No i co przylecisz jak na skrzydłach do konkretnego sklepu w W-wie by kupić sobie te części, nie pleć bzdur że na wybrzeżu jest to towar nieosiągalny ... trzeba po prostu trochę poszukać.
Tu się zgodzę, nie przylecę. Wystarczyłoby trochę życzliwości zamiast drwin i głupich porad typu, że można kupić w sklepie z częściami do FSO. Wykonałbym przelew za parę PLN z przesyłką i sprawa załatwiona. Skoro mówię, że w okolicy nie ma, to przyjmij ten fakt. Nie będę dymał kilkadziesiąt/kilkaset km po duperelę za 1 PLN. Dzięki za pomoc... Wieś pozdrawia stolicę... :lol:
[ Dodano: 16 Mar 2009 19:22 ]jestem już po operacji na otwartym organiźmie reflektora po zerwaniu mocowania regulacji lustra. Problem rozwiązany bez spinki - home made. :lol:
Szkło reflektora odklejałem na zimno za pomoca cienkiego nożyka. Było ciężko, ale jak się człowiek uzbroi w cierpliwość to da radę. Do czego zmierzam? Ano do tego, że będę zmuszony rozebrać drugi reflektor. Dlaczego? Kiedy naprawiłem reflektor to przy okazji wypolerowałem lustro oraz szkło reflektora od wewnątrz i zewnątrz (szkło mleczkiem do garów) i po założeniu reflektora okazało się, że świeci +50% jaśniej.

Naprawdę różnicę widać gołym okiem. Nie czyszczony wydaje się szary wręcz siny czego wcześniej nie było widać, bo oba były jednakowe. za to umyty wygląda jakby był z kryształu. :D
Jeżeli ktoś nie ma nic innego do roboty to polecam odświeżenie reflektorów, a przy okazji można środek na czarno machnąć.
Jak zrobię drugi, to założę sobie H4 OSRAM Nightbreaker - czekają w bagażniku i wtedy jazda nocą to będzie sama przyjemność.
Walnę parę fotek to może zamieszczę.