rzestań , nie można wrzucać jej do jednego worka z jakimiś kiczowatymi gwiazdkami muzyki popularnej
Oczywiście że nie, zwłaszcza że te kiczowate gwiazdy muzyki popularnej to nie mają nawet wyćwiczonego rzemiosła... Być dobrym rzemieślnikiem to trzeba sporo umieć ,a te gwiazdy ani nie potrafią komponować ani śpiewać.
Ja uważam ze ma talent
Zgodzę się, na pewno trzeba mieć pewien talent żeby grać dobrze na skrzypcach. Podejrzewam co prawda że jakbyśmy się od dzieciaka uczyli wytrwale to gralibyśmy nie gorzej ale to trzeba mieć ciągotę do skrzypiec bo inaczej byłaby to męka. Ja robię troszkę w sztuce i widzę że między rzemiosłem ,a artyzmem jest czasem trudna do uchwycenia granica. W jej graniu nie widzę ani wymogu jakiś wyjątkowo dużych umiejętności ,a kompozycje są ładne i melodyjne, przy czym stosunkowo proste- dlatego nie uważam tego jeszcze za artyzm, natomiast jest to jakaś sztuka, nawet niezła i przyjemna dla ucha, w przeciwieństwie do reszty popularnej muzyki która jest po prostu badziewiem. Oprócz tego nabrałem jeszcze większego krytycyzmu kiedy człowiekowi z muzycznym wykształceniem puściłem archiwalne nagranie Vanessy z koncertu w Sopocie. Na moje ucho wszystkie brzmiały super ,ale on przy pierwszych utworach zaczął wyliczać błędy ,a pod koniec wył żeby to wyłączyć bo "cała tonacja jest spierdolona"
świetne pomysły na teledyski
Nie jest powiedziane że to ona je wymyśla, ale są ładne i nie przebajerowane, w przeciwieństwie do reszty chłamu.
ale to rzecz gustu
Ja nie mówię że mi się nie podoba, tylko że to nie jest cud świata