[ Dodano: 31 Sty 2010 19:37 ]
Spróbuj sobie podmienić te włączniki wentylatorów. Na odwrót.[/quote]
Nie radze próbować tego bo może być gorzej czujniki muszą być w tych miejscach co powinny eksperymentowałem z nimi i wiem co i jak... Najlepiej zobacz czy przy tej temp możesz ścisnąć przewody, jeśli nie da rady to znaczy ze termostat najprędzej, wentyle załączają się dopiero po otwarciu termostatu, ja u siebie spiąłem oba i włączają się razem, wysterowane są masą i pewnie tak masz też zrobione... Jak zmieniałem płyn w chłodnicy, czyszczeniu nagrzewnicy, zakładałem nowe czujniki to od razu i czujnik temp założyłem nowy wolałem być pewny, oczywiście nie bierz zamienników, było o niebo lepiej niż wcześniej... Nie pamiętam dokładnie na która nóżkę w przekaźniku podaje się masę żeby zamknąć obwód... Czujniki w chłodnicy kosztują chyba po 11 zł ale oryginalne jak pamiętam chyba ze taniały, wymień tez termostat albo wyciągnij go i włóż go do miski a później zalej go wrzącą wodą zobacz czy się otwiera... Przekaźniki lubiały padać i chyba 7zł kosztuje jeden, ale jesli gadają to nie jest źle, a najlepiej sprawdzic je jak odepniesz przewody od czujników w chłodnicy i zmostkujesz je kabelkiem i bedziesz wiedział czy przekaźniki cykają, ale bardziej stawiam na czujnik temp, tylko słyszałem że nie oryginalne potrafiły przekłamywac wskazania...