Autor Wątek: stosunek "waszych" KOBIET do waszego autka??  (Przeczytany 51352 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stosunek "waszych" KOBIET do waszego autka??
« Odpowiedź #100 dnia: Grudzień 15, 2009, 22:23:50 pm »

Offline brudny#1924

• Klubowicz
  • Grzegorz
    • Fiat 125p 1.5c 1987 Volvo V70 2.4T 2001
Cytat: "jnsp"
Nie chce porównywać poloneza do mercedesa tylko uwiadomić Wam że za kilka tysięcy można kupić coś lepszego niż polonez
ale jesli wlozysz te same kilka tysiecy w jego usprawnienia otrzymasz to samo a frajda ze sie cos zrobilo i jazda rodzimym wozem mysle ze tutaj dla wielu z nas jest wazniejsza :)
"wtedy stworzył Bóg FSO i zobaczył,że jest dobre":D
Cytat: Zoltan#1930
O!jest Ten Co Śpi Na Stojąco :)
Fiat 125p 1.5c 1987
Volvo V70 2.4T 2001
Peugeot 508 2.0 2013
Peugeot 308 2.0 2015

« Odpowiedź #101 dnia: Grudzień 15, 2009, 22:24:21 pm »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
Mr.D,  :roll: nie odstąpisz jednej koleżanki? :>

[ Dodano: 15 Gru 2009 22:26 ]
Nie chce porównywać poloneza do mercedesa tylko uwiadomić Wam że za kilka tysięcy można kupić coś lepszego niż polonez.

Ale to jest forum miłośników FSO! cokolwiek będziesz pisał złego na FSO i tak nie wygrasz, my kochamy polonezy!
nie masz hebla w gazie?! To narazie!

« Odpowiedź #102 dnia: Grudzień 15, 2009, 22:29:20 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Nie chce porównywać poloneza do mercedesa tylko uwiadomić Wam że za kilka tysięcy można kupić coś lepszego niż polonez.

Chyba za kilkanaście tysięcy.

« Odpowiedź #103 dnia: Grudzień 15, 2009, 22:31:55 pm »

jnsp

• Gość
Cytat: "brudny#1924"
ale jesli wlozysz te same kilka tysiecy w jego usprawnienia otrzymasz

Niestety nie, zawieszenie przednie miałem zrobione całe, tył wiadomo tuleje resorów i drążki też były w między czasie wymienione, amorki spokojnie przechodziły przez przegląd.
Samochodem bujało w zakrętach- zależne zawieszenie. Na prostej tez go nosiło.
Jedyne co miał dobre hamulce-lucasy!

« Odpowiedź #104 dnia: Grudzień 15, 2009, 22:32:28 pm »

Offline Sterciu

• Sympatyk
Cytat: "Mr.D"
SeBa, to mój też się chyba łapie :P

hehe... tez bym wrzucił fotki lasek jakie woziły sie u mnie w poldku :P , ale juz kilka lat nie mam poldka , one juz praktycznie wszystkie mężatki lub prawie mężatki więc nie bede pokazywal bo i pozwolenia od nich nie dostalem na to :P. Ech...  były czasy były :D , a tu teraz człowiek mysli aby sie ustatkowac to juz wogole to minie bezpowrotnie :D. Bedzie tylko jedna jędza jezdzic  :mrgreen:
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.

« Odpowiedź #105 dnia: Grudzień 15, 2009, 22:34:18 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Niestety nie, zawieszenie przednie miałem zrobione całe, tył wiadomo tuleje resorów i drążki też były w między czasie wymienione, amorki spokojnie przechodziły przez przegląd.
Samochodem bujało w zakrętach- zależne zawieszenie. Na prostej tez go nosiło.
Jedyne co miał dobre hamulce-lucasy!

Kolega miał na myśli usprawnianie, a nie naprawianie.

« Odpowiedź #106 dnia: Grudzień 15, 2009, 22:40:41 pm »

Offline hans

• go hard or go home !
  • Sympatyk
    • ulep
jnsp, powiedz ... po jaka cholere sie tu rejestrowales?
nie masz hebla w gazie?! To narazie!

« Odpowiedź #107 dnia: Grudzień 15, 2009, 22:47:49 pm »

jnsp

• Gość
Cytat: "Sterciu"
Gniło strasznie , rocznik 1990 podłogi prawie nie miał , zawieszenie sie sypał

190 i 124 mają te same podzespoły. Co do blachy mam porówanie ze 124 i gorzej nie wypada!

Dzisiejsze samochody są robione dla 1 właściciela to głównie on ma być zadowolony.

« Odpowiedź #108 dnia: Grudzień 15, 2009, 22:56:53 pm »

Offline Sterciu

• Sympatyk
Cytat: "Sterciu"
Gniło strasznie , rocznik 1990 podłogi prawie nie miał , zawieszenie sie sypał

190 i 124 mają te same podzespoły. Co do blachy mam porówanie ze 124 i gorzej nie wypada!

