Autor Wątek: TŁUMIK KOŃCOWY TEKLA MOTORSPORT <--- Pytania  (Przeczytany 8287 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TłUMIK KOŃCOWY TEKLA MOTORSPORT <--- Pytania
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 13, 2006, 20:33:50 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
Cytat: "Rider"
A ja mam pytanie : Da rade w miare sprawnie wymienic koncowy tlumik w Caro na zamiennik typu Tekla (Plug And Play) bez kanalu ?
zartujesz sobie  :D
w taka pogode  :roll:

poszukaj po osiedlacj ,czasami sa takie "kanaly na swiezym powietrzu"  - konstrukcja najazdowa
Cytat: Senn#1869
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #21 dnia: Luty 13, 2006, 20:34:13 pm »

Cycu_E30

• Gość
<spoko> KHADAFI#1877,  odezwe sie :)) ino zeby to za gło?ne nie było :P a co do przyciemniania szyb bocznych tylnych drzwi KGB,  to niestety ale przyciemniam , niestety bedziecie mieli w klubie tez karavan :)

« Odpowiedź #22 dnia: Luty 13, 2006, 21:36:32 pm »

Rider

• Gość
Cytat: "KGB"
A ja mam pytanie : Da rade w miare sprawnie wymienic koncowy tlumik w Caro na zamiennik typu Tekla (Plug And Play) bez kanalu ?

poszukaj po osiedlacj ,czasami sa takie "kanaly na swiezym powietrzu"  - konstrukcja najazdowa

Na upartego tez by sie dalo ale kto powiedzial ze ja bede teraz tlumik zmienial ? Pytalem teoretycznie :)

« Odpowiedź #23 dnia: Luty 13, 2006, 22:43:37 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
a teoretycznie to sie da

P.S.
ja odkrecalem oslone miski olejowej na lezaco i nie mam wiecej zamiaru praktykowac takich rzeczy
kanal to minimum wygody przy grzebaniu w podwoziu
Nie odpowiadasz za forum, nie moderujesz go, nie masz statusu klubowicza wiec Twoje zdanie jest nic nie warte.

« Odpowiedź #24 dnia: Luty 13, 2006, 22:46:50 pm »

Offline OZi1845

• MG
  • Sympatyk
    • Volvo S80 2.4 20V :P
Cytat: "KGB"

Na upartego tez by sie dalo ale kto powiedzial ze ja bede teraz tlumik zmienial ? Pytalem teoretycznie :)

wystarczy znalesc odpowiednio wysoki kraweznik i wszystko się da ;)
Był: Polonez Caro Plus 1.4GTi [109KM]
Było: BMW 318TDS Touring
Jest: Volvo i DL650

« Odpowiedź #25 dnia: Luty 14, 2006, 16:56:49 pm »

Cycu_E30

• Gość
ja tam mam podjazdy takie fiku?ne :P , PS. chyba biore tekle bo mniej roboty , i jezeli znajde kogo? kto ma gientarke do rur to moze dam większ? ?ednice tego "kolanka" co leci nad mostem za tłumikiem .......  ;)

« Odpowiedź #26 dnia: Luty 14, 2006, 18:33:47 pm »

Guciu1801

• Gość
a co sadzicie o Michaelach? Naprawde sa jak seryjne? na allegro byl za 200 zl dedykowany do caro.

« Odpowiedź #27 dnia: Luty 14, 2006, 19:07:19 pm »

Cycu_E30

• Gość
czytałem że w minimalnym stopniu różni? sie od serii  :?  dlatego sie pytałem o tekle , Guciu#1801,  moze ty wiesz co? o Tekli  :mrgreen:  :P

« Odpowiedź #28 dnia: Luty 14, 2006, 19:12:35 pm »

Guciu1801

• Gość
nie wiem niestety:( ale szukalem dla siebie czegos tez, zeby wstawic zamiast serii i myslalem o tym michaelu, bo podobno fajnie buczy jak sie juz nieco przepali. Inna sprawa, ze nie moze byc jak seryjny, bo seryjny ostatni jest komorowy, a ten byl przelotowy.

[ Dodano: 2006-02-14, 19:13 ]
a Tekla, to taka pajeczyca ;D. Jesli tlumik brzmi tak jak jej gra na skrzypcach, to od razu ci mowie, zebys sobie podarowal:D

« Odpowiedź #29 dnia: Luty 14, 2006, 19:17:59 pm »

Cycu_E30

• Gość
hmmm to ja juz nie wiem co brać  :(  :x  , chyba wziołbym t? tekle , bo przeczytałem ze ma ona tak? sam? budowe co Michael (zaprojektował je ten sam kole?... )  :)  takze juz sam nie wiem , na stronce TEKLA motor sport za 135 do + jest

[ Dodano: 2006-02-14, 19:20 ]
http://www.tekla-motorsport.1000lecie.pl/

[ Dodano: 2006-02-14, 19:21 ]
cytuje ze stronki: " Układy wydechowe oznaczone w ten sposób, oparte sÂ? na konstrukcji zaprojektowanej przez inż. Pachonia ( znanego specjalistę sportowych układów ). Każdy tłumik oznaczony znakiem SPORT został opracowany pod kÂ?tem poprawy mocy i momentu obrotowego silnika, charakteryzujÂ? się mniejszymi oporami przepływu i uregulowaniem strugi, a co za tym podÂ?ża miłym dla ucha basowym brzmieniem."

