Autor Wątek: ===Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem...===  (Przeczytany 1224200 razy)

Odp: ===Co dzisiaj zrobiłem w/z moim autem...===
« Odpowiedź #2740 dnia: Maj 17, 2012, 01:44:26 am »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
Właśnie odebrałem kabel diagnostyczny, he he ;)
o tej porze ? no i wogole zamowiles i nie powiedziales ,a przeciez tylko JA potrafie go użyć ;>

znioslem pare gratow do Szkarady ,zeby wywiesc do domu - spory kawal Poloneza tam siedzi
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #2741 dnia: Maj 17, 2012, 07:53:09 am »

Offline Tomasz#1969

• Moderator
    • Caro '96 & N126e '83 & 960'95 & E430'98 & Rexton'02 & Lancia Y'99 1.2 16V
Dziś można powalczyć z nim ;p
OHV roxx

Cytat: turbonez
Forum nie jest od bicia konia tylko od konstruktywnych komentarzy .

« Odpowiedź #2742 dnia: Maj 17, 2012, 09:02:10 am »

michal939

• Gość
auto nie jest do lansu i ścigania, tylko jazdy,
No ale czasami warto jest mieć czym przycisnąć ;)
na polskie drogi OHV jest dynamiczne
Po części się zgodze :P ja swoim pierdopędem (50cc) bez problemu odstawiam samochody ruszając spod,świateł,przejazdów kolejowych i wcale go nie cisne :)

« Odpowiedź #2743 dnia: Maj 17, 2012, 09:42:31 am »

Offline michal17abc

• Sympatyk
  • ...
    • Nie Polonez :)
Moja OHV-ka łyka olej (dokładnie nie wiem ile na ile bo nie patrzyłem) ale odpala rano ze strzała :D na gazie chodzi dobrze.
Nie Polonez  <3 SDI :P

Tak po mojemu - parodia ... Zamienił stryjek siekierkę na kijek ;/

« Odpowiedź #2744 dnia: Maj 17, 2012, 11:00:15 am »

Offline luka92

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.6GLI 97'
Ja i 1500 na światłach zawsze pierwszy byłem :D. Sądzę że moją kosiarką z silnikiem OHV (7km) też bym był pierwszy na światłach, niestety większość osób w dzisiejszych czasach może się tylko poszczycić że ma prawko, a nie że jest kierowcą. Za każdym razem słyszę od innych osób że, a to nie potrafią jeździć innym autem, a to się boją, a to coś innego, to jest zastanawiające pozatym zauważyłem dziwną mentalność wśród młodych kierowców(sam jestem młodym kierowcą ale mimo wszystko nie sram po gaciach jak inni i nie panikuje w sytuacjach awaryjnych, a przede wszystkim nie myli mi się wtedy pedał gazu z hamulcem :D) do kupowania jako pierwszego auta - auta na którym uczyli się jeździć na kursie, wcześniej przybywało yarisek a teraz szkód :D. Kierowca ma umieć jeździć każdym autem i tutaj nie ma wymówek. Każde auto ma takie same zadanie, jego konstrukcja też zasadniczo jest tak zrobiona że czy to silnik OHV czy DOHC czy SOHC czy też inny ma to jechać i być obsługiwane w taki sam sposób ... ;)
W uszach szum, w oczach łzy, na liczniku czterdzieści trzy ;)
Sam go mam sam go pcham ;)

« Odpowiedź #2745 dnia: Maj 17, 2012, 11:51:02 am »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
Ja i 1500 na światłach zawsze pierwszy byłem :D.
Czasem mnie bawi tez jak jade mocnym autem i obok ze swiatel ktos rusza np. maluchem zylujac silnik na maksa i leeeciii.. Ciekawe czy za kazdym razem mysli sobie jakie to ma mocne auto ze wszystkich objezdza?
Panowie wiecej powagi - to ze ruszasz polonezem OHV pierwszy ze swiatel zazwyczaj oznacza ze temu obok na tym nie zalezalo.
No i nie odbiegajmy tez od tematu.

A wracajac do niego zanabylem pare drobiazgow do silnika (kable, filtry itd). Jak znajde czas to po robocie wymiana.
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #2746 dnia: Maj 17, 2012, 12:22:12 pm »

Offline luka92

• Sympatyk
    • Polonez Caro 1.6GLI 97'
tylko że ja nie żyłuje ohv :) moje OHV zazwyczaj nie widziało więcej niż 3.500obrotów (od czasu do czasu dochodziło do 5 na trasie raz na rok :D i czasem na luzie do 7 żeby sprawdzić czy jeszcze da rade tyle ukrecić), z tymże sory ale polska mentalność jest troche inna nie mówię że każdy to ma ale każdy kto widzi poloneza obok zaraz musi być pierwszy, ja i wszyscy wiedzą co mam na myśli :P a de.ile w golfach czy innych bmw to już wogóle ;). Ja nie mówię że każdy taki jest, ale niestety sporo osób tak robi :P i nikt mi nie powie że nie bo ja nawet jadąc mercem jak stoje pierwszy na światłach to jakiś kretyn próbuje się mi wcisnąć pasem obok :P niestety ja jestem chamem na drodze i cwaniaków nie wpuszczam bo wiekszość zobaczy że młody za kółkiem do tego w mercu = banan, bo jak w polonezie to też od razu myślą że młody kupił auto do katowania, albo że będzie zamulał jak dziad 40km/h.

