Autor Wątek: JAK MASZ PROBLEMY Z WOLNYMI OBROTAMI PRZY WTRYSKU ZAJRZYJ TU  (Przeczytany 5481 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JAK MASZ PROBLEMY Z WOLNYMI OBROTAMI PRZY WTRYSKU ZAJRZYJ TU
« dnia: Styczeń 05, 2005, 21:24:43 pm »

jankiel

• Gość
Jeżeli masz problemy z wolnymi obrotami  i masz wtrysk to wymień lub najpierw wyczy?ć te dwa przeka?niki czerwone ktore s? za schowkiem w poldolocie pomoże na 100% je?li masz dobry silnik krokowy. Ja niepotrzebnie wymieniłem silnik krokowy i poprawa była nieznaczna wyczy?ciłem przeka?niki i jak ręk? odj?ł. Obrotki trzyma idealnie 1000 rpm :)

POZDRO DLA WSZYSTKICH KTÓRZY TU ZAGLˇDNELI :)

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 05, 2005, 21:57:26 pm »

kowal

• Gość
Te przekazniki sa od pompy paliwa

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 05, 2005, 23:24:51 pm »

yataman77

• Gość
A ja mam je brazowe z napisem BOSCH-tez sa od pompy

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2005, 16:51:02 pm »

Lisu#1849

• Gość
dzieki za info... od 3 miesiecy sie mecze z tymi obrotami... jak poldzio wroci od blacharza to zajrze do tych przekazniczkow.. pozdrawiam!

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 06, 2005, 17:18:25 pm »

jankiel

• Gość
Panowie wiem że te przeka?niki s? od pompy ale może zasilaj? co? jeszcze bo mówie że miałem problemy chyba z poł roku z obrotami wymieniłem silnik krokowy i nic to samo. Jak wyczy?ciłem te przeka?niki sprawa od razu wróciła do normy  to znaczy jest 1000 obr minimalne wachania i zero problemów.

POZDRAWIAM

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 06, 2005, 18:32:31 pm »

Easyrider

• Gość
A wiesz, że mam!?
Dzięki za cynk, spróbuję!

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 07, 2005, 18:04:55 pm »

Goœć

• Gość
sprawdzielm te przkazniki, jakies takie specjalnie brudne nie byly no ale je wyczyscilem i .. na razie nie widze efektu .. obroty dalej szalej?

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 07, 2005, 20:40:10 pm »

tymon86

• Gość
Jak auto przygasa na wolnych obrotach albo nie trzyma tych obrotow to najlepiej wyczyscic styki z akumulatora  :P razem z kablami do masy.

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 07, 2005, 23:11:25 pm »

Lisu#1849

• Gość
Jankiel!! a nie orientujesz ie moze jak te przekazniczki sie nazywaja??? jak poldon wroci od blacharza jutro to do nich zajrze :)

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 09, 2005, 08:15:43 am »

jankiel

• Gość
Lisu sory ale sie nie orientuje jaki one maj? symbol ale chyba 514 ale chyba:)

pozdro

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 20, 2005, 15:31:51 pm »

adankan

• Gość
U mnie sprawa ma sie inaczej jak jest zimny silnik to znaczy rano jak go odpalam to ma 1000 a jak sie zagrzeje i ma te 50 stopni to obroty wzrastaj? na 1500-2500 i co dziwne nawet ja sie już nagrzeje w moim przypadku nazywam nagrzaniem jest 70 sopni bo rzadko nabiera więcej jadac np. 100km/h i wrzuce luz to mam 2000 obrotów i te obroty trzymaj? sie do zatrzymania samochodu. Wymieniłem już silnik krokowy i czujnik temp. kolektora ssacego i teraz już całkiem zgłupiełem nadmieniam ze autko mi dużo pali na gazie ok 15 -16 L w mie?cie zaznaczam ze bylem regulowac gaz ale to nic nie zmieniło i co zrobić z takim fantem watpie zeby mi cos dalo czyszczenie styków przeka?nka. Może ktos ma jakis pomysł co zrobić z takim fantem Pozdrawiam

