Autor Wątek: z innej beczki czyli jak nagrać program z tv.  (Przeczytany 5743 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

z innej beczki czyli jak nagrać program z tv.
« dnia: Luty 18, 2012, 20:00:21 pm »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
Panowie od jakiegoś czasu szukam rozwiązania co by zastąpiło  w obecnych czasach stare i popularne niegdyś wideo na widok którego w latach 90 o mało kto nie dostawał sraczki.   teraz  kurka wodna wszystko w HD   a nie ma czym nagrać , może ktoś podpowie co można podpiąć pod tv  lub tuner   telewizyjny żeby można było zarejestrować program na płycie dvd.
Pan inżynier widzę, że lubi jeździć tym polonezem

Odp: z innej beczki czyli jak nagrać program z tv.
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 18, 2012, 20:04:10 pm »

Offline Bartekcom#1982

• Klubowicz
    • 2x FSO Polonez
Ja mam dekoder HD z nagrywarką.

A może jakiś dysk zewnętrzny jaki oferują teraz do dekoderów/tunerów, a potem przegrywać to na płytę.
Daewoo-FSO Polonez Atu Plus 1.6GSi 2001'
FSO Polonez 1.5SLE 1989'
Opel Vectra C FL Sedan 2.2DIRECT 2005'

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 18, 2012, 20:05:46 pm »

piciek

• Gość
A może jakiś dysk zewnętrzny jaki oferują teraz do dekoderów/tunerów, a potem przegrywać to na płytę.
w dekoderach są zwykłe dyski twarde, kwestia tylko konwersji nagranego materiału na odpowiedni format.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 18, 2012, 20:08:37 pm »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
no ja nie mam dekodera z   nagrywarką no zmieniłam z dziadowskiego polsatu na  n-ke .  a płacić mi sie za samą możliwość nagrywania nie chce tym samym trzeba  ciągnąc dwa przewody  od anteny.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 18, 2012, 20:15:26 pm »

Offline Buźka

• Sympatyk
    • Klimatyzowany Caro Plus 1.6 GSI '01
Ja mam "zwykłą" nagrywarkę dvd,ale z twardym dyskiem,bardzo fajna rzecz,bo można potem sobie powycinać reklamy i inne wku*wiające rzeczy,a potem "obrobiony" materiał zgrać na płytę  :-) Najlepsze jest to,ze kupiłem w biedronce,za 300pln.  :-) :-) Chodzi dobrze,ma już wentylator do chłodzenia dysku,jak w komputerach.Oczywiście nie zarejestruje obrazu w jakości HD,nawet nie ma takiego wejścia.Chyba nawet nie ma jeszcze takich "stacjonarnych" nagrywarek w sprzedaży,które by nagrywały w HD,nie wiem.Mam jeszcze w domu nagrywarkę manty 012 Emperor Recorder,osławiony sprzęt z uwagi na notoryczne problemy z niszczeniem płyt.U mnie nawet chodziła,parę płyt się zje*ało,ale jednak więcej nagrała,niż zepsuła  :-) kupiłem ją w 2004 roku,a wtedy nie było jeszcze dużego wyboru.był jeszcze model z twardym dyskiem,ale oprócz brzydoty,miał zaporową cenę 1500pln  ;-| Za tą dałem 450,działa do tej pory,jedynie pilot jest gówniany.
A teraz ciekawostka.Ta z biedrony jest identyczna,nazywa się "Emtec'' ale ma twardy dysk,poza tym to samo.Jest jednak już poprawiona i nie ma żadnych problemów.Czyta praktycznie wszystkie płyty i ma nowsze kodeki,bo płyty nie działające na tamtej starej czyta bez problemu,a nawet jest możliwość odtwarzania płyt nagranych na tej starej,które jednak nie są zamknięte i można nawet normalnie dograć nowy materiał na tej.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 18, 2012, 22:29:28 pm »