W temacie odpaliłem i zatankowałem dieselka :) Jeszcze dziś do zakupienia mam filtr i świece żarowe
W uszach szum, w oczach łzy, na liczniku czterdzieści trzy ;)
Sam go mam sam go pcham ;)

« Odpowiedź #2747 dnia: Maj 17, 2012, 14:28:35 pm »

Offline Dominik

• Sympatyk
    • Polonez Caro Plus 1.6 GSI
Przykręciłem tylną listwę pod lampami.

« Odpowiedź #2748 dnia: Maj 17, 2012, 15:00:08 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
    • Klimatyzowany Caro Plus 1.6 GSI '01
Się ma ludziska,tak na szybko to wrzucę.Jak który chce uruchomić te kontrolki w liczniku plusowym,te takie 3 malutkie,a chce tam podłączyć coś innego niż jest fabrycznie,albo ma minusa z deską plusa,to najlepiej zrobić tak jak ja.

Od lewej: minus na środkową diodę,dalej wspólny plus,dalej minus na tą diodę pierwszą od dołu i minus na ta górną.Ta górna to dioda od tej kontrolki z termometrem,a dolna od kontrolki żarówek.
Innymi słowy,dajemy wspólnego plusa,a jako sterowanie minusa.Ja tam mam podłączoną kontrolkę świateł dziennych i do tego będzie jeszcze dioda od alarmu (w tej kłódeczce od immo) oraz kontrolka drugiego wenta (termometr) dla wersji przyszłościowej  <lol2> bo na razie mam tylko jeden.Najlepiej jest zrobić tak,bo mamy tylko 4 piny i żeby się "zmieścić" trzeba w jednym zrobić wspólny obwód na jeden biegun wszystkich 3 diod.
Wszystko działa bez zarzutu i elegancko świecą się wszystkie 3 osobno,nie robi się choinka.A diodę alarmu też mam sterowaną masą,wiec problemu nie było.
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2012, 15:01:44 pm wysłana przez Buźka »

« Odpowiedź #2749 dnia: Maj 17, 2012, 17:42:08 pm »

Offline damian6819

• Sympatyk
    • Polonez 1.4 95' PB/ LPG =>swap 1.6 16v LPG
Jadąc służbowym dostałem 500zł i 10pkt. za prędkość.

Teraz żeby się zrelaksować pośmigałem ZOMO i zaś 100zł :[

Szlak by to trafił...ale jestem sam sobie winny :/
totalitarne forum fso jednak zweryfikuje wszystkich - pełna lustracja
Samochód jest dla człowieka, a nie człowiek dla samochodu.

« Odpowiedź #2750 dnia: Maj 17, 2012, 23:14:37 pm »

Offline P!otrek

• Sympatyk
  • GSI power :P
    • malinka metalik :)
przyprowadziłem lanosa od mechanika, zaparkowałem pod domem po chwili przyszedłem ze szwagrem żeby obejrzał samochód znajomego, odpaliłem go ruszyłem do przodu a on mówi ze plama jakaś jest pod lewym tylnym kołem ja hamulec naciskać a tu w podłogę leci :/ i spowrotem do mechanika, tym razem na hamulce :/

a poloneza tylko tankuję i śmigam :) będę musiał w końcu po opony letnie jechać bo szkoda zimówek :/
FSO Polonez 1.6GSI 280000km praktycznie 340000 Rest In Pepperoni... jeszcze doczeka się następcy :)
wiem że nie powinienem ale kupiłem passata :D

« Odpowiedź #2751 dnia: Maj 17, 2012, 23:21:28 pm »

Offline Przem

• Sympatyk
  • PN Atu 97r 1.8 GLI 16V L128
Cytat: Przem w Wczoraj o 23:15:53

Teraz sie okaze ze kazdy objechal octavie ;p fakt taktem tez mialem incydent z tym samochodem gosc w skodzie z 1.8 kiedys sie zdziwil zostajac na lewym pasie jak we 2 wyprzedzalismy lanosa(jechalem pierwszy), mimo tego ze zostawal w tyle to nie odpuszal, przed swiatlami widzac pomaranczowe zwalniam a typka ambicja poniosla i malo co dzwona nie zaliczył bo juz na konkrentym czerwonym na skrzyzowanie wpadl.