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 20, 2005, 16:31:06 pm »

kowal

• Gość
sprawdz czujnik temperaury moze (ten co daje dane do wtrysku)

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 20, 2005, 19:36:51 pm »

jankiel

• Gość
Sory że spytam gdzie znale?ć ten czujnik  temp kolektora ss?cego??? jaka jest jego cena.   Kowal o jakim czujniku mówisz?? gdzie go znale?ć i ile on mniej więcej kosztuje:)

[ Dodano: 2005-01-20, 19:38 ]
Sory że spytam gdzie znale?ć ten czujnik  temp kolektora ss?cego??? jaka jest jego cena.   Kowal o jakim czujniku mówisz?? gdzie go znale?ć i ile on mniej więcej kosztuje:) ..... Bo u mnie znów pojawił się problem z obrotkami czasem jest dobrze a  czasem ma  bardzo wysokie a czasem niskie i zapala sie kontrolka wtrysku "check engine" Ludzie pomocy bo moj też pali ok 15 litrów lpg to troche za duzo.

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 20, 2005, 19:45:27 pm »

kowal

• Gość
Jaki masz wtrysk?
Abimex czy bosh ??

Czujnik temperatury jest gdzies przy kolektorze ssacym, poszukaj w morawskim - tam na pewno bedzie, a ile czujnik kosztuje? o ile dobrze pamietam to cos kolo 20zeta, mam taki uzywany na zbyciu - tzn moge oddac za friko bo mi sie wala po bagazniku :) Przejechalem na nim okolo 80-90kkm i wymienilme bo myslalem ze byl wadilwy, ale okazalo sie ze byl sprawny i nowy zostal w bloku

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 20, 2005, 20:36:09 pm »

jankiel

• Gość
Czy do tego czujnika dochodz? dwa przewody???? czy jeden??? Mam jeszcze pytanko bo jaki? czas temu miałem problem taki ze wywalalo mi bezpiecznik jeden z tych co s? za schowkiem to był ten drugi  od siedzenia pasażera i nie wiem od czego to bylo bo samo przestalo jak byl odkrecony komp.Może co? ci sie nasuwa na my?l co to moglo być i od czego moze byc ten bezpiecznik???????

Dzięki pozdro!!!

Wtrysk abimex

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 20, 2005, 20:38:54 pm »

kowal

• Gość
o ile dobrze pamietam to tylko jeden przewod tam dochodzi, ale sprawdze dokladnie w sobote.
te bezpieczniki za schowkiem to sa od pompy paliwa i jakis tam pierdol - nie mam schematu elektrycznego to nie powiem do czego one sa

« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 21, 2005, 02:19:16 am »

Patryk#153

• Gość
sprawdŹ kody lampki co ci wyswietla. Czujnik w kolektorze jest w jego tylnej czesci.

« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 22, 2005, 17:58:34 pm »

adankan

• Gość
Jest to abimex i czujnik ten co idzie do komputera też wymieniłem w kolektorze ssacym, a co do ceny to 36 zł

« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 23, 2005, 13:42:27 pm »

Lisu#1849

• Gość
widze ze zaczynaja sie schody..mam te sam objawy co adankan... wiem ze jest krokowka walnieta bo sie przycina a teraz jeszcze ten czujnik... czekam az kasa na konto wplynie i zakupie nowy czujnik i silniczek krokowy. pozdrawiam!

[ Dodano: 2005-01-23, 23:10 ]
zaraz? czujnik temperatury czy cisnienia???

« Odpowiedź #19 dnia: Luty 03, 2005, 21:45:10 pm »

barthezo

• Gość
Lisu i Adankan

mam ten sam problem co wy:( i dalej nie wiem z teog co pisza tuu wszyscy co to jest???w sumie nie przeszkadza za bardzo ale moze sie uda to zlikwidowac to napiszecie raz jeszcze coto moze byc tak dokladnie??:(