To u mnie jest troche dziwna sprawa bo jak odlaczylem wtyczke od krokowca to silnik nie zareagowal w zaden sposob jakby mu bylo obojetne czy on tam jest czy nie ( na odpalonym silniku odlaczalem) i do tej wtyczki podlaczalem 2 inne i tam sie nic nie kreci, ale juz zamowilem nowa cewke bo zauwazylem ze ma jedna koncowke wyszczerbiona i tam pomiedzy nasadami kabli wali taka iskra ze by konia zabila ale tylk po zdjeciu kabla ze swiecy z odpowiedniego kabla
[ Dodano: 03 Sty 2010 16:28 ]
Odświeżam temat bo usterka nadal występuje . ale zrobiłem następujące rzeczy -
wymieniona cewka , kable WN , krokowiec, sprawdzone i poprawione wszystkie masy pojazdu, wymieniony regulator napięcia - ładowanie 14,3-14,4 i ciągle słychać te "trrrrr" gdzieś po lewej stronie komory silnika lub gdzieś głęboko pod deską tego nie jestem pewien trykanie słychać w czasie dodania gazu gdy gaz puszczam to trykanie ucicha no i auto nadal czasem sobie gaśnie bez zapowiedzi , zaobserwowałem jeszcze ze najczęściej gaśnie gdy są włączone światła dmuchawa i włączy się wentylator chłodnicy i wtedy obroty dość mocno spadają i albo się podniesie albo nie. Pomóżcie bo już głupieje .