Autor Wątek: Kredyty - jakie macie doświadczenia ?  (Przeczytany 6944 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kredyty - jakie macie doświadczenia ?
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 15, 2012, 20:33:36 pm »

Offline OZIO

• Nowicjusz
    • MB2 1.4 iS
Może zwyczajnie masz niefart do tego auta... W ciągu moich osobistych 60 tyś przejechanych km ograniczyłem się do wymiany 2x osłon przegubów ( były najdroższe bo OEM :E ), 2x końcówki drążków, 2x wahacze górne z sworzniami ( stwierdziłem że wymienianie samych sworzni nie przyniesie efektu długotrwałego...), 2x tuleje wahacza tylnego, do tego mogę jeszcze dopisać ostatni tłumik, rozrząd ( nie długo znowu :D ), tarcze i klocki z przodu, oleje z filtrami... A poza tym codziennie wsiadam do auta, odpalam i jadę, i tylko raz w ciągu 3 lat mi nie odpaliło :D a winowajcą był akumulator który trochę sam wyładowałem przypadkiem a że nie posiadam prostownika <lol2> to niestety przyjechał "serwis" xD

Nie mówię że auto jest idealne, ale za każdym razem przegląd przechodzi bez problemu, a rzeczy które wymieniłem to części które wg mnie były zmęczone już życiem i przydało by się jak najszybciej wymienić żeby nie mieć niespodzianek. Samochód posiada tez parę minusów, pierwsze to korozja, ale od tego zależy dbałość pierwszego właściciela ( co z tego że cały spód mam zdrowy i w żadnym miejscu wkrętak nie wpada jak i tak nadkola lecą praktycznie w każdym modelu ) i np parę detali takich jak opadająca podsufitka, czy czasami problemy z podnośnikami szyb, jeszcze jednym mankamentem dla osób których cenią sobie luksus to jest słabe wyciszenie auta ale akurat mnie to nie denerwuje zbytnio bo auto służy mi głownie do przemieszczania się niż do prezentowania się w nim na mieście.

Bym zapomniał, to ten cif wspomniany przez Rafała z przebiegiem obecnie 212 tys.