się... :]

« Odpowiedź #213 dnia: Czerwiec 02, 2011, 12:39:00 pm »

Offline Alien#174

• Mój Polonez - jako JEDYNY od początku w PTK
  • Klubowicz
  • ***$karbnik PTK ***
    • PN CARO 1.6GLE MR'91
Tymczasem FSO SA sprzedało tor testowy FSO Mennicy Narodowej - nie, nie... nie myślcie że jest nadzieją że przetrwa - teren idzie pod "zabudowę mieszkaniową" czyli kolejne monitorowane osiedle z otoczone płotem. Za kilka lat FSO będzie taką legendą jak Yeti - ktoś ponoć widział ale dowodów nie ma  <smutny>
Minister Zdrowia ostrzega! Polonez uzależnia!
PN Caro - burgundowe cacuszko 92' ( Polina )

« Odpowiedź #214 dnia: Czerwiec 02, 2011, 16:19:23 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Nie, oczywiście nie jest nowy. Zdjęcia chyba tłumaczą wszystko, PFS zmontowało jeden egzemplarz i wysłało do ITS-u. Dalej mogło być tak: jeszcze zanim auto dostało homologację, pomysł wznowienia produkcji upadł. A ktoś nadal jeździ sobie "prototypem".

Który debil wymyślił przepis że samochód który różni się wyłącznie znaczkiem i jest produkowany w tym samym miejscu musi przejść badania homologacyjne? Dywersja!
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.

« Odpowiedź #215 dnia: Czerwiec 03, 2011, 15:34:29 pm »

Offline sem

• Nowicjusz
    • FSO Polonez 1.5 SLE 1989r.
Wczoraj wieczorem obczaiłem tego Trucka, stał w Śródmieściu na ulicy Jasnej. Foto zrobione mydłem bo nic innego nie mam.

I krosta na masce nad grillem. Od 2003 roku to niby już 8 lat, ale według współczesnych standardów, jeśli nie był bity to nie ma prawa zardzewieć.

« Odpowiedź #216 dnia: Czerwiec 03, 2011, 16:26:11 pm »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.

I krosta na masce nad grillem. Od 2003 roku to niby już 8 lat, ale według współczesnych standardów, jeśli nie był bity to nie ma prawa zardzewieć.

Bzdura, wedle obecnych "standardów" to gniją dostawczaki na potęgę, po ośmiu latach niektóre nie mają znacznych ilości poszyć, progów i nadkoli.
Jak na osiem lat trzyma się dobrze.
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

« Odpowiedź #217 dnia: Czerwiec 03, 2011, 18:43:38 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak

Buhahahahahaha................... Ty widziałeś nowe auta? Dostawczaki gniją na potęgę, osobówki również. Wstyd dla niektórych marek. Np taki 2 letni sprinter z wykwitami rudej, nie mówiąc o niespełna rocznych trojaczkach PSA.

« Odpowiedź #218 dnia: Czerwiec 03, 2011, 19:28:34 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Tak, trojaczki z Kolina rdzewieją już na taśmie montażowej, ramki szyb w Kii mojego wujka zaczęły gnić po pierwszym roku, Mercedes C klasa po pierwszym roku ma korozję na podwoziu ,a ile to auto kosztuje!!!!

« Odpowiedź #219 dnia: Czerwiec 03, 2011, 19:36:39 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Pisząc trojaczki z PSA miałem akurat na myśli Boxera, Ducato i Jumpera :]