[ Dodano: 2006-02-14, 19:22 ]
i tak nie wierze ze to cos mocy przybędzie :P

« Odpowiedź #30 dnia: Luty 14, 2006, 19:56:00 pm »

Guciu1801

• Gość
wiesz... generalnie to to beda smiesze zyski mocy, o ile w ogole. Ja bym wstawil inny tlumok ze wzgledu na brzmienie i wyglad. Dlatego tez nie chce wstawiac rynny, ani jakiegos pizdzielnika, ktory brzmieniem przypomina sokowirowke a nie jakis basik. no i zeby to pasowalo do auta, tzn nie wisialo spod auta jak konska pyta. Dlatego biore pod uwage tylko dedykowane tlumiki do polda.

[ Dodano: 2006-02-14, 19:57 ]
tak swoja droga, jesli jakosc tlumikow tekli jest taka jak ich strony www, to ja podziekuje.

« Odpowiedź #31 dnia: Luty 14, 2006, 20:34:32 pm »

Cycu_E30

• Gość
hehe, co do stronki to rzeczywi?cie lipna  :?  , zysków mocy podejżewam ze wcale nie bedzie , moze jedynie bedzie "odetkany" i bedzie sprawiał wrażenie ?prytniejszego :mrgreen: , brzmienei chce lekki basik , a wygl?d to zeby ino miał 1 końcóweczke 80-100mm chromowan? , i podobnie jak ty jestem przeciwnikiem Ga?nic z tyłu pod autem  :mrgreen:

« Odpowiedź #32 dnia: Luty 14, 2006, 21:29:03 pm »

Offline Van

• Sympatyk
    • LANOS 00 1.4 16v
hmmm można by taki spróbowac
niech kto? zakupi podzieli sięspostrzeżeniami i wtedy reszta się zaopatrzy  :mrgreen:

« Odpowiedź #33 dnia: Luty 15, 2006, 00:52:14 am »

xander10001

• Gość
ja miałem w swoim Caro wybebeszony ?rodkowy tłumik i ... je?li reszta zostaje jak była to efektu nie ma

« Odpowiedź #34 dnia: Luty 15, 2006, 14:45:15 pm »

Offline BARTEK1925

• Sympatyk
  • 000086
    • Laguna I kombi 1.8 + sekwencja 2000 r.
i raczej nie będzie efektu bo w caro zatykaczem układu wydechowego jest wła?nie ostatni tłumik, natomiast w starszych PN-ach jest na odwrót (pierwszy tłumik ma większe opory bo ma tłumić d?więki o niskiej częstotliwo?ci) 8)

Aha jak się mylę, to niech mnie kto? poprawi
Paździoch 2.0 OHC ford 1990 r - 2003/2016 r. auto odjechało 14.05.2016 do nowego domu.
A codziennie granatowe Mondeo kombi MK1 1.6 + LPG - zwany też czołgiem-sprzedany wrzesień 2017
Obecnie: Laguna 2000 r. kombi 1.8 + sekwencja
             Berlingo 2008 r. I lift 1.6 + sekwencja

« Odpowiedź #35 dnia: Luty 15, 2006, 17:22:31 pm »

vox+241

• Gość
Co do michaela to nie wiem jak teraz ,ale kiedys rdzewiały-końcówki. Guciu piszesz ze chcesz dedykowany do poldka , ja mam KM uniwersalny  i dospawane haki, nic nie wystaje , wszystko jest ok, już dwa lata ponad i jak nowy.

« Odpowiedź #36 dnia: Luty 15, 2006, 17:27:31 pm »

Cycu_E30

• Gość
Cytat: "Van#1860"
niech kto? zakupi podzieli sięspostrzeżeniami i wtedy reszta się zaopatrzy  :mrgreen:

ja chyba wezme Tekle , na 70%  :mrgreen:  :P  ino sie zastanawiam czyby nie obci?ć rury która leci do niego ta taka fiku?na nad mostem , i wstawić sowj? o większej ?rednicy ....  :D

« Odpowiedź #37 dnia: Luty 15, 2006, 18:09:17 pm »

Offline KGB

• Sympatyk
  • Antypartyzant
    • Plus Srebrne Caro
Cytat: "CyCu#1904"
Cytat: "Van#1860"

ja chyba wezme Tekle , na 70%  :mrgreen:  :P  ino sie zastanawiam czyby nie obci?ć rury która leci do niego ta taka fiku?na nad mostem , i wstawić sowj? o większej ?rednicy ....  :D

bez sensu - ta rura ma srednice taka jak wyjscie srodkowego tlumika ,wiec nic ci nie zwiekszenie jej srednicy

« Odpowiedź #38 dnia: Luty 15, 2006, 18:12:49 pm »

vox+241

• Gość
dokładnie,lepiej kombinuj zeby jakos puscic wydech zeby nie był tak pozakręcany

« Odpowiedź #39 dnia: Luty 15, 2006, 19:03:16 pm »

Cycu_E30

• Gość
jeżeli dam większ? ?rednice to spaliny będ? miały większy otwór a zarazem nie będzie takiego oporu stawianego , co "odmuli" auto , a jak juz pisałem wcze?niej , nie zależy mi na dodatkowych mocach , chce aby auto sie troszke lepiej wkręcało i schodziło z obrotów :)