Ja mam "zwykłą" nagrywarkę dvd,ale z twardym dyskiem,bardzo fajna rzecz,bo można potem sobie powycinać reklamy i inne wku*wiające rzeczy,a potem "obrobiony" materiał zgrać na płytę
Najlepsze jest to,ze kupiłem w biedronce,za 300pln.
Chodzi dobrze,ma już wentylator do chłodzenia dysku,jak w komputerach.Oczywiście nie zarejestruje obrazu w jakości HD,nawet nie ma takiego wejścia.Chyba nawet nie ma jeszcze takich "stacjonarnych" nagrywarek w sprzedaży,które by nagrywały w HD,nie wiem.Mam jeszcze w domu nagrywarkę manty 012 Emperor Recorder,osławiony sprzęt z uwagi na notoryczne problemy z niszczeniem płyt.U mnie nawet chodziła,parę płyt się zje*ało,ale jednak więcej nagrała,niż zepsuła
kupiłem ją w 2004 roku,a wtedy nie było jeszcze dużego wyboru.był jeszcze model z twardym dyskiem,ale oprócz brzydoty,miał zaporową cenę 1500pln
Za tą dałem 450,działa do tej pory,jedynie pilot jest gówniany.
A teraz ciekawostka.Ta z biedrony jest identyczna,nazywa się "Emtec'' ale ma twardy dysk,poza tym to samo.Jest jednak już poprawiona i nie ma żadnych problemów.Czyta praktycznie wszystkie płyty i ma nowsze kodeki,bo płyty nie działające na tamtej starej czyta bez problemu,a nawet jest możliwość odtwarzania płyt nagranych na tej starej,które jednak nie są zamknięte i można nawet normalnie dograć nowy materiał na tej.