Offline jimo#1921

• Administrator
    • FSO Polonez Caro 1.6 16V
no ja nie mam dekodera z   nagrywarką no zmieniłam z dziadowskiego polsatu na  n-ke
Poszukaj rozwiązania np. tu: http://www.hdtv.com.pl/forum/index.php podpięcie dysku do 5800S może być "trudne" o ile w ogóle wykonalne ;)
Najprostszą metodą byłaby wymiana na recordera albo turborecorder.
  • Prowadzę dystrybucję wysyłkową gadżetów FSO-PTK! Podkładki pod tablice rejestracyjne (1-/2-rzędowe), latarki LED/otwieracze/breloki, naklejki... Zapraszam do kontaktu na PW.
Pozdrawiam Michał aka jimo
"A"It's a hundred and six miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses."
Były: A+ 1,6ohv; C 2.0dohc;V 745; A 1,8 K4F; YP250; C+ 18K4F; N126N
Są: C 16K4F; FZ6 SAHG; "pierdziawka", 3.6V6;

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 19, 2012, 00:07:06 am »

Offline Bałcorz

• Sympatyk
    • Renault Megane 1.6 8v, był Caro Plus 1.6 GLi 98"
ja proponuje dekoder polsatu zwykly HD i do tego jakikolwiek dysk zewnetrzny, dziala sprawdzalem.

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 21, 2012, 21:11:33 pm »

Offline banned

• Sympatyk
PCet z nagrywarką DVD i kartą telewizyjną... (wejście TV IN, lub w nowszej generacji HDMI)
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.
Kupię części nadwozia Polonez Plus kolor 44E

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 21, 2012, 21:20:02 pm »

Offline Mariusz#

• Sympatyk
    • POLONEZ Atu+ 1.6 GSI
no właśnie podpięcie pod port USB w  5800s dysku zewnętrznego nie daje rezultatu nic się nie wyświetla nic się ogóle nie dzieje tak jakby go nie było jakiś gość w euro AGD powiedział że są jakieś urządzenia multimedialne  czy odtwarzacze z możliwością nagrywania gdzie też podłącza się dysk zewnętrzny i że rzekomo da rade.
co do kompa  z karta tv to go raczej nie postawi się w salonie bo to będzie śmiesznie wyglądało. do tego plątanina kabli której ja nie znoszę.

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 22, 2012, 15:53:02 pm »

Offline banned

• Sympatyk
To go można schować w szafie albo wyposażyć w gustowną obudowę... Kable to tylko jeden TV in i kabel od dźwięku bodaj to będzie cinch-jack, na HDMIkach jeszcze nic nie robiłem więc nie wiem dokładnie jakie możliwości ma to złącze. PCet jest o tyle fajny że i tak go masz, możliwości możesz sobie rozszerzać dowolnie...

Kiedyś PCty miały się rozwijać w kierunku media center gdzie nie ma TV, wieży stereo, odtwarzaczy itp, tylko jest wydajny komputer centralny, monitor terminalu roboczego, monitor telewizyjny, nagłośnienie itp. ale ze dwa lata tym handlowali i się wycofali...
Osiągi samochodów FSO fabrycznie mierzone z 5 osobami i 50kg bagażu na pokładzie.

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 22, 2012, 20:33:11 pm »

Offline utek

• utek#1915
  • Sympatyk
  • kujawiak
Ja swego czasu korzystałem z czegoś tego typu:

http://allegro.pl/obudowa-multimedialna-carbon-mp-8840-usb2-0-nowa-i2157101321.html

Tyle że tu nie jest ewidentnie napisane, że można nagrywać z TV. W obudowie która miałem, nagrywałem bez problemu.

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 23, 2012, 10:59:05 am »

Offline Stingerek

• Sympatyk
    • Caro 1.4
    • http://www.thg.pl
To nie można poprostu sygnału HDMI wyprowadzić z dekodera do komputera ? :)

Gdzieś głęboko pod Moimi i Twoimi powiekami, tam gdzie czarów jest miasteczko spotkasz mnie...

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 23, 2012, 23:17:38 pm »

Offline banned

• Sympatyk
Jak się nie ma złącza HDMI to nie  <lol>