@ Rafał:U nas dawno temu Plus był kupiony już z radiem - Pionek DEH-424R (dość prosty model ale już z CD)

który z powodu "średnio" działającego CD został wymieniony ręka w rękę

na starszego, ale wypasionego kaseciaka KEH-p6800r

który już idealnie komponował się z deska Plusa, (t.j.: ciemnoszara ramka i przyciski, detale czarne i do wyboru - zielone lub bursztynowe podświetlenie).
I tu zaczęła się moja miłość do tej marki. Potem doszła jeszcze zmieniarka CD, no i zmiana na wersję z wyświetlaczem graficznym, animacjami i pokrętłem od głośności zamiast przecierających się gumowych guzików ("hybryda" korpus DEH-p5100r z CD i panel z od wysokiego modelu kaseciaka KEH-7900R

)

Nastepnie był kompakt DEH-p6100r ("delfinki") w zasadzie identyczny jak powyższy, a obecnie jest DEH-p7500mp (MP3)

Które niestety już zamiast bursztynowego ma czerwony 2 wariant podświetlenia (ukłon w stronę VAG?

) ale za to nie ma już żadnych gumowych przycisków które by się mogły przetrzeć. Jedyny problem że teraz jeździ w minusie - gdzie, o ironio! chyba nieco lepiej wyglądało by pierwsze
Po drodze były jeszcze przez krótko jakieś 2 Philipsy (nawet ładnie pasowały ale ubogie i proste strasznie), Sony (srebrne, ni trochę nie pasowało), Panasonic (bursztynowy nawet z MP3) i chyba Dalco czy coś mniej znanego, ale w każdym razie sadzę ze wszystkie wymienione Pionki poza pierwszym idealnie wpasowywały się do Pluszaka, a do tego miały ogromny potencjał C-A i robiły świetny "bajer" (wyświetlacze OEL z głęboką czernią, winda - brak dziury na panelu, animacje, mnogość wyjść i wejść...) Szkoda że wśród obecnych modeli z wejściem na karty SD czy BT nie widzę już nic co by tak fajnie pasowało do Poldożera

Sory, że swoich zdjęć nie wrzucałem, ale z tamtych lat nie mam fotek z telefonu

a potrzeby robienia ich radiu w aucie analogiem nie czułem