Autor Wątek: Polonez caro plus 97r monowtrysk boscha +lpg  (Przeczytany 8825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Polonez caro plus 97r monowtrysk boscha +lpg
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 30, 2011, 23:11:26 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
oj cos facet glupoty gada z ta przyczyna w LPG,
akurat bosch SPI to taka prosta maszyna,ze wszelkie zaklocenia od LPG naprawia reset ECU,
jezeli po resecie auto nadal chodzi zle na benzynie ,to ma cos zwalone i nie jest to LPG
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 31, 2011, 21:07:23 pm »

maffka1

• Gość
Wiesz kolego powiem tak ja już nie mam nerwów w nim grzebać gość jest taki że nawet jak znajdzie usterkę to nie musisz wymieniać i naprawiać u niego a za znalezienie usterki bierze 30 zeta więc nie majątek co do jego teorii że usterka leży po stronie gazu to nie bede polemizować może ma racje a może wylezie zupełnie coś innego . Gdy ostatnio mój wysłużony pojazd się  zepsół 3 lata temu to mechanicy mieli takie teorie że mózg w poprzek staje łącznie z tym że nie mam kompresji itp niemalże byłam załamana a objaw usterki też był malo normalny po odpaleniu auto chwile szło normalnie po czym spadało takim nagłym wahnięciem na 500 obrotów zapalał się check i po chwili auto znowu maiło 900 obrotów kłopot nim był nawet ruszyć , na kilku warsztatach mechanicy wymiękli nie potrafili nic poradzić i tak sobie jeżdziłam od warsztatu do warsztatu aż auto padło doszczętnie. Na goscia trafiłam z przypadku poprostu otworzył sobie warsztat vis a vis mojego sklepu . I tak od słowa do słowa zaproponował żebym przywiozła auto . Nie miałam nic do stracenia zajeło mu to wprawdzie dzień ale usterkę znalazł przyczyną była pompa paliwa która pracowała ale miała co jakiś czas zwarcie po jej wymianie auto bez awarii przejeżdziło do teraz a naprawde nie jest oszczędzane woże nim towar często ciągne za sobą ogon- przyczepe  a motor mimo sporego przebiegu i braku remontu nie łyka oleju i jak dotąd nie wykazywał żadnych objawów że coś jest nie tak

« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 31, 2011, 22:01:22 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
rozumiem,ze sama nie dasz rady naprawic samochodu,ale poprostu zachowaj czujnosc ,
jezeli gosc zna sie na naprawie,to prawdopodobnie sam sie wycofa ze swojego wczesnego stwierdzenia
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 01, 2011, 18:35:54 pm »

maffka1

• Gość
 <lol> Eureka !! !!!!!!!!!!! mój pojazd powrócił do żywych !! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sorry ale się muszę na cieszyć pali jak dawniej sąsiad mi jeszcze kompresje zmierzył piękna 12 na wszystkich cylinderkach przyczyna moich kłopotów była powalająca otóż od cewek zapłonowych czyli jak dla mnie kostki z wn-ami zasuwa sobie trzy pinowy kabelek do komputera i okazało się że jeden z kabelków się upitolił i kurcze wisiał może na dwóch włoskach i tym sposobem w zależności jak trąciłam wtyczkę przy WN-ach tak auto paliło albo na 2 cylindry albo na 4 ciężko to było zauważyć  bo w dość nietypowym miejscu ale wkoncu się udało ,dobrze że moje drugie imie to upór i zacięcie  <lol> oczywiście instalacja gazowa wróciła też do normy  dziękuje wszystkim za pomoc i cierpliwość  oraz pozdrawiam wszystkich miłośników poczciwych polonezów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 01, 2011, 23:37:30 pm »

maffka1

• Gość
 ;p no nie tak do końca cewka ale głupi trzyżyłowy kabelek i tak jestem z siebie dumna że ku sprawności mojego ciapka bo tak go nazywam poświęciłam uwalone paznokcie i kilka złamanych aleeeeeeeeeeee dla tego auta wszystko ;p

« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 01, 2011, 23:58:44 pm »

maffka1

• Gość
zreszta do kolegi  to powiem jeszcze tak gratuluje wspaniałej weny w stosunku do swojego autka  a ten odstraszacz próżnych lasek to mnie rozbroił ja powiem tak polonez jest traktowany jak jakiś szmelc ale nikt nie widzi jego zalet jak u mnie przyszły poważne mrozy to sąsiedzi - posiadacze zachodnich fur potrafili obudzić mnie o 5 rano bo nic nie odpalało tylko mój ciapek ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,fajne to forum macie i cieszę się że jeszcze ktoś oprócz mnie ceni te wspaniałe pojazdy nie jeden tym autem przewiózł wszystkie swoje graty na swoje nowe mieszkanie szkoda że już nie pamięta <do bani>