Potwierdzam, wizyta w FSO pełna niespodzianek, ledwo wszystko obszedłem gdyż co chwilę spotykałem kogoś ze znajomych, udało się pogadać i kupić parę ciekawych fantów. Frekwencja zbliżona do tej ze zlotu międzyklubowego na torze. Cieszy coraz wyższy poziom renowacji aut.
Kilka dni temu w Polonezie 1,8 DOHC zamontowałem zielone szyby, idealnie siadły, nic nie przecieka, po przesmarowaniu prowadnic elektryczne otwieranie działa jak w reklamie FSO, gdzie inspektorzy jakości katują dopiero co wyprodukowanego "ATU w minusie", przednia szyba dostała nową uszczelkę z klinem czyli taką jaka była fabrycznie, wyglinkowałem lakier, położyłem nowy wosk Coli#918

. Wszystkie plastiki, gumy, uszczelki odświeżone i zabezpieczone. Srebrny lakier w Polonezie ma moc

. Silnikowi zafundowałem coroczną wymianę oleju - tym razem Motul 10W40 + filtr MANN. Wyciągnąłem gaźnik, umyłem, wyregulowałem. Wymieniłem wieszaki końcowego tłumika bo zaczęło tłuc o podłogę. W Audi S8 wypadający kamień spod kół ciężarówki rozjeb...ł przednią szybę, koszt wymiany w ASO jedyne 7,5 tys. zł, AutoCasco się ucieszy