I Mercedes sam się przyznal ze 190-tka to był niewypał  8). Jaką 190-tkę bym nie widział to zaciekawie nie wyglądała  8). Ale mam porównanie do japończyków z lat 90-tych , chociazby taka carina e z 1992 roku ktora od 2 lat lezy u mnie rozebrana do gołego szkieletu (deszcz pada , śnieg , woda stoi w srdoku czasem). Tam korozji zero jest w tym aucie... no oprócz przodu gdzie czołówke miała i blachy pogiete były (dodam ze ten model od poczatku produkcji było ocynkowane całe nadwozie) . Myslałem ze polezy 2 lata na gołej ziemi to skoroduje od spodu , a tam ostatnio jak ją wywrócilismy bo musialem ją przeciąc bo zagracala miejsce mi to nadal korozji zero.

A to ze auta są dla pierwszego własciela robione to się mylisz  8) , ja jestem pierwszym włascicielem  ostatniego i poprzednich sprinterow i one się psują od dnia wyjazdu z salonu. Więc i pierwszy własciciel nie jest zawsze zadowolony z tych aut. Poprostu to jest auto ktore nalezy trzymac do momentu az gwarancja trwa , a pózniej pozbywac sie migiem tego.  To są samochody robione pod serwisy , a najgorsze jest to jak wraca sie na lawecie z drugiego końca europy bo rzęchowi chciało się nawalić przy przebiegu 50 000km co dla dostawczego powinno być lekkim dotarciem dopiero.

No ale temat jest nie o tym wiec wrócmy spowrotem na temat Pań i Polonezów ;).
Pozdrowionka ;)
Kiedyś był 125p oraz dwa Plusy - rover i ohv.

« Odpowiedź #109 dnia: Grudzień 15, 2009, 23:01:43 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Co do felicii, to sami (z narzeczoną) jesteśmy od 3 miesięcy w trakcie poszukiwania tego autka (dla niej). Niestety ciężko trafić dobry egzemplarz. Gdy pojawia się oferta z dobrym egzemplarzem, błyskawicznie staje się nieaktualna.

Auta które wymieniłeś nie mają za dużo wspólnego z audi i mercedesem, o których to się rozpisuje jnsp. To, że można kupić przyzwoitą Sienę za kilka tysięcy to ja wiem.

« Odpowiedź #110 dnia: Grudzień 15, 2009, 23:18:12 pm »

Offline Gandziorz

• Sympatyk

Warszawy hańbić nie dam, poldkiem w zakrętach to buja jak balią.
Jak wsiadłem do swojego poldrova po kilkumiesiecznej jeżdzie gwiazdą to postanowiłem go oddać na złom, bo tym się nie dało jeżdzić mimo ze miał wymienione przednie zawieszenie jakiś czas wcześniej.

Wystarczy usprawnić trochę tył i nie będzie latać.
Jak usprawnić? Stabilizator, drążek pharda, dużo pomysłów :]

Nie chce porównywać poloneza do mercedesa tylko uwiadomić Wam że za kilka tysięcy można kupić coś lepszego niż polonez. NIe mogę czytać jak piszecie że polonez jest cenzura a reszta to plastiki-dno, że motoryzacja umarła wraz z zaprzestaniem produkcji na żeraniu. KONIEC HEREZJI!!

Nie wiem o czym kolega do mnie mówi.
Za poloneza dałem 1300zł od wujaszka z gazem. Rok 2000, pierwsza rej 2000 listopad, nie gnije, dobrze zakonserwowany itd.
I ja swojego poldka przerabiam dam ci kalkulator.
SWAP na 2.0 i wiele czynności przy swapie wyjdą mnie ze jakies wiem 2500, dajmy na to 3000zł. Następnie uturbienie jakieś 3000zł.
Razem mam 3000zł + 3000zł + 1300zł = 7300zł.

Teraz niech kolega pokaże mi samochód z 2000 roku, który jest bezwypadkowy, z 2.0 Turbo, napędem na tył, hydraulicznym ręcznym i sztywnym zawieszeniem.
Bo do takiego samochodu dążę i taki cel zostanie osiągnięty. Nawet odpuśćmy sobie ten ręczny ale całą resztę.

Także reasumując poldek to wóz drabiniasty polecam rozejrzeć się za BMW, AUDI (ocynk blacha), Mercedesami, Golfy II tez złe nie są w końcu jak się trzymają.

O czym ty pie.. Idź weź pooglądaj sobie mesie "C" klasy, mowa o tych co na rowni produkowane byly z w124. Wiesz jak one szybko rdzewieja?
BMW? Może e30 jako tako się trzymają, ale e36 to ufff brak słów.
Audi? Chyba nie ta dziedzina do porównywania do poldka.

Co do golfa, generalnie samochód podobnie jak calibra nie jest zły (chociaż osobiście mi się one nie podobają), tylko niestety kierowcy w nich zasiadający są często dość niezwykli i nie chciałbym się z nimi utożsamiać. Już wolę żebym był utożsamiany z dziadkami itp.

