Autor Wątek: Regulacja gaznika,zaworow i zaplonu  (Przeczytany 2296 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Regulacja gaznika,zaworow i zaplonu
« dnia: Listopad 07, 2005, 17:22:40 pm »

Goœc

• Gość
Witam! Jestem wlasnie poczatkujacym uzytkownikiem Poloneza 1.5 (93` benzyna,gaznik). W zwiazku z tym nie jestem calkowicie obeznany z tymi silnikami wiec prosilbym o dokladny opis przebiegu regulacji gaznika, zaplonu oraz zaworow. Z gory dziekuje za udzielona pomoc i pozdrawiam.

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 07, 2005, 17:49:21 pm »

Offline Alien#174

• Mój Polonez - jako JEDYNY od początku w PTK
  • Klubowicz
  • ***$karbnik PTK ***
    • PN CARO 1.6GLE MR'91
jesli jeste? pocz?tkuj?cy to proponuję ci na pocz?tek podjechać do dobrego mechanika i patrzeć mu na ręce - zarówno przy ga?niku, zaworach jaki i zapłonie można zdeczko namieszać a jak zaczniesz na własn? rekę we wszystkim tym grzebać to wyjd? ci takie ułamki że głowa mała. Takie jest moje zdanie choć oczywicie dla kogo? kto robił to setki razy to nie filozofia i powie ci ze to banał ale punk widzenia zależy ... wiesz jak idzie dalej to powiedzonko
Minister Zdrowia ostrzega! Polonez uzależnia!
PN Caro - burgundowe cacuszko 92' ( Polina )

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2005, 18:53:27 pm »

Offline Van

• Sympatyk
    • LANOS 00 1.4 16v
Je?li nie jest to pierwsza przygoda z autem to da sobie rade. Hmm najlepiej zacz?c od ksi?zki. Wtedy bedziesz wiedział :roll:

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 08, 2005, 19:22:51 pm »

Goœc

• Gość
Pewne doswiadczenie w naprawie silnikow juz mam. Jednak tylko motocyklowych, a ze z powodow finansowych i praktycznych rowniez wole samodzielnie wykonywac rozne naprawy i regulacje. Nigdy nie wiadomo tez co sie w trasie przydarzy. W zwiazku z tym jesli ktos chcialby podzileic sie wskazowkami lub doswiadczeniami w zwiazku z regulacjami to prosze o odpowiedz. Pozdrawiam.