Autor Wątek: ----==== Co zrobiłem dziś w moim aucie **2026** ====----  (Przeczytany 17178 razy)

Odp: ----==== Co zrobiłem dziś w moim aucie **2026** ====----
« Odpowiedź #100 dnia: Maj 06, 2026, 13:33:31 pm »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
Na aucie robiłeś?
Tak na aucie. Mam caly filmik nagrany ale z raci ze ma prawie 25 min mam peoblem z jego wrzuceniem na YT . W kazdym razie silnik w gore na poduchach i belka olar stabilizator w doł inaczej nie wyjdzie.
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem

« Odpowiedź #101 dnia: Wczoraj o 14:58:38 »

Offline sova

• Sympatyk
  • wychowany na tylnym napędzie
    • PN Coupe--> home made
Sezon się zaczął a coupeta nie jeździ. Zrobiłem regenerację alternatora a ładowania dalej brak. Wyczerpałem swoje możliwości badawcze, odstawiłem do mechanika z nastawieniem że trudno zapłacę ale w końcu poupalam. No i stoi od ponad tygodnia bo też nie umieją znaleźć gdzie prąd znika. Czekają na wizytę  odwiedzającego ich speca od elektryki od takich przypadków. Jedyne pocieszenie takie że nie wyszedłem na lamusa co nie umiał znaleźć że jakaś masa zaśniedziała czy coś :-P  Gorzej jak się wiedza elektryka zmonetyzuje
FSO Motoklub Polska---> www.fsomoto.xip.pl
Mercedes C180 Esprit kombi
Historia mojego PN 1,4 Coupe zaczyna się tu ->www.fsomoto.xip.pl/forum/viewtopic.php?t=1143&postdays=0&postorder=asc&start=360

« Odpowiedź #102 dnia: Wczoraj o 15:07:56 »

Offline Multec

• Sympatyk
    • E46 325Ci | ROVER 45 1.8 | C+ 98 | Caro 1996 1.6 16V
Do Poldorovera spec od elektryki? Przecież jeżeli masz sprawny alternator to masz pewnie upalony/zaśniedziały/uszkodzony przewód przy samym oczku przykręcanym do rozrusznika. Tam jest dziwny Roverowski patent "fusable link" czyli coś w rodzaju bezpiecznika w formie przewodu i po latach się to rozlatuje. A panaceum na takie problemy jest dorobienie sobie przewodem 10-16mm2 bypassu z szpilki B+ alternatora do akumulatora.
"JAZDA PRÓBNA" c.d nastąpi...

« Odpowiedź #103 dnia: Wczoraj o 20:24:10 »

Offline sova

• Sympatyk
  • wychowany na tylnym napędzie
    • PN Coupe--> home made
nie wiedziałem :) trzeba sprawdzić, dzięki za info
FSO Motoklub Polska---> www.fsomoto.xip.pl
Mercedes C180 Esprit kombi
Historia mojego PN 1,4 Coupe zaczyna się tu ->www.fsomoto.xip.pl/forum/viewtopic.php?t=1143&postdays=0&postorder=asc&start=360