Strona główna
Pomoc
Zaloguj się
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
FSO-Polonez Tuning Klub
»
GŁÓWNE KATEGORIE FORUM
»
TECHNIKA
»
Mechanika
»
Jakie ramiona wycieraczek???
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: Jakie ramiona wycieraczek??? (Przeczytany 2445 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
«
dnia:
Luty 15, 2006, 22:43:40 pm »
karol983
Gość
Chciałbym zmienić w swoim Poldkuramiona wycieraczek no i wycieraczki na takie zeby lezaly bardziej na dole szyby. Dodam ze ma Poldka z 93r. ale jeszcze w?skie o?ki. Niestety jak mierzyłem ramiona wycieraczek z nowszych Polonezów to si eokazało ze nie beda pasowały bo rozstaw mocowań jest iny i wystawałaby wycieraczka za szybę. Zdaje mi się że powinny pasować ramiona od TICO. Jak ktos ma jakies pomysly lub do?wiadczenia z tym tematem proszę o pomoc.
«
Odpowiedź #1 dnia:
Luty 16, 2006, 01:09:27 am »
karol-1987
Gość
a nie mozesz opuscic jej poprostu na dol? nie wydaje mi sie zeby ktos narzekal ze za wysoko mu wyciera w polonezie szybe... zdejmij z ramienia ten plastik na sworzniu a ukaże sie Twoim oczom nakretka. odkrecasz, ustawiasz po swojemu i jechane... :D
«
Odpowiedź #2 dnia:
Luty 16, 2006, 08:14:22 am »
Meggido
Gość
Nic się nie stanie. Miałem ten sam problem. Wycieraczka mi uszczelkę wycierała. Opuszczenie o 1 z?bek na wielokarbie rozwi?zuje sprawę.
«
Odpowiedź #3 dnia:
Luty 16, 2006, 22:12:47 pm »
karol983
Gość
Wszystko fajnie ale nie zroumielismy sie do konca. Mi nie chodzi o opuszczenie wycieraczek tylko o zmiane ramion na takie zeby jak wycieraczki beda w stanie spoczynku to tak jak w nowszych polonezach wycieraczka bedzie praktycznie pokrywala sie z uszczelka u dolu szyby. Pozatym w tych starych ramionach monatowane wycieraczki byly tylko takie z zaczepem ktory sie wsuwało na koniec ramienia przez to te wycieraczki nie maja pewnego mocowania. W nowszych polonezach na koncu ramienia jest jakby taki haczyk przez co wycieraczka trzyma sie o wiele mocniej i pewniej. Dodam zenie chcialbym zmieniac calego podszybia bo musze sie pochwalic ze przerobilem swoje wycieraczki wg. opisu a forum i teraz nie "czołgaja sie po szybie" tylko "szybko zapier....." :lol:
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »
FSO-Polonez Tuning Klub
»
GŁÓWNE KATEGORIE FORUM
»
TECHNIKA