Autor Wątek: Przeł?cznik wycieraczki tylnej szyby.  (Przeczytany 3290 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przeł?cznik wycieraczki tylnej szyby.
« dnia: Marzec 11, 2005, 14:48:06 pm »

andrewb

• Gość
Czy to jest normalne, że przeł?cznik tylnej szyby, po naci?nięciu spryskiwacza oprócz zał?czenia wycieraczki na 3 sekundy, potem zał?cza j? co 12 sekund?

Wymontowałem swój przeł?cznik, sprawdzałem voltomierzem, i niestety tak się dzieje. Zatrzymać wycieraczkę można... wył?czaj?c silnik (lub włanczaj?c normalnie w trybie ci?głym i wył?czyć tylko cza uważać by nie nacisn?ć spryskiwacza).

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 11, 2005, 15:21:35 pm »

Patryk#153

• Gość
jak przytrzymasz dluzej to wlacza ci tylko spryskiwacz-jak kruciutko wcisniesz wlacza sie czasówka-drugi raz wcisniesz wylacza sie czasówka-bylo to nie raz opisywane-wczesniejsze modele nie maily czasówek a i w 96 mało poldków je ma-potem to juz standard byl.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 11, 2005, 15:23:19 pm »

roverek

• Gość
Nie to nienormalne.Pierwsze wł?czenie OK następne nie.

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 11, 2005, 15:37:25 pm »

roverek

• Gość
Kurcze ale się zbła?niłem,Mój jest z 95 i brak tej opcji ,dlatego nie wiedziałem.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 11, 2005, 19:52:14 pm »

Patryk#153

• Gość
Szczerze mówi?c to w poldku sie to zupełnie nie przydaje:( w czasie jazdy szyba w zasadzie sucha zostaje, dopiero jak sie stoi to jest co wycierac. W cieniaku to mi tego bardzo brakowało jak co chwile  w deszczowa pogode tylna szyba stawala sie nie przezroczysta:)
w poldzie zadko tego uzywam.

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 14, 2005, 09:45:21 am »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
przydaje się jak masz dużo ?niegu na dachu i nie zgarniesz go przed ruszeniem
potrafi nie?le nawiać na tyln? szybę. Sporadycznie ale korzystam z tego wynalazku.
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 22, 2005, 14:40:45 pm »

Patryk#153

• Gość
moja przez dwa lata lezała w garazu az postanowiłem znów ja załozyc-po załozeniu nie działała-brak masy, jakims cudem ramie mocowania silnik aprzestało przewodzic prad-kawałek kabelka pod srubke rozwiazało problem.

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 06, 2005, 20:50:51 pm »

Przemek#1844

• Gość
w miescie wycieraczka tylu to dobra sprawa - a to prawda ze sko?na szyba tylna sie nie chlapie w czasie jazdy - tak juz jest (i to nie tylko w poldzie) - a pionowa brudzi sie jak szlag (dlatego klapy w kombikach, cieniasach itp wutkach szybciej rdzewieja)
a co do czasowki fajnie wiedziec ze taki bajerek mam (albo i nie bo nie sprawdzilem jeszcze) - ale to nie kwestia knefelka tylko kompiuterka prawda (znmaczy urzadzenia mikroprocesorowego)

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 09, 2005, 10:39:25 am »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
nie wiem jak w plusach ale w starszych to cała różnica zawarta jest w samym wł?czniku. Wyjmujesz zwykły i wkładasz taki fajny z aluobudow? i jest.

Swoj? drog? łatwo poznać który jest kóry. Ten bez czasówki jest ustawiony na maxa w górę w stanie spoczynku a ten z czasówk? w położeniu ?rodkowym.
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 09, 2005, 10:40:39 am »

Patryk#153

• Gość
ot i wszystko.

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 10, 2005, 17:39:09 pm »

Przemek#1844

• Gość
no i nie mam czasowki :(((

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 11, 2005, 08:50:45 am »

Patryk#153

• Gość
nie dziwie sie-jak tak sobie patrze to w samochodach z 96 tylko u siebie widzialem czasówke...ale to nie problem, wystarczy knefel wymienic ;)

przelacznik do poldka
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 19, 2006, 17:44:20 pm »

niedzwiedz

• Gość
szukam przelacznikow do opuszczania szyba elektrycznuch do poloneza caro plus oryginalnie montowane nr.gg 9128686 niedzwiedz7@poczta.onet.pl