Autor Wątek: Zamiana pompy hamulcowej  (Przeczytany 2398 razy)

Zamiana pompy hamulcowej
« dnia: Czerwiec 29, 2007, 23:15:03 pm »

mirklok

• Gość
Witam  od jakiegoś czasu przegladam posty na forum i nie moge znaleść  informacji na temat wymiany zwykłej pompy wraz z servem na pompe lukasa .  Nasuwają mi  sie nastepujace pytania :
1 Czy ma to sęs  na starych zaciskach i tarczach??
2 Co trzeba wymienić , przerobić, żeby zamątować  pompe lukasa wraz ze servem w miejsce starego zestawu??

Pozdrawiam

Zamiana pompy hamulcowej
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 30, 2007, 23:55:12 pm »

mirklok

• Gość
Dzieki za odpowiedz musze przeliczyc koszty   i podjac decyzje   ogólnie to moje nie są takie złe ale zawsze  mogly by być lepsze.  Pozdrawiam

Zamiana pompy hamulcowej
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 01, 2007, 01:10:39 am »

Zak

• Gość
mirklok,
tylko ci sie wydaje że są całkiem całkiem...
ja miałem całe hample porobione i były żleta..
a jak założyłem tą pompe i serwo to były jak brzytfa w porównaniu do tamtych :wink:
nie moge sie doczekać jak zamontuje reszte układu do polda 8)

jak jesteś w sytuacji że musisz wszysko kupować to jednak przemyśl i przekalkuluj to dobrze czy gra jest warta świeczki :?:
bo w moim przypadku była równiesz zmiana silnika, montaż wspomy i klimy, więc jedno wymuszało drugie, a ja miałem całego dawce do dyspozycji :D

Zamiana pompy hamulcowej
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 01, 2007, 15:06:51 pm »

mirklok

• Gość
Ogólnie to zastanawiam sie nad zmiana samochodu wiec dokonca nie wiem czy sie zabiore za to , samochod ma przejsc na wlasnosć ojca . Czesci bym musiał kupić papa z serwem nie jest droga nie wiem jak z pedałami no i czas by trzeba było znaleść a z tym najgorzej. musze przemyslec . A te redukcje do rurek sam dorabiałeś czy jakies orginalne można  gdzieś dostac?

Zamiana pompy hamulcowej
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 01, 2007, 15:13:50 pm »

Zak

• Gość
mirklok,
redukcje kupiłem w sklepie z częściami, mieli różne kombinacje tych przejść.
dla ułatwienia powiem, że redukcje są mosiężne.
ja płaciłem po 3,5 za szt, a kupowałem 6szt bo musiałemzłożyć dwie różne bo takich jak potrzebowałem akurat nie było :?:
ale napewno nie kupisz tego w każdym sklepie (wiedza z autopsji) :wink: