Autor Wątek: Nieszczelny wlew paliwa  (Przeczytany 7894 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nieszczelny wlew paliwa
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 05, 2006, 20:40:09 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
    • Był: FSO Polonez Caro 1.6GLI
A ja mam Caro bez pochlaniacza i nadal nie jestem pewien czemu u mnie jedzie.. :/
<font color="#FFFFFF">- O! Widzę, że kupiłeś sobie Golfa.
- Nie, wygrałem. Była to druga nagroda w loterii.
- A to co w takim razie było pierwszą?
- Worek kartofli.</font>

Nieszczelny wlew paliwa
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 06, 2006, 16:06:10 pm »

ajk#1212

• Gość
przytargałem własnie do domu t? czarn? skrzyneczkę i zabieram się za robotę.... obok odkryłem jeszcze jedn? mniejsz? czarn? skrzyneczkę umieszczon? wyżej i bardziej w stronę przodu samochodu..co to jest?? bo do tego też jakie? wężyki z baku dochodz?

Nieszczelny wlew paliwa
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 06, 2006, 18:12:46 pm »

Tom8

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
obok odkryłem jeszcze jedn? mniejsz? czarn? skrzyneczkę umieszczon? wyżej i bardziej w stronę przodu samochodu..co to jest?? bo do tego też jakie? wężyki z baku dochodz?
wła?nie też sie zastanawiałem, ale ona raczej nie bedzie rozklejona bo mi sie wydaje ze ona jest odlewana jako jeden element. W każdym b?dż razie ja jej nie ruszałem i jest dobrze, po sklejeniu pochłaniacza nie smierdzi już. Dla pewno?ci lepiej j? obejżyj z grubsza- choć mi sie wydaje ze w niej s? tylko opary paliwa i nic wiecej

[ Dodano: 2006-05-06, 18:18 ]
Cytuj (zaznaczone)
A ja mam Caro bez pochlaniacza i nadal nie jestem pewien czemu u mnie jedzie.. :/

Lupo a może Ci pękła uszczelka pod czujnikiem poziomu paliwa lub pod p?p? a może masz juz popękany w?ż wlewowy paliwa ten co idzie od wlewu do baku. Może ma pęknięcie gdzie? od strony wlewu ( znaczy sie wysoko ) i paliwo Ci nie bedzie wyciekało ale opary już będ? ulatywać a w szczególno?ci przy otwartej szybie. Ale jedno wg mnie jest pewne- to musi być jaka? nieszczelno?ć która sie znajduje wewn?trz auta bo jak by? miał dziurkę w baku to by nie waliło ben? w aucie tylko na zewn?trz, tak mi sie wydaje

Nieszczelny wlew paliwa
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 06, 2006, 19:08:55 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
No wiec mi wali chyba na zewnatrz, bo czuc to tylko przy otwartych szybach.

Bak jest nowy. Czesc rurek tez, bo byly juz przetarte. Podejrzewam ten waz wlewowy bo byl juz ze starosci taki twardy.

Z ta uszczelka pod czujnikiem to tez nie glupie. Musze zajrzec. Tylko czy bedzie cos widac skoro paliwko takie ulotne?

Sciagne przy okazji tapicerke i pomysle.
- Worek kartofli.</font>

Nieszczelny wlew paliwa
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 06, 2006, 19:56:28 pm »

Tom8

• Gość
Cytuj (zaznaczone)
Z ta uszczelka pod czujnikiem to tez nie glupie. Musze zajrzec. Tylko czy bedzie cos widac skoro paliwko takie ulotne?

Lupo widać czy nie widać, jak już będziesz miał odkręcone ?rubki to nie zaszkodzi waln?ć cieniutkiej warstwy sylikonu na te czy t? uszczelkę.

[ Dodano: 2006-05-06, 20:01 ]
Cytuj (zaznaczone)
No wiec mi wali chyba na zewnatrz, bo czuc to tylko przy otwartych szybach.

Ale jak jedziesz z otwart? szyb? czy jak stoisz autem z otwart? szyb?. Ja wiem że jak jeżdziłem z zamkniętymi szybami to nic w aucie nie czułem ale jak tylko otworzyłem szybę podczas jazdy to mi smierdziało, już nie mówi?c że jak mój ojciec jechał wtedy z tyłu to mu sie nie dobrze zrobiło od smrodu. I wła?nie Ci piszę że jak okna miałem pozamykane podczas jazdy to było super. I na zewn?trz auta jak stało to też nic nie ?mierdziało. Czuć było tylko w ?rodku podczas jazdy z otwartym oknem.

[ Dodano: 2006-05-06, 20:04 ]
A wiadomo że jak jedziesz z otwartym oknem i wtedy Ci smierdzi to te powietrze co wpada do auta przez okno rozchodzi sie po całej kabinie ale najpierw dociera do tyłu auta gdzie robi "zawirowania" i wraca do nosa kierowcy z zapachem "tego co ma w bagażniku"
.

Nieszczelny wlew paliwa
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 06, 2006, 20:15:21 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
No wiec mi jedzie przy otwartych szybach po jakims np. ostrym zakrecie albo hamowaniu.
- Worek kartofli.</font>

Nieszczelny wlew paliwa
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 06, 2006, 20:49:52 pm »

Tom8

• Gość
Wiesz Lupo wg. mnie to niczego nie wyja?nia- bo jeżeli masz jak?? nieszczelno?ć to przy hamowaniu czy ostrym zakręcie paliwo sie porusza, powietrze "wokół" paliwa też sie porusza i wtedy wła?nie jest "wypychane" przez nieszczelno?ci.

Nieszczelny wlew paliwa
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 06, 2006, 21:59:07 pm »

Offline Lupo

• Sympatyk
No nic - przy okazji to wyciagne i oblookam - chyba to jedyne wyjscie..
- Worek kartofli.</font>

Nieszczelny wlew paliwa
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 16, 2007, 19:09:01 pm »

bert111

• Gość
jak działa ten pochłaniacz par paliwa umieszczony w przednim prawym nadkolu bo mi śmierdzi przy otwartym oknie?