« Odpowiedź #111 dnia: Grudzień 15, 2009, 23:27:06 pm »

Offline Excalibur#1937

• Administrator
    • Kilka ich było ;)
    • http://www.intermediaservice.pl
Nie wiem po diabły z gościem dyskutujecie - zignorujcie trolla i tyle. Ewidentnie robi prowokację. Z mojej strony ma ignora i mam spokój - nie mam zamiaru psuć sobie humoru z powodu kolesia, któremu ewidentnie zależy na wkurzaniu miłośników FSO. Tyle ode mnie.

« Odpowiedź #112 dnia: Grudzień 15, 2009, 23:30:32 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Jak jak rozpoczynałem "bycie" z narzeczoną moją, a było to jakieś 8 latek temu, to śmigałem poldkiem rodziców. Obecnie mam 3 poldki, a ona nadal ze mną jest. Jak się jej pozbyć?

Jutro chyba jadę po czwartego. :)

« Odpowiedź #113 dnia: Grudzień 15, 2009, 23:38:30 pm »

Offline Konrad

• Sympatyk
utek, kup Yugo Koral!
FSO - trzy literki - miliard emocji :D

Polonez Atu '96 1.6 OHV/1.8 K16    01.2008 - 07.2014
Skoda Felicia '98 1.6 8V                  03.2014 - 08.2015
Mazda 626 '00 2.0 16V                   09.2015 - ?

« Odpowiedź #114 dnia: Grudzień 15, 2009, 23:40:45 pm »

Offline Excalibur#1937

• Administrator
    • Kilka ich było ;)
    • http://www.intermediaservice.pl
Cytat: "utek"
Jak się jej pozbyć?

Zapytaj czy nie ma ochoty na dłuuuuuugie wakacje na śląsku :P Zapraszam  :mrgreen:

« Odpowiedź #115 dnia: Grudzień 15, 2009, 23:58:28 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
co tu duzo pisac ,
jechalem ostatnio 190E 1.8 ,
most wyl i smierdzialo spalinami (na benzynie byl) ,
w Polonezach mi spalinami nie smierdzi ,a i mosty ciszej wyja ,
zawias tez chyba byl wybity w tym mercu ,bo jakos slabo dziory wybieral - a nie wiem ,czy za 2000pln takie ktos sprzedaje (a trzeba jeszcze kupe szmlau wlozyc by go doprowadzic do stanu "polonezowego"  :P )
nie da sie kupic lepszego auta w cenie Poloneza (pomijam okazje) ,bo ceny Polonezow sa zanizone juz maksymalnie jak sie da

kobiety powinno malo obchodzic jakim autem sie jezdzi - oczywiscie moze im sie cos podobac ,czy nie - ale one kupuja oczami i powinny byc swiadome ,ze lepiej w marki nie wnikac ,bo sie mozna "przejechac" ,
kazda kobieta lubi kase ,ale problem zaczyna sie robic ,gdy to za bardzo okazuje - oczywiscie problem dla niej  :lol:
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #116 dnia: Grudzień 15, 2009, 23:59:55 pm »

Offline Gandziorz

• Sympatyk
Jak jak rozpoczynałem "bycie" z narzeczoną moją, a było to jakieś 8 latek temu, to śmigałem poldkiem rodziców. Obecnie mam 3 poldki, a ona nadal ze mną jest. Jak się jej pozbyć?

Jutro chyba jadę po czwartego. :)

Kup "Gulfa" :D
Od razu ucieknie :D

« Odpowiedź #117 dnia: Grudzień 16, 2009, 00:19:57 am »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Wiesz co, dla niej to raczej marka jest obojętna. Byle dojechał na zakupy i na wakacje. No i jak to mówi, żeby się jej słuchał jak prowadzi.

A co do FSO, to sama mi uzupełnia półeczki kolejnymi kolorami modeli polonezów i fiatów :)

« Odpowiedź #118 dnia: Grudzień 16, 2009, 00:33:50 am »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
Wiesz co, dla niej to raczej marka jest obojętna. Byle dojechał na zakupy i na wakacje. No i jak to mówi, żeby się jej słuchał jak prowadzi.

A co do FSO, to sama mi uzupełnia półeczki kolejnymi kolorami modeli polonezów i fiatów :)

niezla taktyka z jej strony : nie potrzebujesz "wypasnego" auta ,by jakas blachara sie nie przykleila - zalezy jej na tobie  :P

dobra taktyka dla facetow : po ozenku i urodzeniu dziecka wiekszosc fujar kupuje vana lub kombi i zony im puchna  - blad ,trzeba kupic bmke coupe lub cabrio ,to zonaka bedzie trzymac linie  :wink:  :mrgreen:
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #119 dnia: Grudzień 16, 2009, 10:01:26 am »

e_gregor

• Gość
KGB, normalnie jesteś genialny. Zatem zamiast rodzinnego dupowoza (np Xsara Picasso) w przyszłości kupię np MX5 :)