Autor Wątek: Jak sciągnąc konsolkę w Plusie ?  (Przeczytany 6210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak sciągnąc konsolkę w Plusie ?
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 19, 2008, 20:36:14 pm »

Layconick

• Gość
Cytat: "jimo#1921"
tej ale Ty masz od trucka panel, tego nie demontowałem.
trzeba było tak od razu :P

Nie od Trucka tylko Calsonic. W instrukcji Caro/Atu występuje taki i zwykły rodzaj pokręteł.

« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 19, 2008, 20:38:09 pm »

mateuszOBR

• Gość
ja w trucku miałem normalny panel taki jak w moim plusie

« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 19, 2008, 20:40:16 pm »

Layconick

• Gość
Mój Polonez jest z grudnia 2000. Gregor mówił, że podobno pod koniec  produkcji częściej wkładali Calsonica do wersji osobowych. Widać nie ma reguły.

« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 19, 2008, 20:40:44 pm »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
ok ok.. no to mea culpa. ja się w truckach plusach tylko spotykałem z tym panelem jaki ma Layconick u siebie.
przepraszam ze dezorientację.
  • Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;

« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 19, 2008, 20:52:24 pm »

Layconick

• Gość
Spoko, pewnie były częsciej w Truckach niż w osobowych ... jednak jak to w FSO, nigdy nic nie było pewne i konkretne.

[ Dodano: 2008-03-20, 17:12 ]
Zrobiłem i wygląda to w moim przypadku inaczej niż piszecie. Może opiszę gdyby ktoś kiedyś chciał zrobić to samo.

Jeżeli chcemy wymienić mieszek lewarka skrzyni w przypadku nagrzewnicy i pokręteł "Calsonic" trzeba zrobić to tak:

1) Wyciągamy radio.
2) Używając małego śrubokręta zdejmujemy ramkę z pokręteł nawiewu i ogrzewania.
3) Używając śrubokręta podważamy zaczepy panela pokręteł i wpychamy cały panel do środka. Nie odpinamy nic z tyłu od pokręteł.
4) Używając dwóch małych śrubokręcików wyciągamy zegarek.
5) Używając dwóch małych śrubokręcików wyciągamy przycisk świateł awaryjnych.
6) Odkręcamy dwa wkręty umiejscowione pod zegarkiem i przyciskiem świateł awaryjnych.
7) Ciągniemy do siebie środek konsolki aby wyskoczył z zatrzasków.
8 ) Odkręcamy mieszek.
9) Nowy mieszek, odwrócony na lewą stronę zakładamy do góry nogami na gałkę.
10) Zaciągamy "spinkę" pod gałką.
11) Odwracamy na prawą stronę, przykręcamy ... i składamy wszystko do kupy.

Aby wymienić żarówkę w panelu "Calsonic" należy tylko : zdjąć pokrętła używając małego śrubokręta, odchylić ramkę panelu, zdjąć element z z przodu panelu z rysunkami do nawiewu i ogrzewania. Wszystkie żarówki są teraz na zewnątrz gotowe do wymiany..

« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 24, 2008, 22:29:06 pm »

amorek913

• Gość
witam i dodaję jeśli chcecie uniknąć przykręcania śrubek do ramki mieszka w Caro Plusie to proponuję wymienić cały mieszek wraz z plastikową ramką do którego jest przymocowana skórka mieszka na takie z Opla Omegi typ A pasuje idealnie i mocuje się to na wcisk tak właśnie jak w Caro pasuje jak stąd i przedewszystkim jest tańsze u mnie w sklepie za mieszek od Caro Plusa razem z tą plastikową ramką chcieli coś około 45 złotych