Autor Wątek: -= LINKowisko =-  (Przeczytany 2703255 razy)

Odp: -= LINKowisko =-
« Odpowiedź #9340 dnia: Listopad 22, 2025, 00:38:41 am »

Online Buźka

• Sympatyk
    • Klimatyzowany Caro Plus 1.6 GSI '01
To teraz dla kontrastu, jakaś normalna prezentacja. Znów ten żółty caro do pilotowania samolotów.
https://www.youtube.com/watch?v=1KmkkpGLhF4
Jak widać, można normalnie i z kulturą, a nie tak, jak ten idiota.

« Odpowiedź #9341 dnia: Wczoraj o 07:38:24 »

Offline jacek2

• Sympatyk
    • borewicz 89
Ale moi drodzy, osobiście zauważyłem, że "Jezus" trochę się zmienił ostatnio w swoich wywodach, bo pamiętam go z wcześniejszych relacji, to rzucał mięsem na prawo i lewo, a teraz wyraźnie z tym wyhamował. Ale mimo wszytko i tak ciężko go strawić...

« Odpowiedź #9342 dnia: Wczoraj o 11:04:11 »

Online Buźka

• Sympatyk
Wiesz co, skoro już poruszyłeś wątek "mięsa" to powiem tyle, że mi osobiście nie przeszkadza samo używanie wulgaryzmów w filmach na jutubie, to nie o to chodzi. Chodzi po pierwsze o kontekst, a po drugie, trzeba umieć wyważyć wszystko ze sobą. Podam taki przykład, niejaki Przemoznawca (kolejny "motoryzacyjny jutuber"), który w pierwszym swoim filmie, na jaki przypadkowo trafiłem, walił "kur*"mi na prawo i lewo, bez składu i ładu, przez co nie dało się tego oglądać bez zażenowania i bez myśli w stylu "co to za debil?" bo tak właśnie pomyślałem. Obecnie, to już nie ten sam człowiek. Czasem mi się zdarzy obejrzeć i jest całkiem co innego. Nawet można się troszkę pośmiać. Wulgaryzmy są ok, ale wtedy, kiedy rzeczywiście pasują, a nie gdy są używane zamiast przecinka, bo to naprawdę psuje odbiór całej "twórczości" danej osoby. Przykład idealnego wyważenia, to twórczość Walaszka.
Natomiast motobieda, chyba zbyt sili się na bycie "fajnym" a jego zero jedynkowe podejście do całej polskiej motoryzacji, jest co najmniej śmieszne. Poza tym, jego arogancja strasznie odrzuca. Zniesmaczył mnie strasznie filmem z tym drugim idiotą kicksterem, gdy upalali tego niebieskiego plusa. Złom, nie złom, mało ważne, ale te komentarze były żenujące. Takie zachowanie przypomina mi zachowanie ludzi, którym słoma z butów wystaje i którzy kupując "lepsze" niemieckie "premium" próbują wmówić wszystkim dookoła, że to był najlepszy wybór w ich życiu, nie żałują go i że wszyscy powinni zrobić to samo.
Nikt nie każe nikomu chwalić poloneza, ani nim jeździć, tym bardziej ludziom, którzy nie czują tego "vibe" natomiast z drugiej strony, ile można jeździć po tych autach, jakie to nie są graty? Ja np. w życiu nie kupiłbym wynalazku typu zaporożec, czy inne temu podobne, więc mam w tym momencie zacząć wyśmiewać te auta i ich użytkowników? Ten motobieda w każdym filmie pierdoli to samo, co sprawia, że po prostu jest już wtórny. Chyba każdy użytkownik FSO doskonale zdaje sobie sprawę z tego, czym jeździ i chyba niema w dzisiejszych czasach wśród naszej społeczności nikogo, kto użytkuje, lub posiada te auta z konieczności, a nie z własnego wyboru? To tak, jak na jednym z profili o tematyce polonezów na fejsie, chyba "Prawdziwi sympatycy i miłośnicy plus giełda" coś takiego, gdzie non stop udziela się jeden gość i pisze non stop to samo, prawie pod każdym postem. Trol nie trol, ale cała reszta, to chyba masochiści, że do tej pory go nie zablokowali. Ktoś przychodzi ci do domu i głupio komentuje, a ty nic? Dziwne.

« Odpowiedź #9343 dnia: Wczoraj o 11:16:31 »

Offline Gomulsky

• Sympatyk
    • Duster II 1,6 AWD
Wydaje mi się, że Jeszua się trochę ugrzecznił przez to, że wzięli go do tefałenu Turbo, więc jako "osoba medialna" nie może psuć wizerunku tej stacji.

« Odpowiedź #9344 dnia: Wczoraj o 11:44:48 »

Online Buźka

• Sympatyk
To ten kretyn tam pracuje? Samych najlepszych widzę biorą, kickster, tede. A wizerunku tvn jako stacji, nie można zepsuć, tak nawiasem mówiąc.

« Odpowiedź #9345 dnia: Dzisiaj o 13:51:52 »

Offline banned

• Sympatyk
Jest przekonanie, jak powiedział "profesor" w Ranczu, że twórcą może być każdy. Trochę do tego dołożył Top Gear, pokazując, że można mówić głupoty, byle było śmiesznie.

Z drugiej strony, porządne dziennikarstwo kosztuje, a w dzisiejszych czasach, chyba żadna stacja nie ma budżetu albo nie chce tyle wydawać. Porównajcie dzisiejsze programy motoryzacyjne do tego:

https://www.youtube.com/watch?v=cCXxGRYa6AQ

Nie tylko, że prowadzący naprawdę umie prowadzić i zna się na budowie pojazdu, to jeszcze ma do dyspozycji cały tor testowy z baterią turbin do symulowania wiatru bocznego, komorę do zamrażania, sztuczną rzekę itd.

"Dać Januszowi Rovera, to jak dać małpie zegarek."
- David Lloyd George