Autor Wątek: światła przeciwmgłowe  (Przeczytany 1726 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

światła przeciwmgłowe
« dnia: Wrzesień 22, 2011, 19:37:12 pm »

Offline w0mbat

• Sympatyk
    • polonez 1500 88r.
Dzień dobry, witam państwa:)

Mam taki problem że jak włączę światła mijania(krótkie) to włączają mi się też światła przeciwmgłowe. Na postojach jest wszystko ok. wymieniłem przekaźnik od świateł - nic, przełącznik od przeciwmgłowych jest ok, działa poprawnie. Jak go odłączę na kostce to problemu nie ma. Nie sprawdzałem przełącznika od świateł- nie mam takiego, od caro jest inny. Czy to wina tegoż właśnie przełącznika czy usterki szukać gdzie indziej?

Odp: światła przeciwmgłowe
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 22, 2011, 21:24:12 pm »

Offline matucha

• Sympatyk
    • Caro '96
    • http://www.osp.piaski-wlkp.pl
Albo właśnie włącznika. Włączniki są rozbieralne i naprawialne. Jak wypniesz włącznik i zgasną, to masz pewność 100%.
Ktoś, kto zaprojektował Poloneza, wiedział, że się kiedyś urodzimy...

Polonez Caro 1,6 GLI LPG, Polonez KOMBI 1,6 MPI LPG & Dacia Sandero Stepway 1,6MPI LPG
Lublin 3 KOMBI 2,4TD & Renault KANGOO Fairway 1,5 DCI Privilege ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 22, 2011, 22:15:48 pm »

Offline w0mbat

• Sympatyk
    • polonez 1500 88r.
Może zwarcie przy przekaźnikach w masce? One są tam dość ciasno upchane
wyciągnąłem wszystkie oprócz tego do świateł- nie pomogło
Albo właśnie włącznika. Włączniki są rozbieralne i naprawialne. Jak wypniesz włącznik i zgasną, to masz pewność 100%.
też tak podejrzewam ale jak wypnę przełącznik to gaśnie wszystko, nie ma żadnych świateł, więc nie mam pewności czy to akurat on

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 22, 2011, 22:41:13 pm »

Offline DF

• Sympatyk
  • Darek F
    • Fordy Transit MkV x 2 - 2.3 LPG i 2.0 LPG
Jeżeli są takie szopki, że po wypięciu przełącznika nie masz nic to wg. mnie wszystko wskazuje na źle podpięte kable w skrzynce bezpieczników nad schowkiem. Ktoś bez wiedzy i schematu poprzepinał i na modził i teraz masz zagadkę. Wypada wziąć schemat i sprawdzać kabel po kablu czy jest tam gdzie powinien być...
"Dla triumfu zła trzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili"  Ale dobrych już jest tak niewiele, że nic nie mogą...
Nie dajcie się zwieść - nie ma epidemii...  
Niestety wszyscy jesteśmy niewolnikami systemu. Jednak ja jestem nieposłuszny i gardzę tymi oraz szczerze nienawidzę tych dobrowolnych ścierw, które są niczym i krzywdzą innych.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 23, 2011, 11:33:35 am »

Offline w0mbat

• Sympatyk
    • polonez 1500 88r.
wątpię. mam ten samochód od ponad 1,5 roku a dopiero od jakichś dwóch tygodni mam takie szopki