Autor Wątek: Pomocy - ALTERNATOR, sprawa bardzo pilna  (Przeczytany 2198 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pomocy - ALTERNATOR, sprawa bardzo pilna
« dnia: Kwiecień 29, 2006, 13:29:24 pm »

ajk#1212

• Gość
Witam. Zesral mi sie alternator... Zepchnalem samochod do rowu bo zabraklo pradu. Objawy - kontrolka od ladowania nie mruga na wolnych, zostalo mi 6,5v w aku, niestety za malo zeby posilic komputer i cewke. Od paru dni na wolnych zarzyla sie kontrolka od ladowania - olalem to i mam. Wczoraj przestala sie w ogole swiecic wiec stwierdzilem ze jest ok. Dzisiaj zero ladowania i efekt taki ze zostalem z polonezem w rowie. Co robic? Gdzie szukac? Przewody do alternatora wszystkie podlaczone....

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 29, 2006, 13:39:17 pm »

Boczek

• Gość
zabacz szczotki w alternatorze.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 03, 2006, 12:20:45 pm »

ajk#1212

• Gość
Najprawdopodobniej poszly diody lub szczotki... :/ Wg. moich wyliczen wynika ze chyba lepiej bedzie kupic uzywke :( Czy ktos jest w posiadaniu takowej bo ma namiar? Ew. zna kogos kto niedrogo naprawi moj alt? Sprawa jest z gatunku pilnych bo jutro mam niby pracowac tym samochodem  :help:  :cry:

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 03, 2006, 13:28:03 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
One zawsze nawalaja w najmniej odpowiednim momencie..
Nie wiem co dla CIebei znaczy niedrogo, ale 60zl+ czesci jak przyniesiesz alternator. 120 + czesci jak przyjedziesz samochodem. Moge CI podac namiar jak Cie to interesuje. Z tego co wiem kolesie robia profesjonalnie.
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 03, 2006, 13:49:45 pm »

Chomal#1856

• Gość
no stary jak widzisz ze co? się dzieje niedobrego (kontrolki zaczynaj? swirować) to trzeba zapobiegac zeby nie leczyć....
obstawiam ze to bedzie szczotko trzymacz koszt od 14-55zł
pasuje np: z SC i chyba uno moze warto sprawdzić bo jak kupisz uzywkę to ja bym jej nie załozył bez wymiany szczotek...

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 03, 2006, 14:47:28 pm »

Offline Dimmu_

• Sympatyk
    • PN 1983
    • CzyszczenieAuta - Kompleksowa Kosmetyka Samochodowa
Szczotkotrzymacz z regulatorem pasuje z CC ale do plusa 1,5/1,6, a grooby ma chyba 1.4 - tam też pasuje?

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 04, 2006, 01:22:22 am »

ajk#1212

• Gość
Wiec mam drugi alternator, ale.... inny :( Kupilem magnetti marelli, a mam chyba boscha. Ale nie w tym problem.  Juz wiem czemu nie laduje. Zolty kabel ktory wg. mnie sluzy do wzbudzenia i wg. mnie wychodzi z regulatora napiecia sobie wiiiisiiii :badass:  Gorzej ze nie wiem gdzie go przyczepic. Czy ktos wie gdzie powinien byc? Byla na nim pętelka wiec moze ktoras ze srub? Albo rysunek jakis w sensie schemat to sam  dojde co i jak?

LUPO - namiar chetnie przygarne bo to dla mnie jest niedrogo :)

[ Dodano: 2006-05-06, 09:44 ]
Wiec wymienilem przedwczoraj alternator, przelutowalem kostke, podszlifowalem ucho mocujace i dziala :mrgreen: Laduje jak wsciekly i jeŹdzi podobnie. Dziekuje - poprosze klodeczke :D

Zamykam...jutro "Papa"
Mb 928