Przeszczep się udał, ale najbliższe tygodnie pokażą czy się przyjmie

Uno poskładane, silnik uszczelniony, nowa uszczelka pokrywy zaworów, nowa uszczelka miski olejowej, oczywiście misja umyta, przed tym wszystkim 15 min. pracy na płukance.ć zwieńczył nowy olej. "Nowy" silnik w środku czarny jak komin Batorego, musi od początku jeździł na mineralnym, w dodatku niezbyt często wymieniany czemu w sumie ciężko się dziać, skoro dawca różnie robił 1200 km, ale mniejsza o to. Przy przekładaniu osprzętu pierwszy raz widziałem świece, gdzie elektroda była minimalnie krótsza niż porcelanka... Polska kultura techniczna, Zachodnia Europa może nam buty czyścić

Że to w ogóle jeszcze działało

Idąc za ciosem wymieniłem też olej w skrzyni na TUTELE ZC75 SYNTH, gdzieś w internecie wyczytałem, że taki lali w fabryce i że w ogóle jak się go zaleje to szał pał itd. i cholera mieli rację, zupełnie jakby nie ta skrzynia

Biegi wchodzą lekko, redukcje też bez siłowania się z lewarkiem, także super sprawa. Co zaś samego silnika, rzeczywiście jest w lepszym stanie, pod maską nie słychać żadnych nadprogramowych dźwięków. No i może to placebo wywołane wydanymi pieniędzmi, ale nam wrażenie, że teraz samochodzik zrobił nie nieco bardziej żwawy.