Autor Wątek: Lampa  (Przeczytany 8701 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lampa
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 01, 2009, 20:15:07 pm »

knrdlvn

• Gość
Hejo w nowym roku!

Cytat: "mati_lecha"
Z tego co widzę na fotkach na allegro to po prostu na śluby z tyłu. o to mi chodziło.

mati_lecha to Ty chcesz wymienić całą lampę czy tylko klosz, bo pisałeś o kloszu:

Cytat: "mati_lecha"
A jest jakiś patent na wymianę klosza tylnej lampy w Caro? Ktoś mi stłukł i jestem ciekawy czy to na klej czy jakiś zatrzask tam jest?

Co do wymiany lampy to nie ma najmniejszych problemów, śrubokręt krzyżakowy i klucz 10.

Lampa
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 03, 2009, 17:08:04 pm »

Offline mati_lecha

• Sympatyk
No w sumie to myślałem,że klosz, ale potem się kapnąłem że to całą lampę trzeba. Dzięki za pomoc.

Lampa
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 07, 2009, 19:30:34 pm »

mariusz_u

• Gość
Cytat: "jimo#1921"
Spinki są - 2zł/szt.
Montujesz na wcisk.

gdzie sa? Bo mi jedna poszła.

Lampa
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 07, 2009, 20:22:26 pm »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
mariusz_u, w sklepach z czesciami do fso ;>
  • Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;

Lampa
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 11, 2009, 20:50:26 pm »

mariusz_u

• Gość
No to Amerykę odkryłeś... Pytam konkretnie gdzie? W kilku sklepach już pytałem i nie mają więc daruj sobie tego typu porady.

Lampa
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 11, 2009, 20:51:32 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Ja kupowałem do Lublina ostatnio w Poznaniu. Może są nawet identyczne. Ma ktoś fotkę tych Polonezowych?
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

Lampa
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 12, 2009, 07:44:03 am »

Offline Bocian_s#313

• Klubowicz
    • Borostworek niepospolity 1,8 16V
Ja ostatnio kupiłem z 5 sztuk na zapas. Koszt to jakiś 1zł/szt jak mnie pamięć nie myli.
Pozdrawiam
Bocian_s#313
POLONEZ nie umiera nigdy!!
Wycisnąłem silnik jak cytrynę: 136.9KM@5140RPM i 198,1Nm@4268RPM  <shock> :d
Cytat: snikers
wierz mi, z perspektywy kogoś kto kilka lat jest na forum, męczące jest ciągłe czytanie o tym samym.

Lampa
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 12, 2009, 08:07:33 am »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
Cytat: "mariusz_u"
No to Amerykę odkryłeś... Pytam konkretnie gdzie? W kilku sklepach już pytałem i nie mają więc daruj sobie tego typu porady.

No i co przylecisz jak na skrzydłach do konkretnego sklepu w W-wie by kupić sobie te części, nie pleć bzdur że na wybrzeżu jest to towar nieosiągalny ... trzeba po prostu trochę poszukać.
  • Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;

Lampa
« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 12, 2009, 14:01:40 pm »

fazer151

• Gość
Cytat: "mariusz_u"

w giżyck una mazurach na ulicy mickiewicza jest sklep z czesciami do Fso ja tam do swojego atu plusa wszystko kupuje od żarówek do karoseri.i tłumikow

Lampa
« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 14, 2009, 00:58:23 am »

mariusz_u

• Gość
Cytat: "jimo#1921"
No i co przylecisz jak na skrzydłach do konkretnego sklepu w W-wie by kupić sobie te części, nie pleć bzdur że na wybrzeżu jest to towar nieosiągalny ... trzeba po prostu trochę poszukać.

Tu się zgodzę, nie przylecę. Wystarczyłoby trochę życzliwości zamiast drwin i głupich porad typu, że można kupić w sklepie z częściami do FSO. Wykonałbym przelew za parę PLN z przesyłką i sprawa załatwiona. Skoro mówię, że w okolicy nie ma, to przyjmij ten fakt. Nie będę dymał kilkadziesiąt/kilkaset km po duperelę za 1 PLN. Dzięki za pomoc... Wieś pozdrawia stolicę... :lol:

[ Dodano: 16 Mar 2009 19:22 ]
jestem już po operacji na otwartym organiźmie reflektora po zerwaniu mocowania regulacji lustra. Problem rozwiązany bez spinki - home made.  :lol:
Szkło reflektora odklejałem na zimno za pomoca cienkiego nożyka. Było ciężko, ale jak się człowiek uzbroi w cierpliwość to da radę. Do czego zmierzam? Ano do tego, że będę zmuszony rozebrać drugi reflektor. Dlaczego? Kiedy naprawiłem reflektor to przy okazji wypolerowałem lustro oraz szkło reflektora od wewnątrz i zewnątrz (szkło mleczkiem do garów) i po założeniu reflektora okazało się, że świeci +50% jaśniej. :P  Naprawdę różnicę widać gołym okiem. Nie czyszczony wydaje się szary wręcz siny czego wcześniej nie było widać, bo oba były jednakowe. za to umyty wygląda jakby był z kryształu. :D
Jeżeli ktoś nie ma nic innego do roboty to polecam odświeżenie reflektorów, a przy okazji można środek na czarno machnąć.
Jak zrobię drugi, to założę sobie H4 OSRAM Nightbreaker - czekają w bagażniku i wtedy jazda nocą to będzie sama przyjemność.
Walnę parę fotek to może zamieszczę.