Witam wszystkich! Jaka może być przyczyna,że praktycznie mam brak hamulca ręcznego w c+ ? Szczęki nówki,bębny przetoczone i wszystko poskładane do kupy wg.książki Morawskiego...Linka jest tak już naciągnięta,że ledwo co mogę zaciągnąć dzwignię od ręcznego na pierwszy "ząbek".Podnoszę tył do góry i spokojnie kręcę kołami po zaciągnięciu hamulca na max.W czym może być problem ? A tak wogóle to jeszcze zmieniałem tarcze hamulcowe na nówki i klocki również.Nowy też jest płyn,wszystko odpowietrzone i nadal jest wg.mnie za duży skok pedału hamulca...niby hamuje ok,ale coś za głęboko wpada ten pedał
Niedawno go kupiłem i skok pedału był taki sam,po wymianie wspomnianych elementów praktycznie nic się nie zmieniło.Co się kwalifikuje do naprawy,wymiany jeszcze ? Może to pompa? Poldek ma przejechane prawie 170kkm...A czy są jakieś zestawy naprawcze (gumki,sprężynki) do pompy Lucasa ? Kiedyś wymieniałem to w starym ukł.kosztowało grosze i 3 lata był spokój z tym.Dzięki za wszelkie informacje.Pozdrawiam !