Teraz to pojechałeś. 1.8 to minimum 125KM, a może być 150KM jak i 180KM.

Z niczym nie pojechalem bo masa i krótkie przelozenie robi swoje, to tylko 14 KM roznicy.

« Odpowiedź #2752 dnia: Maj 17, 2012, 23:23:24 pm »

Offline Daniel#1981

• Klubowicz
    • Polonez atu+ 1.4 98, 125p 1.8 16V 88
odebrałem schowek od tapicera, bardzo fajnie wyszło, obklejony w środku materiałem czarnym :) . Teraz tylko lampkę podłączyć i zamontować schowek.
1.4 GLI 16V

« Odpowiedź #2753 dnia: Maj 17, 2012, 23:36:44 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Tak, tylko 14KM.  ok 150kg różnicy w masie i sporo lepsze wykorzystanie mocy na kołach.

Obawiam się, że gościu się zbulwersował, bo blokowałeś mu pas. Z drugiej strony jesteś niesamowicie spostrzegawczy, że jadąc przed nim widziałeś pojemność silnika, a później w takiej niebezpiecznej sytuacji również dostrzegłeś 1cm wysokości cyferki.

Chyba że standardowo później gościu do Ciebie podjechał i zapytał grzecznie co to za bestia siedzi pod maską, że tak łatwo go skillowałeś.

« Odpowiedź #2754 dnia: Maj 17, 2012, 23:44:53 pm »

Offline Przem

• Sympatyk
  • PN Atu 97r 1.8 GLI 16V L128
Tak, tylko 14KM.  ok 150kg różnicy w masie i sporo lepsze wykorzystanie mocy na kołach.

Obawiam się, że gościu się zbulwersował, bo blokowałeś mu pas. Z drugiej strony jesteś niesamowicie spostrzegawczy, że jadąc przed nim widziałeś pojemność silnika, a później w takiej niebezpiecznej sytuacji również dostrzegłeś 1cm wysokości cyferki.

Chyba że standardowo później gościu do Ciebie podjechał i zapytał grzecznie co to za bestia siedzi pod maską, że tak łatwo go skillowałeś.

W D byles i G widziales a dyskutujesz, po pierwsze jak moglem mu pas blokowac skoro bylem na prawym a on mial lewy pusty po drugie znam auto i wiem co ma pod maska.

« Odpowiedź #2755 dnia: Maj 17, 2012, 23:49:34 pm »

Offline Mr.D

• Sympatyk
    • Atu + '99

Padłem  <rotfl2>
"Cars have never been about brand association: it's about culture and expression. It's about the people, the scene, the community, and friends."   Mike Burroughs

"simple and clean look will never go out of style."    Elvis Skender

« Odpowiedź #2756 dnia: Maj 18, 2012, 00:10:51 am »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
po drugie znam auto i wiem co ma pod maska.

Taką możliwość również brałem pod uwagę.

« Odpowiedź #2757 dnia: Maj 18, 2012, 11:05:52 am »

Offline CzaroT-11

• Sympatyk
    • Polonez Caro+ 1.6 GSI '99 74E
Wczoraj na stacji diagnistycznej ustawili Nam zbieżność i geometrie :) 70zł wiec bardzo tanio jak na tyle roboty. Śruby mocno trzymały.

« Odpowiedź #2758 dnia: Maj 18, 2012, 11:19:01 am »

Offline Tomasz#1969

• Moderator
    • Caro '96 & N126e '83 & 960'95 & E430'98 & Rexton'02 & Lancia Y'99 1.2 16V
Jaka to stacja?
Ja ostatnio chciałem ustawić jedynie zbieżność na stacji Norauto(ul.Ostrobramska w W-wie), serdecznie niepolecam!
Zmarnowałem tylko paliwo, miałem umówiony wcześniej termin, przyjechałem i oddałem auto. Po 20min dostałem telefon z wezwaniem na warsztat, myślałem że już mogę odebrać auto, ale jak się okazało mechanicy stwierdzili że nie da się odkręcić jednej śruby mocującej łącznik przy końcówkach drążków i nie mogą mi nic ustawić.( Co ciekawe drugą w kanale odkręciłem sam, bez specjalistycznych narzędzi). Wezwany szef stacji stwierdził, że mogą je odkręcić, ale trzeba będzie opłacić conajmniej jedną roboczogodzinę mechanika(ok 80pln), także niepolecam serdecznie!
OHV roxx

Cytat: turbonez
Forum nie jest od bicia konia tylko od konstruktywnych komentarzy .

« Odpowiedź #2759 dnia: Maj 18, 2012, 12:29:29 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
80zł za odcięcie śrubki.