W końcu zmieniłem wszystkie drzwi. Pomimo tego że jedne są niedomalowane bo lakieru brakło to wszystko jest OK. Lakier po nowym roku dopiero (na całe auto już bedzie lakier wtedy).
Reperaturka błotnika z kawałka blachy za bardzo sie nie udała... ale w wolnej chwili zrobi sie jak trzeba.
Drzwi zmieniałem z takiego oto powodu:
Poprzedni właściciel też już raz je zmieniał... man nadzieje że ja już wiecej nie będę musiał.
A tutaj widac jaka biedrona wyszła
Jeszcze pare małych zaprawek do zrobienia i czas malować.
Lewa strona na górce a prawa w dołku = wygląda jak terenówka... ale gleba to tylko kwestia pary tygodni.
Gdzies tam w miedzy czasie wpadł kolektor wydech seria i rurka od
kamzo z jego poloneza
I pare innych fuck-up'ów takich jak brak pradu na łączeniu plusa z aku i plusa na kompa i reszte na rozruszniku... w efekcie upiepszył sie gwint przy automacie rozrusznika... co w efekcie zmusiło mnie do rozebrania... i w koncu jak pogrzebałem okazało sie ze rozrusznik wytyrany....... co za tym idzie kupiłem drugi. Z obudowy termostatu ciekł płyn. Było wilgotno o jakoś mnie nie denerwowało... ale że teraz mam dużo wolnego czasu to zrobiłem. Orginał miałem z rovera 1.8... ale 88'C. Wziąłem z niego obudową, usczzelkę termostatu... a termostat 82'C z poldka został. Na razie spokój.
Dalsze plany: malowanie, gleba wymiana niektórych czesci z zawieszenia tj: tulejki (poliuretan będzie), swożnie i jedna końcówka drążka... kolektor dolot obrócony VVC, sterowanie silnika z 1.8, modyfikacja wydechu od przedostatniego tłumika aż do samego końca.
EDIT 22.12.2011No to skoro rzeźbię wiążke to sie podzielę uwagami z wami. Zamiast ciężko zchodzących wtyczek można zastosować z VW. Mają one łatwiejsze w demontażu zabezpieczenia - naciska sie i zchodzi. Np do czujnika temperatury z tyłu silnika - chwila moment i wtyczka odpięta - coś pieknego. Można też dostać same konektorki do wtyczek od rovera... mając dobrą zaciskarkę da radę zrobic nową wiązkę bez lutowania.
tutaj akurat fotka z allegro
Do alternatora wtyczke mam dobra... tylko te konektorki trzeba drugie było załatwić. Oczywiście nigdzie w okolicy nie ma... ale jutro jade w jedno miejsce gdzie bedą. To są żeńskie kątowe 10mm. Ten typ co do żarówki H4... ale niestety do altka są wieksze.
foto też z allegro
Szukam jeszcze konektorka oczkowego 8mm o grubości oczka zbliżonej to orginału. Na razie mam taki że blaszka jest cienka. Orginał jest prawie dwa razy taki.