masz racje zgłasza zprzedaż ,zle napisałem
tyko po co zgłaszac?? zreszta temat był o głupiej pieczące na umowie KS, a nie o tym aby zgłaszać i latać do darmozjackiej placówki jaką jest Starostwo Powiatowe. Więc po co latać i zgłaszać że się sprzedało (zgłosić to trzeba w ubezpieczalni że się pozbyło samochodu i pokazać im umowę to przybiją stępelek i w razie wypadku przez nowego nabywcę my mamy czyste sumienie i konto że nie mamy tego samochodu),a kolega Grajek075 chciał postraszyć wszystkich aby przerejestrowywali i płacili grube pieniądze za dowód i białe blaszki.
u mnie właściciel nie żyje, mimo to mam jego tablice , jego dowód i na niego jest ubezpieczenie. W marcu sie kończy i przechodzi dalej na mnie, nikt nic nie kombinował, policja mnie złapała i puściła, przegląd był , oc jest,umowa jest , Pan jedzie dalej, więc po co sobie zycie utrudniać. Dopóki mam miejsce na przeglądy to i tak nie przerejestruje z czarnych blach. Tak jak pisałem wyżej do kwoty 1000zł nie trzeba opłacać tzw. podatku od wzbogacenia i urząd skarbowy nie podbija pieczątki.