Szkoda tylko że nie można ich używać na drogach publicznych.
mozna, ale nie wolno
Po ostatniej jeździe na wakacje w nocy przez pół polski zauważyłem, że coraz więcej cymbałów montuje tego typu świecidła
potrafisz rozpoznac rodzaj zarowki po swietle z reflektora ?
mysle, ze te LEDowe wynalazki sa rownie popularne, co reflektory z anglikow kupione na alledrogo jako czesci zamienne,
powaznie zastanawiam sie nad jezdzeniem noca w ciemnych okularach i.... montazem lamp blyskowych, bo w tym kraju obowiazuje zasada "oslep swojego przeciwnika, zanim on oslepi ciebie"
gdyby to byla wina LEDow to znaczyloby,ze co najmniej polowa nocnych Markow jezdzi z LEDami w lampach - a tak nie jest, winni sa producenci aut i instytucje wydajace im homologacje ,bo oslepiaja te wszystkie pieprzone suvy i dostawczaki majace swiatla na wysokosci glowy kierowcy jadacego samochodem osobowym i dodatkowo kilku Mietkow ,ktorzy w swojej fabii,octavii,pastuchu czy innym gownie podkrecili swiatelka do gory, zeby im dalej swiecily oraz nowe TIRy (stare zazwyczaj maja reflektory montowane nisko),
i co w takiej sytuacji ? ze niby ja mam swiecic przykladem - sprawdzilem ,to nic nie daje ,bo od kiedy jezdzilem Laguna, ktora miala zwalone reflektory tak,ze kilka razy zapomnialem wylaczyc dlugie (a krotkie byly naprawdę krotkie, na pewno mialy zbyt nisko pochylone odblysniki) i nikt mi nie mignal ,bo go dlugie nie oslepialy, to te oslepiajace ujostwo na drogach rozmnozylo sie jak szarancza